Wis je browsergeschiedenis!

De laatste dagen heb ik van verschillende leden een bericht ontvangen dat pagina’s op de website niet geopend kunnen worden of dat de links naar de website in e-mail­nieuws­berichten niet meer werken. In plaats van de gevraagde pagina kregen ze een onduidelijke foutmelding, bijvoorbeeld Inhoudcoderingsfout en Fout: ‘kan antwoord niet analyseren’.

Het is niet zeker, maar vermoedelijk hebben deze problemen te maken met recente veranderingen op de website, waarbij je browser nieuw-opgehaalde informatie gebruikt samen met gegevens die de browser bewaard heeft van eerdere bezoeken en die inmiddels niet meer geldig zijn. In alle gevallen bleek het probleem verdwenen te zijn na het wissen van de browser­geschiedenis.

Daarom: Als je ook zo’n probleem tegenkomt, is waarschijnlijk de snelste oplossing je browsergeschiedenis te wissen. Als dat niet helpt of als je niet weet hoe dat moet, stuur me een bericht ; ik help je graag verder. Voor de volledigheid: als je geen problemen ondervindt, hoef je niets te doen!