Website vernieuwd

Op 26 maart rond 18:00 uur is de software van de Star-website vernieuwd. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

 • Beveiliging:

  De beveiliging van de website is verbeterd door het gebruik van HTTPS-encryptie. Alle data die bij gebruik van de Star-website tussen de webserver en uw browser wordt uitgewisseld, is nu versleuteld en daardoor beveiligd tegen ‘meelezen’ door derden.

  De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) die eind mei van kracht wordt, vereist dit soort beveiliging waar het betreft persoonlijke gegevens (verstuurde e-mailadressen, bijvoorbeeld).

 • Versnelling:

  De hoeveelheid data die wordt toegestuurd bij het gebruik van de website is verkleind, evenals het aantal verstuurde bestanden. Websitepagina’s worden daardoor sneller geladen.

 • Kleine schermen:

  De leesbaarheid bij het gebruik van tablets en smartphones is verbeterd.

 • Onderhoudbaarheid:

  U zult er niets van merken, maar de interne structuur van de website is geheel gewijzigd, waardoor het onderhoud een stuk gemakkelijker is geworden.

Ook al is dat waarschijnlijk niet zo zichtbaar, er is heel veel veranderd en ondanks zorgvuldig testen kan er toch iets niet goed zijn gegaan. Als u wat tegenkomt, laat het dan vooral weten; bij voorkeur door een bericht aan de webmaster te sturen met dit formuliertje.

Aanvulling, 26 maart, 21:20 uur: Het eerste probleem is gevonden en opgelost: de website openen met bcstar.nl werkte wel, maar www.bcstar.nl werkte soms niet. Dit is nu verholpen.