Training teams Eerste en Tweede Divisie

Van de selectiecommissie (Ed Franken) aan de speelsters en spelers van Star 1 t/m Star 7:

Ook komend seizoen 2015-2016 wordt er, voorafgaand aan de externe viertallencompetities, weer een trainingsprogramma voor de Eerste en Tweede Divisie Star-teams georganiseerd. Deze keer onder leiding van Henk Willemsens. De volgende drie avonden zijn hiervoor gepland: vrijdag 28 augustus, vrijdag 4 september en vrijdag 11 september (de Scheveningse bridgeweek is van 15 t/m 23 augustus).

Globaal ziet het programma er als volgt uit:

  1. Vrijdagavond 28 augustus 2015: AFSPEL
    Het accent ligt deze avond op veilig afspel en het verwerken van info uit het bieden in je speelplan. Met onder meer wat Reese noemt “the second degree assumption” en de nodige spellen van de clubavond en uit Test Your Match Play van Eddy Kantar.
  2. Vrijdagavond 4 september 2015: TEGENSPEL
    Bij het tegenspel gaan er met de regelmaat van de klok kansen verloren door het niet goed uittellen van de leider, vandaar dat hier het accent op zal liggen.
  3. Vrijdagavond 11 september 2015: BIEDEN
    Veel aandacht voor competitieve situaties (op hoog niveau). Wanneer is doublet negatief, straf of “two way”? Dat zijn belangrijke vragen waarop we in zullen gaan.

Verder is er natuurlijk veel ruimte voor vragen en discussie.

De spelers van Star 1 t/m Star 7 worden verzocht zich aan te melden, het liefst als paar, bij Henk Willemsens: per e-mail henkwillemsens@casema.nl, tel. 030-2735737, mobiel 06-22728486 of mondeling.