Tweede clubavond op StepBridge

Dinsdag 14 april is de tweede Star-avond op StepBridge. Graag uiterlijk 19:40 uur op StepBridge in de Star-toernooi-lobby aanwezig zijn, zodat we om kwart voor acht kunnen beginnen. Wedstrijdleider is wederom Marieke Lejeune, maar ook Frans zal wel weer in de buurt zijn.

Inschrijven moet uiteraard met de StepBridge app, vanaf dinsdagochtend 10:00 uur. Zoekt u een partner, stuur dan ruim van tevoren een e-mail aan de TC. Het is weliswaar mogelijk je bij StepBridge zonder partner in te schrijven, maar bedenk dat u dan een paar minuten voor aanvang nog van alles met die dan toegewezen partner zou moeten overleggen – en op dat moment alsnog afzeggen is ook zo wat…

Spelen met een niet-lid als invaller is toegestaan, maar dan moet u wel (ruim) van te voren naam en NBB-lidnummer aan Marieke doorgeven.

Omdat het de eerste avond allemaal best goed is verlopen, spelen we wat meer handen: 9 ronden van 3 spellen. De tijd per spel blijft deze avond nog 7 minuten, in de verwachting dat ook de tweede avond incidenteel nog wel wat extra tijd nodig zal zijn; mede door nieuwe, nog onervaren StepBridgers.

Voor alle vragen over bediening van de StepBridge app, raadpleeg Conny ten Cate of Marieke Lejeune. Voor hun contactinformatie zie het websitebericht van 5 april.

Naast de app-bediening is ook het bridgen zelf op StepBridge wat anders dan normaal. Verzaken kan bijvoorbeeld niet; dat laat de app niet toe. Daarom zijn er wat andere regels. U vindt deze op de StepBridge-website:

 • Spelregels: afwijkingen van de bekende spelregels en wedstrijdreglement.
 • Toernooireglement: aanvulling op de spelregels, met ook een paar zaken die anders zijn voor toernooien (zoals de Star-avonden).

Het lijkt me nuttig deze documenten snel even door te lezen; dat is zo gebeurd. Een paar zaken die in het oog springen:

 • Systeemkaart: U kunt een systeemkaart invullen (maar het hoeft niet). Daarvoor zijn een paar model-systemen beschikbaar die u, al of niet aangepast, kunt gebruiken. U mag uw eigen systeemkaart tijdens het spel inzien, evenals natuurlijk de kaart van de tegenstanders.
 • Alerteren: U alerteert uw eigen biedingen. Samen met het alert moet u ook uitleg geven en ook als tegenstanders nog verdere vragen hebben. Conventionele biedingen op 4-niveau en hoger moeten ook worden gealerteerd. Alert en uitleg zijn niet voor uw partner te zien; alleen voor tegenstanders en toeschouwers.
 • Misklik: Als u tijdens het bieden per ongeluk een verkeerd bod aanklikt, kunt u dat de wedstrijdleider laten corrigeren. De wedstrijdleider beoordeelt daarbij of er geen sprake is van een verandering van plan.
  Hetzelfde geldt niet als u tijdens het spelen per ongeluk een verkeerde kaart kiest; die kaart blijft gespeeld.

Als u (nog) niet weet hoe u met de app een systeemkaart moet invullen, hoe u moet alerteren, enz., is het handig om de komende dagen, al dan niet samen met uw partner, een poosje te oefenen; bijvoorbeeld door deel te nemen aan de QuickStep-‘feature’ van StepBridge: laagdrempelig en geheel vrijblijvend (zolang je je ronde van 3 spellen maar afmaakt).

Aanbod van Jaap Hazewinkel: “Als mensen willen oefenen en niet weten met wie, laat ze dan even hun step-naam doorgeven en contactgegevens en dan wil ik (of iemand anders) evt. wel 6 spellen met ze oefenen”.

En als u er niet uitkomt, kunt u dus Conny of Marieke om raad vragen.

  Eén reactie op “Tweede clubavond op StepBridge

 1. Het is mogelijk om op StepBridge een “recreatieve” tafel te starten.
  Aan zo’n tafel kun je samen met clubgenoten op je gemak oefenen.
  Kost niks, levert wat ervaring op.
  Als mensen even willen oefenen, samen met partner en/of andere clubgenoten, kan dat geregeld worden.
  connytencate@gmail.com
  06-25090093
  Stepnaam: ConnyK

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.