Tussenstand Districtsviertallen

Bericht van Stef Leeuwenburgh:

We zijn net over de helft van het districtsviertallen, er zijn nu 8 van de 14 wedstrijden gespeeld. Tijd om de balans op te maken.

In de Hoofdklasse hebben we vier teams en zoals verwacht, doen Star 8 en Star 9 het goed. Star 8 (team Ferdinand Verwijs) staat ruim bovenaan met 14 VIPS voorsprong, ik ga ervan uit dat ze deze positie handhaven. Star 9 (team Jaap Hazewinkel) staat in de andere hoofdklasse ook bovenaan, maar hier is de marge veel kleiner, 2 VIPS. De laatste wedstrijd tegen Star 10 werd verloren met 5-15, ik beschouw dit maar even als een incident.

Star 10 (team Ad Dieben) draait ook lekker mee en is zelfs met een gemiddelde van 11.75 VIPS nog niet kansloos, maar ze zitten dus in dezelfde poule als Star 9. Star 11 (team Joost van De Braak) heeft het wat moeilijker na 2 grote nederlagen, maar er zit genoeg klasse en ervaring in, om aan het eind van de rit keurig in de middenmoot te eindigen.

Het moet nog opgemerkt worden dat door de versterkte landelijke degradatieregelingen er maar één (Star-)team kan promoveren naar de Tweede Divisie; de winnaars van de twee groepen moeten een beslissingswedstrijd spelen. Dat is dan wel even jammer.

In de Eerste Klasse zijn de resultaten wat wisselvalliger: waar Star 13 (team Wout Bijkerk) het goed doet , een eerste plaats met 7 VIPS voorsprong, heeft Star 14 (team Peter Hasperhoven) het erg moeilijk. Wil men zich nog handhaven, zal men punten moeten gaan pakken, want het huidige gemiddelde van 6 VIPS is ontoereikend.

Star 12 (team Jan Thesingh) begon voortvarend met 4 overwinningen, maar daarna volgden 3 nederlagen. De afstand naar nummer 1 is te groot, maar handhaven lijkt geen probleem.

Alle teams bij deze nog veel succes toegewenst in de tweede helft van het seizoen.­

(tekst gecorrigeerd 2015-01-10, 18.10 uur)