Technische informatie

Browsers

De goede werking van deze website is getest op de Microsoft Windows en Apple macOS platforms met, voor zover daarop beschikbaar, de browsers Google Chrome 93, Mozilla Firefox Browser 92, Microsoft Edge 93, Opera 78 en Apple Safari 13. Nieuwere versies van deze browsers zouden ook moeten werken. Met niet al te oude versies van deze browsers zou je ook een redelijk tot goed resultaat moeten krijgen.

Ook is getest op smartphones en tablets met de mobiele platforms Android en iOS (Apple) en hun standaard browsers. In het ontwerp van de website is zoveel mogelijk rekening gehouden met de beperkingen van kleine beeldschermen en met bediening zowel met toetsenbord en muis als met een aanraakscherm.

Het gebruik van oude browserversies is af te raden. Oude browsers zijn onveiliger en langzamer, en tonen de website niet aan de gebruiker zoals bedoeld. Het sterkst is dit het geval met Internet Explorer; Microsoft ondersteunt deze browser niet meer en ontraadt het gebruik ervan. Informatie over geschikte alternatieven vind je, onder andere, op deze websitepagina.

“Powered by WordPress”

De website is gebouwd met het ‘open-source content management system’ WordPress. De vormgeving is gebaseerd op het WordPress ‘starter theme’ Underscores. Een aantal extra functies is gerealiseerd met behulp van zelfgebouwde software en enkele tientallen toegevoegde WordPress plugins.

Tekstweergave

De tekst in kopjes, menu- en voetbalk is in het lettertype Jost* van Owen Earl (indestructible type); paragraaftekst is in het lettertype Inter van Rasmus Andersson.

Voor speciale tekens is een zg. ‘svg-sprite’ met enkele tientallen icons geïnstalleerd, de meeste behorend tot Font Awesome 5 Free (waarvan een aantal in aangepaste vorm) en enkele speciaal voor de Star-website gemaakt. Tot de laatste categorie behoren de kaartsymbolen, voorbeeld: AH VB10 9876 5432.

Problemen op de website

Ontbrekende of verouderde informatie

Soms melden gebruikers dat de informatie op een website-pagina is niet als ze verwacht hadden. Er zou iets nieuws moeten staan of er zou iets gewijzigd moeten zijn, maar dat wordt niet getoond.

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door “caching”: je website-browser (Firefox, Edge, Chrome, …) heeft de betreffende pagina niet van de webserver opgehaald, maar toont een al eerder geladen versie van de bewuste pagina.

In de meeste gevallen volstaat het om je browser opdracht te geven de pagina opnieuw op te halen, door te klikken op een knop in de vorm van een ronddraaiend pijltje. De exacte vorm en locatie ervan is verschillend per browser, maar als regel vind je het ergens linksboven in het browserwindow. Bijvoorbeeld:

Als opnieuw ophalen van de pagina niet helpt, kun je de browsergeschiedenis wissen. Hiervoor is meestal een menu-optie beschikbaar (exacte details helaas per browser verschillend). Daarna de pagina opnieuw ophalen, zoals hierboven aangegeven.

Een ander probleem

Heb je een ander probleem en kom je er niet uit, of zie je wat vreemds op de website? In dat geval wordt het erg op prijs gesteld als je een bericht aan de websitebeheerder stuurt. Gebruik daarvoor dit formulier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13 september 2021