Swiss Butler 2

Correctie op een eerder bericht van 10 mei, 9:28 uur. Er zijn inmiddels enkele ingrijpende scorewijzigingen geweest in de B-groep.

Op de tweede avond van de Swiss Butler competitie is de hoogste score in de A-groep te vinden; Tim Heeres & Peter van der Voorden behaalden 57 IMP.

De volledige uitslag is te vinden bij de NBB-uitslagenservice.

Verschillen tussen uitslag en stand

In dit website-artikel is vorige week uitgelegd waarom naast de uitslag van de speelavond (die je als eerste te zien krijgt op de NBB-uitslagenservice) ook de stand in de groep van belang is (waarvan je even moet weten hoe je hem moet vinden). Dit belang wordt benadrukt door uitslagen en standen, deze week, onderin de C-groep en bovenin de D-groep.

In de C-groep waren 17 paren aanwezig; er promoveren en degraderen volgens het reglement dus 4 paren. De uitslag onderin de C-groep ziet er als volgt uit:

Betekent dat nu dat de hier getoonde paren 14 t/m 17 degraderen? Neen! Want wat is het geval: er is een combi geweest van een speler uit de B-groep (Yvonne Silbernberg) en uit de C-groep (Felix Ophorst). Ze hebben gespeeld in de B-groep en ze staan dus in de uitslag als combi-paar in de B-groep, maar in de stand uiteraard apart in de B-groep en de C-groep. Het resultaat was niet geweldig en leidt tot degradatie van het bewuste C-groep paar (ook van het B-groep paar, trouwens). Het paar dat in de uitslag op de 14e plaats in de C-groep is geeindigd, Paul Westerduin & John van der Zwet, degradeert daardoor niet:

Iets dergelijks is er gebeurd bij de promotie in de D-groep.