StepBridge in plaats van de clubavond?

StepBridge, de NBB Internetbridgeclub, heeft een bericht gestuurd aan haar leden over alternatieven voor de reguliere clubavond, nu vrijwel alle bridgeclubs in het land tot en met 31 maart zijn gesloten. Lang niet alle Starleden zullen ook lid zijn van StepBridge, maar omdat de geboden mogelijkheden ook interessant zijn voor niet-leden van StepBridge, vindt u het bericht (grotendeels) hieronder gekopieerd.

Gratis toernooien

Alle toernooien zijn tot en met 31 maart gratis. Daarnaast organiseren we extra toernooien naar gelang de belangstelling (bv. zowel ’s middags als ’s avonds). Bij de toernooien is een wedstrijdleider aanwezig en worden meesterpunten toegekend conform de NBB-schaal.

Dus, mocht u op uw clubmiddag/-avond gewoon zoals elke week met uw clubpartner willen spelen, dan kunt u hem of haar uitnodigen op StepBridge een toernooi te spelen.

Uitbreiding proefaccounts

Tot en met 31 maart is iedereen welkom op StepBridge. Alle proefaccounts worden verlengd t/m 31 maart en nieuwe proefaccounts zijn ook minimaal t/m 31 maart geldig. Daarnaast kan iedereen een proefaccount aanvragen, ook als men recent nog lid is geweest van StepBridge.

Het maximum aantal competitiespellen (incl. QuickStep) dat u kan spelen met een proefaccount is verdubbeld naar 300. Toernooispellen worden niet meegeteld, dus iedereen kan onbeperkt toernooien spelen t/m 31 maart.

Geen individuele inschrijving bij toernooien

We verwachten de komende periode behoorlijk wat extra belangstelling voor de toernooien. Waarschijnlijk gaat het dan om een behoorlijk aantal spelers met weinig tot geen ervaring op StepBridge en/of de StepBridge toernooien.  De ervaring leert dat het voor die spelers beter werkt om met een vaste partner te spelen, o.a. vanwege nog niet vastgesteld niveau en onbekendheid met de StepBridge manier van alerteren, ed.

Daarom hebben we de mogelijkheid om individueel in te schrijven en door StepBridge gekoppeld te worden, tijdelijk uitgeschakeld bij de toernooien (dit kan nog wel bij QuickStep).

Alternatieve clubavond

Het zou fijn zijn als clubs hun clubavonden tijdelijk op StepBridge kunnen houden (dan spelen de leden van de club onderling, onder leiding van een wedstrijdleider van de eigen club). We zijn dit momenteel aan het onderzoeken en hopen daar binnenkort meer over te kunnen zeggen.

  Eén reactie op “StepBridge in plaats van de clubavond?

  1. Hoi,

    Hubert Bogerd verzorgt via zijn bedrijf TouchSpeak online clubavonden op BBO voor Dombo, BCO en Apih. BBO is gratis. Ook Yvonne Ve (te bereiken via facebook messenger) organiseert veel wedstijden via BBO.

    Wellicht een idee om voor online clubavonden hier eens contact mee op te nemen.

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.