Star Magazine Online

Theo van Doesburg, De Kaartspelers, 1916-1917

Robin de Kater is vaak grappig, maar dit is niet leuk. Het is Robin’s laatste bijdrage op Star Magazine. Of hij nu stopt op zijn hoogtepunt mag u zelf bepalen.

Klik op de titel om het artikel te bekijken, òf klik op het plaatje voor de pagina met alle Star Magazine bijdragen in 2022.

  Eén reactie op “Star Magazine Online

 1. Websitebeheerder namens Henk Willemsens:

  Hoi Robin,

  Wat jammer dat je weggaat bij Star! Ik vond je schrijverij altijd zeer lezenswaardig (je onderzoek naar het vermeende vals spel van Huub Bertens vond ik een hoogtepunt), een verlies voor de club en Star Magazine Online.

  Dan nog even wat toevoegingen op je laatste rubriek:
  1    dbl   3    dbl?
  Dit is een teruggekaatste dubbel. Idealiter heb je een 2-3-4-4 met een punt of 10. Je moet in deze situatie vooral bedenken dat a) dit handen zijn die nog wel eens voorkomen en b) je tevens met een enorm biedprobleem zit als je hier geen doublet mee kan geven! Partner heeft na dit doublet tal van keuzes (teruggekaatst) zoals: passen (met verdedigende hand), 3SA bieden, 4 / of 4 (in de 4-3 fit) bieden.

  Dan spel 29. Ook wij missen deze kansrijke 4 , brrr. Ik opende 1 en bij ons werd 2 gevolgd. Ik vind 4 eerlijk gezegd wel een praktisch bod ( Hx kun je opwaarderen). Remco zei 3 , ik 3 , allen pas. Misschien toch maar 3 bieden, maar ik vond m’n driekaart klaveren nogal een gevaar. Bovendien wist ik niet dat partner een vierkaart schoppen had.

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.