Star Magazine Online

Theo van Doesburg, De Kaartspelers, 1916-1917

Robin de Kater duikt in het beschikbare materiaal op basis waarvan Huub Bertens is geschorst.

Klik op de titel om het artikel te bekijken, òf klik op het plaatje voor de pagina met alle Star Magazine bijdragen in 2021.

  2 reacties op “Star Magazine Online

  1. Ik ken Huub goed. Ik woonde in Oisterwijk en kwam hem regelmatig tegen bij WAC uit Tilburg. Ik vond hem altijd een van de beste kaarters die ik kende, aimabel en vrolijk. Maar ik kon hem vaak niet volgen omdat hij gewoon 2 keer zo snel dacht of verbanden legde als ik. Hij is diverse keren kampioen van de meesterklasse geworden en heeft nog enkele andere nationale titels op zak.

    Als dit de bewijslast is van de Amerikaanse Bond, is dat niet eens mager te noemen. Het lijkt op klinkklare onzin. Natuurlijk kan ik het niet allemaal beoordelen, want die 700 pagina´s ken ik niet, maar ik lees nergens hoe hij dan aan die voorkennis gekomen zou moeten zijn.

    Hoewel ik weet hoe je met een fotografisch geheugen aan bridgetafels handen aan naburige tafels kunt opslaan en gebruiken als het je uitkomt (als je om je heen kijkt zou je met wat moeite 2 handen kunnen zien), zou dat eerst bewezen moeten worden en dat wordt hier nergens vermeld. Dus neem ik aan dat dat ook niet gespeeld heeft. En om 87% van de ruim 270 spellen zodanig op te slaan, te verwerken en te analyseren terwijl je aan het spelen bent, dat je de juiste uitkomsten, biedverlopen en afspel verzint, lijkt me zelfs voor Huub een te grote opgave.

    Nu weet ik weer waarom ik geen topspeler wilde worden……..want aan mijn talent lag het natuurlijk niet! Sterkte Huub.

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.