Star Magazine Online

Theo van Doesburg, De Kaartspelers, 1916-1917

 

Artikel 64c

Arjen Salari betwijfelt of hij onvoldoende gecompenseerd is na de verzaking door de tegenstander.

Klik op de titel, hierboven, om het artikel te openen. Of klik op het plaatje voor de websitepagina met alle Star Magazine-bijdragen van het jaar 2023.

  3 reacties op “Star Magazine Online

  1. Mooi gespeeld Arjen. Lijkt me een voorbeeld waarvoor 64C in het leven geroepen is. Als west met RuB bekent, kan zelfs jij niet meer down.

  2. Hoi Arjen,
    Laat ik beginnen met te zeggen dat een slag (soms zelfs 2) overdragen in de praktijk al erg genoeg is voor de overtredende partij. Maar nu ben je door de verzaking onvoldoende gecompenseerd. Ik begrijp de beslissing van de arbiter ook niet helemaal. Je had vooral tegen hem/haar moeten zeggen wat je plan was. Dus als west bekend had met B, had je ruiten nagespeeld; de tegenpartij maakt dan nooit meer dan drie hartenslagen en H, dus 3SA wordt gemaakt, je plan klinkt aannemelijk genoeg. De arbiter heeft wellicht niet gezien dat tegenpartij de harten heeft laten blokken, daar had ik hem wel op gewezen. Had de tegenpartij wel de harten gedeblokkeerd (oost moet dan een keer B of 10 ondergooien), dan was -1 terecht geweest als AS.

  3. Ik zeg het niet graag, maar H is tamelijk briljant!

    Correctie tot contract, lijkt mij terecht.

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.