Stand van zaken in de Bondsviertallen

Ed Franken stuurde namens de selectiecommissie de volgende informatie over de stand van zaken in de Bondsviertallencompetitie:

Meesterklasse

Star 1 (captain H. Willemsens) is in de dubbele round robin van de tien teams op de laatste plaats geëindigd. Op 14 en 15 januari a.s. spelen de zes onderste teams in de degradatie poule tegen elkaar. Star speelt op zaterdag achtereenvolgens tegen HOK 1, Het Witte Huis 2 en de Lombard. Op zondag volgen nog twee wedstrijden tegen BCO 1 en Amsterdamse BC.  De winstpunten uit de dubbele round robin worden volledig meegenomen.

Na afloop van de degradatie round robin zijn de nummers 9 en 10 gedegradeerd naar de Eerste Divisie. Het team op plaats 8 speelt op 28 januari een beslissingswedstrijd tegen de nummer drie van de Eerste Divisie om een plaats in de Meesterklasse 2017-2018. Star heeft 128,80 VP en daarmee zijn de bovenste drie teams niet meer in te halen. De achterstand op nummer acht BCO bedraagt 12,64 VP. Het zal niet eenvoudig worden maar wie weet is deze achterstand overbrugbaar.

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie staat Star 2 (captain van Reenen) op de 22ste plaats met 144,4 VP. In het weekend 14/15 januari a.s. worden de laatste vijf wedstrijden gespeeld. Ze spelen dan o.a. tegen drie teams uit de top acht. De laatste acht teams van de 24 degraderen. Star staat 21,19 VP achter op de veilige plaats 16. Ook hier zal handhaving moeilijk worden.

Tweede Divisie

In de Tweede Divisie Groep Midden zijn nog vier wedstrijden te gaan. Star 4 (captain Nöcker) staat tweede met 5,7 VP achterstand op koploper BCO 3. Star 3 (captain Meijer) en Star 6 (captain Leeuwenburgh) zijn met een achterstand van resp. 10,77 en 11,15 VP ook nog niet kansloos. In deze groep degraderen vier teams.  Star 7 (captain Hazewinkel) heeft 93,71 VP en Star 5 (captain Verwijs)  92, 67 VP. Ze staan daarmee 8 respectievelijk 7 VP voor op de degradatieplaats.