Stand van zaken bij de Districtsviertallen

Bericht van onze districtsviertallenleider, Stef Leeuwenburgh:

In de Hoofdklasse zijn we vertegenwoordigd met vijf teams. In de hoofdklasse A begon Star 8 (team Micha Keijzers) moeizaam met 2 dikke nederlagen, maar in wedstrijd negen werd de koploper BCO 6 met 20-0 verslagen. Ze staan nu nog iets van 5 VIPS achter op de nieuwe nummer één: DDS 1. Ook voor Star 10 (team Ton Mook) zijn er nog promotiekansen: met nog vijf wedstrijden te gaan staan ze 12 VIPS achter op de koploper.

Voor Star 12 (team Wout Bijkerk) zal het moeilijk worden om zich te handhaven. Ze haalden wel enkele kleine overwinningen, maar hun nederlagen zijn te groot en ze hebben ook nog een keer 5 VIPS straf gekregen, waardoor ze 19 VIPS onder de streep staan.

In hoofdklasse B kunnen zowel Star 9 (team Ad Dieben) een Star 11 (team Joost van de Braak) geen potten breken. Trouwens Culemborg 1 lijkt in deze poule veel te sterk, ze staan daarbij ver bovenaan. Star 11 zal het wel redden met al hun routine; ze hebben nog een ruime marge t.o.v. de degradatieplaatsen. Star 9 zal toch wel even een paar wedstrijden moeten vlammen, ze hebben maar een marge van 1 VIP.

In de Eerste Klasse draait Star 13 (team Jan Thesingh) een moeizaam seizoen: 2 grote overwinningen staan tegenover 7 nederlagen. Met 80 VIPS uit 9 de wedstrijden staan ze op de zesde plaats, misschien kunnen ze nog een plaatsje stijgen.

In de Tweede Klasse E begon Star 14 (team Willem Jan Ritman) goed en na 7 wedstrijden stonden ze op de tweede plaats. Echter de laatste twee wedstrijden leverde maar een kleine 11 VIPS op. Ze staan nu vierde met 15 VIPS achterstand op nummer één. Deze achterstand lijkt te groot of ze moeten de laatste vijf wedstrijden nog zo’n 80 VIPS gaan halen.