Speelkalender en competitiereglement

In de algemene ledenvergadering van 25 juni 2019 is een aantal wensen naar voren gebracht voor de opzet van de clubcompetities. Een samenvatting:

  • Meer en wat kortere parencompetities: dat is levediger en vaak zijn na vier of vijf zittingen de mogelijkheden voor promotie en degradatie al wel duidelijk. Dat laatste geldt sterker voor de Howell- dan voor de Butlercompetities.
  • De interne viertallencompetitie blijft zeven avonden; de door de TC voorgestelde andere opzet van de twee finale-avonden wordt overgenomen.
  • Er zijn spelers wie een competitie op basis van matchpuntenscores duidelijk beter (of slechter) ligt dan een met scores in IMPs. Het is jammer voor hen als ze hierdoor na een promotie in een Howellcompetitie in de daaropvolgende Butlercompetitie meteen weer degraderen (of omgekeerd).

Hiermee rekening houdend, heeft de TC een nieuwe opzet van de speelkalender vastgesteld; zie de agenda 2019-2020:

  • Een zomercompetitie van 8 avonden, viertallencompetitie van 7 avonden, twee Howellcompetities van 5 avonden, twee Butlercompetities van 6 avonden, een Turbobutlercompetitie van 6 avonden, Topintegraal 6 keer, persoonlijk toernooi.
  • De twee Howellcompetities direct na elkaar, zodat je je na promotie kunt waarmaken in de hogere lijn.
  • Gelijkmatige mix van speelavonden op basis van IMPs (Butler/viertallen, 25 avonden) en matchpunten (zomer, Howell, TI en persoonlijk toernooi, ook 25 avonden).
  • De agenda is ‘toekomstbestendig’: kan worden voortgezet in latere jaren, waarbij de ALV eind juni valt, de zomercompetitie in juli en augustus en de openingsdrive eind augustus (incidenteel begin september).

Ook is het competitiereglement aangepast voor een zomercompetitie met uitslagen in matchpunten in plaats van IMPs (artikel 11), voor de andere opzet van finale van de interne viertallencompetitie (artikel 6) en voor de kortere parencompetities (artikelen 14 en 15). Zie de pagina Statuten, reglementen.