Proef met de NBB-Clubranking

Uit een bericht van Marten La Haye aan het bestuur voor de algemene leden­vergadering op 28 juni jl. waarbij hij zelf niet aanwezig kon zijn:

Al jaren wordt bij Star een competitieopzet gebruikt waarbij in blokken van 4 of 5 weken een competitie wordt gespeeld, afwisselend paren, butler, viertallen, etc.
De uitslag van deze competities bepaalt promotie/degradatie.
Ik denk dat deze opzet niet meer past in deze tijd, waarin mensen flexibel willen zijn in het wel of niet meespelen op de clubavond. Ik woon zelf nogal ver weg van Utrecht en hoewel ik geniet van het spelen van de clubavond bij Star lukt het me niet om iedere week aanwezig te zijn. En als ik dan van een competitieblok maar 1 of 2x kan spelen, dan laat ik dat blok meestal maar lopen. En dat zal voor anderen, mogelijk om andere redenen, vermoedelijk ook gelden.
Ik denk dat het goed zou zijn om zoveel mogelijk spelers naar de clubavond te krijgen door gebruik te maken van de clubranking. Bij HOK – een met Star vergelijkbare club qua niveau – wordt al jaren de clubranking gebruikt. Concreet houdt dit in dat je voor iedere clubavond moet opgeven als je mee wilt spelen, en dat het veld dan ingedeeld wordt op basis van de laatste 6 keer dat je meegespeeld hebt. … Geen promotie / degradatie, maar iedere week spelen op het niveau dat je de laatste 6 weken hebt gespeeld. … ik weet dat de clubs die hierop zijn overgestapt er over het algemeen positief over zijn.

Deze suggestie is in de ALV besproken. Er zijn inderdaad nogal wat clubs, ook in onze naaste omgeving, die al jaren volgens clubranking spelen. De voordelen zien we voor een deel ook bij onze Turbobutler, maar zonder dat een extreme score op een avond meteen promotie of degradatie tot gevolg heeft. De benodigde software wordt gratis beschikbaar gesteld door de NBB.

De TC zou dit verder bekijken en heeft, met goedkeuring van het bestuur, besloten om de komende twee butler-competitieseries van totaal tien avonden te vervangen door een proef van 10 avonden met clubranking, met de scores wel volgens de butlertelling. De aangepaste speelagenda toont welke avonden dit precies betreft.

Op dit moment wordt een aantal details nog verder uitgewerkt, houd dus je e-mail de komende dagen in de gaten voor mogelijke verdere informatie!

Aanmelden

Voor deelname aan de clubranking-avonden geldt het volgende:

 • Deelname aan (in principe) de hele serie: aanmelden voor de serie met onderstaand formulier, graag niet later dan maandag 17 oktober.
 • Af en toe een avond (aantal avonden) meespelen: aanmelden met het standaard aan-/afmeldformulier.
 • Niet komen op een avond waarvoor je je eerder hebt aangemeld: afmelden met het standaard aan-/afmeldformulier.
Verdere informatie

Op de NBB-Clubranking-pagina op deze website vind je en aantal pdf-bestanden met interessante en nuttige informatie.


— VERVALLEN —

  Verplichte velden zijn aangegeven met een rood sterretje *.

  Naam *

  E-mailadres *

  Naam partner *

  E-mailadres partner (als je wil dat ook je partner een kopie van dit bericht ontvangt)

  Eventuele verdere informatie

  Een kopie van dit bericht wordt 'cc' gestuurd naar hierboven opgegeven e-mailadressen.

  Persoonlijke informatie in dit formulier wordt alleen gebruikt zoals beschreven in de BC Star Privacyverklaring.