Peter Bosman overleden

Peter met prijs bij het Star-lustrum 2012

Bericht van de voorzitter, Willem-Jan van Rooijen:

Bij het overlijden van Peter Bosman

Zaterdag 24 maart is Peter Bosman, toch nog onverwachts, overleden. Na de spannende periode met intensive care opname eind november krabbelde Peter weer op en speelde vanaf het begin van dit jaar weer op de clubavond.

Peter heeft veel voor Star betekend. Hij was al heel lang lid van de club (zeker 30 jaar) en altijd actief betrokken. Hij was lid van de succesvolle Lustrumcommissie in 2007 en speelde jaren competitie.

Lid van verdienste is hij niet geworden, maar dat zou niet onterecht zijn geweest.

We zullen hem echter vooral herinneren als de man van de bridge artikelen. Hij schreef jaren in Star Magazine. Hij maakte al deel uit van de redactie toen Star Magazine in 1987 werd uitgeroepen tot beste clubblad van Nederland. Vanaf 1998 schreef hij vele stukjes voor de website. Begin november trad hij na 10 jaar terug als redacteur. Jaap Hazewinkel schreef toen :

Peter’s schrijfstijl is er één van zelfkritiek. Als je zijn artikelen leest dan is bridge een festival van gemiste kansen. En gaat een ingooi een keer goed, dan vraagt hij zich af hoe je het spel níet zo kunt spelen. Die bescheidenheid siert de man. Als u dat nog eens wilt nakijken, de site staat garant voor urenlang leesplezier, mede dank zij Peter.

Hij voelde zich zeer betrokken bij het jeugd/scholen bridge in de regio. En heeft daar veel voor gedaan.

Met Peter aan tafel gebeurde er altijd wel wat in het bieden of afspelen. Dat kwam vooral door zijn eigen kijk op het spel. Saai was het in ieder geval nooit kan ik u verzekeren.

Peter is 72 jaar geworden.

Toegevoegd 27 maart, 17:30 uur:

Toine van Hoof stuurde een kopie van de rouwkaart toe. De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 30 maart om 12.00 uur in aula II van Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 in Utrecht.