Laatst gewijzigd 3-9 2003 oooooo foto's grand café toer

STAR 2003/2004

In een gezellige sfeer begon het seizoen 2003/2004 traditiegetrouw met een openingsTI. Prachtige scores voor Jannes & Erik en voor Jan & Joost. Ook Ivo & Koos, die te gast waren lieten het veld achter zich. Uitslagen
Uitreiking van vele potchrysanten voor de vrijwilligers van STAR en de gegraveerde Ans Zijp bokaal voor het best scorende STAR paar op de Grand Cafe Toer (Machteld & Henk) luisterden het geheel op.
Volgende week beginnen de interne viertallen, de voorlopige indeling is als volgt. Klopt er iets niet, ontbreek je in de lijst of sta je er ten onrechte op, meldt het Jan Meijer (jan-albert.meijer@wanadoo.nl).

STAR SPEL verbeterd!

Op veler verzoek heeft Willem Willemse het STAR spel nu zo gewijzigd dat je de juiste oplossing even geheim kunt houden. Een gewoon spel insturen blijft natuurlijk ook kunnen. Marcel bijt de spits af met een lastige 1Sa voor de verdediging. Reageer eerst en kijk dan naar de oplossing.

COMPUTER niet de schuld

Achteraf bleek dat menselijke fouten de reden waren dat de computer niet wilde. De bridgemates waren ingesteld met een bepaalde indeling. Later is die indeling in de computer gewijzigd. Logisch dat de kastjes een communicatieprobleem kregen met de computer. Op verzoek heb ik de uitslag zoals die is hersteld door Rudi de Mol ook op de site geplaatst. Excuses alvast want in deze uitslag staan soms foute namen bijvoorbeeld niet de echte winnaar Jan Willem van Brakel en in de B-finale alleen onvolledige namen. Uitslagen

ZOMER FINALE uitslag toch gelukt

Een grote computerchaos zorgde voor maar een halve uitslag op de finaleavond van de zomercompetitie. De winnaars Felix Ophorst en Jan Willem Brakel zijn wel gehuldigd, maar de uitslag is nu (donderdag) pas gereed. Rudi de Mol heeft de bestanden gefikst, Jan Meijer gecontroleerd. Uitslag

Beste Lunch

De maximale score is behaald door De Kleine Herberg. Zeer goede lunches werden aangeboden door Casa di David, Het Hemelse Gerecht, DeRat, Passage to India en Delphi. Winkel van Sinkel bleek inderdaad de drager van de rode lantaarn.

SGCT ook in TROUW

Henk Willemsens verzorgt een leuke bridgerubriek in Trouw en kondigt aan dat er over de Grand Cafe Toer in de krant van a.s. zaterdag een stukje verschijnt. Komt er ook iets in het Nieuwsblad van het Noorden, Paul?

Maandag 25 augustus topdag voor STAR-site

Traditioneel is de dag na de SGCT de drukste dag op de STAR-site. Maar deze keer werd het record van 2002 ruim gebroken. Op een topdag trekt de STAR-site zo'n 150 bezoekers. Afgelopen maandag waren dat er 381.

STAR GRAND CAFÉ TOER uitslag 2e zitting

De tweede zitting is gewonnen met het onwaarschijnlijk hoge % van 84. Naar nu blijkt is op onverklaarbare wijze in het scoringsprogramma bij dit paar een zittingscorrectie van +2000 aangebracht. Bijna 7 volle toppen extra dus. Hiervoor zijn een flink aantal handelingen nodig, zo'n correctie kan nooit per ongeluk zijn aangebracht. Voor de top van het klassement heeft het gelukkig geen gevolgen: het paar viel toch nog buiten de prijzen. Wordt vervolgd!
Gewijzigde einduitslag
Gewijzigde stand van de tweede zitting

Gemengde paren 1, 2, 3 en 4 in GRAND CAFÉ TOER

De STAR GCT 2003 is gewonnen door de Brabantse combinatie Bob Prickaertz / Annemarie Swinkels. Het gelegenheidspaar uit Oosterhout (Lombard) en Eindhoven (BC70) stond na de eerste zitting 6e. In de tweede zitting haalden zij uit en werden 3e met meer dan 70%. Ook zilver en brons (Hanna en Koeno) en de Ans Zijp bokaal voor de beste STAR-combi (Machteld en Henk) was voor gemengde paren.
Fotogalerij

Foto's Jan Peter Pals
Einduitslag
Stand van de eerste zitting
Stand van de tweede zitting
Kaartverdeling en frequentiestaten zitting 1
Kaartverdeling en frequentiestaten zitting 2
Er zijn 150 keer 30 spellen gespeeld dus wil je een spel beschrijven, dan kan dat online onder STAR-spel (inzenden).

Er is nog één prijs te vergeven die van de beste lunch. De spannende strijd gaat in ieder geval tussen Delphi aan de Neude en Passage to India aan de Gracht. Het gerucht gaat dat Winkel van Sinkel dit jaar de "kaalste" lunch heeft verzorgd.

STAR GRAND CAFE TOER

24 Augustus is het zover: voor de 11e keer organiseert de BC STAR deze gezellige parenwedstrijd van 10 x 3 spellen in de vorm van een bridgetoer langs café's in de binnenstad van Utrecht. Uitslagen en frequentiestaten en natuurlijk foto's snel beschikbaar op deze site! Neem je digitale camera mee en stuur je leukste foto's naar de webmaster. Wil je een spel beschrijven, dat kan online onder STAR-spel (inzenden).
Nog even wat details: Aanwezig: Uiterlijk 10.30 uur in het Grand Café Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht. tel. 030 – 230 30 30. Aanvang bridgen 11.00 uur Prijsuitreiking ca 18.00 uur. Inlichtingen: Mariëtte Vogelaar, tel. 030 – 606 21 37 Meer informatie

STAR 18e

De NBB is, zoals bekend, begonnen met een rating systeem, gesponsord door Transfer Solutions. De uitleg daarvan is te vinden op de NBB-site. In het kort komt het er op neer dat voor de Transfer Race van het lopende seizoen de vijf beste resultaten volledig meetellen en de volgende vijf resultaten voor de helft. De Transfer Race is de seizoensranglijst. De NBB-rating is de (gewogen) optelsom van de laatste vier eindresultaten van de Transfer Race. Per jaar vermindert de waarde van een seizoen met 25%. Je kunt nu ook je eigen rating opvragen en zien dat in de top 100 van verenigingen STAR op de 18e plaats staat met een gemiddelde rating per lid van 1290.

Zomer 10

Uitslagen met paarnummers en frequentiestaten met kaartverdeling staan klaar. Hoge scores voor Marcel Swidde en Sjoerd Wartena. Uitslagen
Reggie en Jos winnen de voorrondes maar starten in de finale toch met een schone lei. Ik voorspelde dat een score van +100 genoeg zou zijn, +99 blijkt de grens. Leuk om te zien is hoe Alex van Reenen met zijn partners heeft gejojood, +2 gemiddeld en je toch plaatsen. Volgende week de A-finale voor de gelukkigen, je mag met een invaller komen maar die invaller moet wel hebben deelgenomen aan de zomercompetitie. Kan je niet, meld je dan af bij Jan Meijer. Voor alle anderen is er de B-finale met troostprijsjes.
A.s. zondag is de STAR Grand Cafe Tour, de inschrijving is met 300 paren helemaal vol, velen moesten worden teleurgesteld. Volgend jaar nog een cafe erbij?

Viertallen op STEP?

Sinds kort kun je ook viertallen op STEPbridge. Het is nog geen standaard maar het wordt door een grote groep getest. "Het werkt echt heel goed" meldt onze verslaggever Peter Wendt. Om mee te viertallen moet je wel het testprogramma ophalen. StepBridgeTest.exe

Kan dit nog down?

Die vraag stelt Marcel Winkel met zijn nieuwe spel. Kijk op het STAR spel. Heb ik die magnetron gewonnen op het spel uit Scheveningen?

Zomer 9

Met opnieuw een monsterscore nemen Jos Wijnmalen en Reggie Schouten de kop van het klassement over. Het nieuwe paar Ronald Brandsma en Alex van Reenen scoort goed! Veel hoge (en lage) scores deze week.
Over twee weken is de Finale van de zomercompetitie. Heb je je geplaatst maar kan je niet komen meld je dan af bij Jan Meijer. Je mag met een invaller komen, maar die invaller moet wel aan de zomercompetitie hebben deelgenomen!

Scheveningen

Het Scheveningse strand zal deze dagen nog wel wat verkoeling bieden maar sommige STAR-leden zoeken ook daar naar bridge-glorie.
Aan het viertallen toernooi namen 3,5 STAR-teams deel. Na 4 (van de 12) voorronden stond het team van Marcel bovenaan. Lees het spel van Marcel.
Het werd geen herhaling van Carta Mundi. De STAR-teams zakten alle naar een lagere klassering. In de eindstand werden Ronald en Richard met Jannes en Sjoerd 6e. SHAM (Svend, Hans, Alex, Marcel) 11e en een plaatsje hoger eindigden Henk en Remco met KeesJan en Dennis. Adriaan Vos en Rene van Dijk eindigden met hun Kamerikse 4tal als 37ste. Leuk is de foto-galerij waarin foto's van het team van Ronald, en een foto van Svend met als bijschrift 2e plaats 2e klasse (dat is lang geleden).
Op maandag 4 en dinsdag 5 augustus was het heren-paren toernooi en dat werd gewonnen door Ronald en Richard met ruim 61%.

Nieuwe URL Bridgeweb

Bridgeweb en dus ook STAR kan gebruik maken van de URL: bridgeweb.nl Het oude adres www.bridgewebnl.com blijft nog actief. Het nieuwe adres van STAR wordt dan: www.bridgeweb.nl/clubs/star. Neem deze link op in je voorkeuren!

Zomer 8

Ondanks (of juist dankzij) het uitzonderlijk warme weer zijn alle overzichting weer beschikbaar. Uitslagen Adriaan Vos en Rene van Dijk leiden het klassement na 8 avonden. Pieter Steinz is een goede tweede. Wubbo en Agnes zijn de laatsten van de potentiele A-finalisten. Maar er zijn nog veel kapers op de kust!
Frequentiestaten met kaartverdelingen ook weer gepubliceerd.

Zomer 7

De uitslagen en overzichten zijn beschikbaar: uitslagen Er is beloofd dat de stand en de frequentiestaten met kaartverdeling later volgen.

Zomer 6

De uitslagen en overzichten zijn beschikbaar: uitslagen Wellicht dat de stand en de frequentiestaten met kaartverdeling later volgen (maar het blijft improviseren als de web-master op vakantie is).

Zomer 5

De uitslagen en overzichten zijn beschikbaar: uitslagen De stand en de frequentiestaten met kaartverdeling volgen later.

Zomer 4

Met enige vertraging toch nog de uitslagen en overzichten van afgelopen dinsdag: uitslagen

Zomervakantie

Gedurende de zomermaand is de redactie van de STAR-pagina's in handen van Margriet Jansze. Heeft u nieuws voor haar mail het dan naar mjansze@hetnet.nl

Ledenaantal

STAR nadert de 200 ledengrens. Wil je lid worden, meld je dan wel aan natuurlijk, maar pas eind augustus (na de zomer) gaat het bestuur met je aanmelding verder.

Zomer 3

Hoge scores voor Koeno & Niels en voor Tineke & Albert. De stand na 3 avonden is opgemaakt. Sommige paren hebben nog aardig wat in te halen. Een score boven de 100 zal nodig zijn om de finaleplaats veilig te stellen. Een leuk spel publiceren op de STAR-site kan online! Marcel Winkel heeft al spel 23 voor zijn rekening genomen (maakt Henk Willemsens 4 ? en wat doet Cor in 't Veld?). Uitslagen

STAR-spel publiceren

Tijdens de ledenvergadering bleek er erg veel animo om spellen besproken te krijgen. Marcel Winkel en Sjoerd Wartena hebben de handschoen al opgenomen. Mr Bridgeweb (Willem Willemse) heeft (vlak voor zijn emigratie naar Australie) speciaal voor STAR een STAR-SPEL hoekje gemaakt. Door op 'verhalen' te klikken krijg je de spelverhalen. Ik heb met een leuke 6 (van Wubbo en Agnes) de aftrap gedaan. Op dat spel kun je reageren, maar je kunt ook zelf een spelletje online invoeren. Dat doe je met inzenden.
Succes!

Jack

Ik kreeg per kerende post antwoord van Hans Kuijf. Jack is klaar om op STEPBridge te gaan spelen! Nu Stepbridge nog. Sturen we allemaal een mailtje aan Epko?

Menton 2003 geen Nederlandse successen bij de paren.

Meckwell wint het open paren. Bij de vrouwen een 5e plaats voor Bep en Carla, de senioren kwamen nog het dichtst bij een medaille Ed en Loek (met hulp van Jan) werden 4e.
Nederlands succes bij het computer-bridge. werd voor de derde maal Wereldkampioen. Felicitaties voor het team Kuijf. Wie bouwt Jack in in Stepbridge zodat we allemaal onze krachten eens kunnen meten!
Viertallen: Onze vrouwenkampioenen gingen in de finale onderuit tegen Italie. In de eerste zitting werd met grote cijfers verloren. Dat verschil kon in zitting 2 en 3 niet meer worden goedgemaakt.
Correctie van Jan Meijer: Verrassend was ook de winst van het Israelische team in de open afdeling. Het was het Franse team Chemla dat in de finale onderuit tegen het team van Avi Kalish, met daarin Ilan en Ophir Herbst, Leonid Podgur en Doron en Israel Yadhin. (Het was dus wel een echt Europees kampioenschap!)

STAR-Foto's op het WEB

Er moeten natuurlijk ook heel veel oudere foto's zijn van STAR uit de jaren 50, 60 en 70 en 80 en 90. Wie heeft die in zijn bezit? Stuur mij een mailtje. Heb je ze al digitaal doe ze er dan, met een toelichting, bij. Een selectie komt in het fotoboek van STAR.

Toch kaartverdeling op het net

Met dank aan Cor in 't Veld toch een overzicht van de frequentiestaten met kaartverdelingen.
Zie ook Uitslagen.
Marcel Winkel beschrijft nog een keer speciaal voor Albert het support doublet.

Tweede zomeravond bij STAR

De uitslag en de persoonlijke overzichten staan klaar (zij het niet met namen maar met paarnummers). Het bestand met de kaartverdelingen zit met Jan in Menton (Vrouwenteam zilver!). De wijn is uitgereikt o.a. aan Reggie & Jos en aan Pieter en Jeroen. Lees ook nog even de gemakkelijk te onthouden verdediging tegen precisie Yeslek door Sjoerd en voeg een favoriete bridgelink toe. Uitslagen

Menton 2003 vrouwenteam bij laatste 4

Het Nederlandse vrouwenteam bereikt de halve finale. Ed Franken gefeliciteerd (ook met je verjaardag).
Het overgebleven open team (Muller), en de twee seniorenteams (Meijer en Kamerbeek) gingen in de eerste ronde van de knock-out onderuit. Overigens haalt de organisatie (of het gebrek eraan) vaker het nieuws dan de sportieve prestaties. Geen airco, verkeerde spellen, wisselende starttijden (of zou dit gemopper de slechte prestaties moeten maskeren?). Bij de laatste acht zit het team van Chagas (Brenner/Garner & Weinstein), team Chemla (dat de onoverwinnelijke Italianen uitschakelde) en team Reps (de Duitse ex-wereldkampioen) met Daniella en Sabine.
Volg Menton op Bridgeweb. Lees ook de leuke kolom van Marjo Chorus bij de NBB.

Yeslek

In reactie op CRASH beschrijft Sjoerd de conventie die Aa en Groetheim al jaren spelen. Zie de biedhoek.

Senioren goed bezig

In de open viertallen gaat alleen team Bauke Muller (& Simon de Wijs, Berrie Westra & Willem van Eijck, Bas Drijver & Maarten Schollaard, npc Toine van Hoof) door naar de knockout. Team Vriend gaat natuurlijk verder in het vrouwentoernooi. De Nederlandse senioren gaan met twee teams verder: zowel team Meijer (met Koeno en Rob als spelers en Jan Meijer als teamcaptain) als team Kamerbeek zijn nog volop in de race. Alle anderen gaan naar de troostrondes.

Maas Vriend winnen Mixed

Eerste goud in Menton. Bep en Anton winnen het mixed paren. Volgen er nog meer aansprekende resultaten?

Zomercompetitie

Start van de zomercompetitie. De bridgemates deden het gelukkig allemaal, ook al vreesden we voor scoreverlies. Omdat de inschrijving vrij is en iedereen zich natuurlijk op het laatste moment nog moet kunnen aanmelden (sic) werken we in de zomer in de uitslag met paarnummers. Paar groen 4 :-) heeft flink uitgehaald. De overzichten zijn daardoor niet zo mooi als anders. In de uitslagberekening worden wel de paarnamen gebruikt: dus mooi gedaan Rene van Dijk en Adriaan Vos . Uitslagen
Zet maximale druk: Lees het spelverslag van Marcel Winkel.

Carta Mundi Oostende: winst voor Erik/Dirk en Sjoerd/Alex

15 juni 2003: een complete STAR finale op Carta Mundi. STAR 1 haalde de finale net niet. Marcel Winkel gaf nog wel samen met Frans Jeunen ramaverslag van de finale tussen Ronald/Koeno en Jos/Peter tegen Erik/Dirk en Sjoerd/Alex. De laatsten trokken in een (d)ramatische wedstrijd aan het langste eind.

STAR-links

Iedereen heeft wel een favoriete bridge-site, een actuele of speciale bridge-site waar je regelmatig eens kijkt. Op de STAR-site kan je nu ook je favoriete link bekend maken aan iedereen. Het moet natuurlijk wel een toegankelijke site zijn. Voorlopig is er maar een rubriek: "Bridge". Voeg je link toe of neem eens een kijkje.

TI-spelletje CRASH op STAR

Marcel Winkel is van plan om regelmatig een spelletje uit de dinsdagavond eruit te lichten. Lees zijn eerste bijdrage over de TI. Zie ook het biedhoekje!

Ledenvergadering: STARMaker 2003 Chris Hartog

Onder de bezielende leiding van Ferdinand (een waardige kandidaat voorziter) verliep de Ledenvergadering zeer geanimeerd. Besproken werden onder meer de invalregeling (licht versoepeld), de Zomercompetitie (voorkeur voor geen eigen bijdrage van de leden) en de kerstprijzentafel (voor iedereen wat). De nieuwe sires werden Svend en Marcel. Henk en Remco wonnen de TI-serie. In het klassement voor de Jac Buth beker werden de meeste punten behaald door Koeno. Ook was er de STARMaker 2003 en dat werd Chris Hartog. Al jaren actief op de clubavond, in de TC, als viertallenleider en samen met Jan Meijer als spellendupliceerder.

Stilzittafels

De meeste deelnemers aan de enquete (75%) zijn sterk of zeer sterk voor het voorkomen van stilzittafels. 7% is neutraal en 17% is sterk tegen of heeft zo zijn bedenkingen. Opvallend is dat de uitersten het meest zijn gekozen. Het is blijkbaar een onderwerp waarover de emoties kunnen oplopen. Archief

Richard bedankt

De laatste Hoogste Score van Richard is verschenen. Bedankt! We hopen je nog veel te blijven zien en houd moed in Maastricht. Dennis alvast succes!

Henk en Remco winnen TI-serie

Met een prachtig resultaat op de laatste avond van het seizoen 2002/2003 worden Henk Willemsens en Remco Brüggeman winnaar van de Top Integraal. Uitslagen
Laatste kans om je mening te geven over het beleid rond de stilzittafel: breng je stem uit!

Einduitslag Howell II

De einduitslag is gepubliceerd. Enkele wijzigingen in vergelijking tot de voorlopige einduitslag. Dankzij Jan Meijer die Juan heeft verlaten.

Zomercompetitie

17 Juni start de zomercompetitie. Het wordt weer een butlercompetitie. Iedere dinsdagavond start om kwart voor 8. Er zijn prijzen per avond. De beste drie scores gelden voor een plaats in de finale. Plaats je je niet voor de finale dan is er de troostfinale. Al het inleggeld wordt besteed aan de prijzen. Inschrijving aan de zaal. Kosten voor leden € 1, voor niet leden € 2.

Herinnering

Vergeet niet om je in te schrijven voor de STAR Grand Cafe Toer. Meer informatie

Juan les Pins: Festival international de Bridge

Vanaf 23 mei tot 5 juni vindt het bridgetoernooi in Juan les Pins plaats. Ook van STAR zijn een aantal paren aanwezig. Nico Doremans wint het parentoernooi (met zijn Engelse (?) partner).

Howell II, toch nog een uitslag

De laatste zitting van het seizoen 02/03 gaf nogal wat hoofdbrekens voor onze technische mensen. De gegevens verschenen wel op het scherm maar niet op de printer. Toen het programma werd afgesloten om weer opnieuw op te starten waren de scores ook van het scherm verdwenen. Consternatie alom, vooral bij Annemiek Kelfkens die haar monsterscore opeens zag verdwijnen. Gelukkig kreeg Sas Fossen een ingeving. Een backup werd teruggezet en de bridgemates opnieuw uitgelezen en zowaar het lukte.
De persoonlijke uitdraaien staan klaar, alles wordt nog gecontroleerd maar een voorlopige eindstand is gepubliceerd.

UMW International

24 en 25 Mei was het UMW International Bridge 4 tallen toernooi in Amstelveen (voorheen het Schiphol toernooi). De bovenste plaatsen werden bezet door Duitse en Belgische teams. Houden de Nederlandse teams hun kruit droog voor Menton of?

Hoofdklassebeker

DDS wint van Bodegraven en staat in de finale van de HK beker. De tegenstander wordt het Leidse Crash. De finale werd niet zonder slag of stoot bereikt, de commissie van beroep moest er aan te pas komen, maar liet Bodegraven verbijsterd achter. Lees de column van Jan van Cleeff op de NRC-site (wel even aanmelden).

Howell II-5

Uitslag na 5 zittingen gereed.
De laatste competitie van het seizoen 02/03 zit er bijna op, nog even een eindsprintje om promotie veilig te stellen of degradatie te ontlopen.

Jan en Joost willen graag de A-groep winnen. Svend en met name Marcel ook, Marcel had gelijk dat hij Svend verbood om zijn score met Alex ook te laten meetellen voor hun score. Johan en Pieter scoren wel voor beide punten 60+ in de C-lijn. Herman & Piet en Hans & Peter halen uit in de D. Uitslagen

Cavendish

Geen Nederlandse successen in de Cavendish 2003, wel veel bulletins met juwelen van spelletjes. Wat vind je bv van deze: Fredin heeft in een viertallenmatch B107 AHV1093 V85 2. Voor hem wordt 1 geopend. Hij volgt 1SA dat loopt weer door naar de openaar die dubbelt. Hij blijft zitten. Er wordt uitgekomen met ruiten en op tafel verschijnt een 3433 met als enige plaatje H. De openaar kan zien (!?) dat zijn partner weinig punten heeft en laat Fredin de eerste slag maken. 10 Seconden later is het +180. Het nevenpaar van Fredin bereikt 6. Neem eens een kijkje op de site van Cavendish.

Howell II-4

Uitslag na 4 zittingen is gereed. Ed en Loek stellen terugkeer naar de A (bijna) veilig! Wubbo en Agnes voelen zich thuis in de A-groep.
Persoonlijke uitdraaien staan klaar. Deze week jammer genoeg geen bestanden met kaartverdelingen. Uitslagen
Geef ook je mening over de stilzittafels, of ga naar het forum: reageer op het voorstel van Sjoerd over een Patton serie, beantwoord de vraag: wie heeft troef Vrouw, of ga met Marcel Winkel slapen in Belgie.
Vergeet ook niet snel in te schrijven voor de STAR Grand Cafe Toer.

Rudi de Mol

Onze trouwe TC-lid en zeer gewaardeerde rekenmeester Rudi de Mol is getrouwd. Veel geluk!

Nieuwe minipoll/Uitslag mini-poll

Vandaag start de nieuwe minipoll: De TC probeert stilzittafels te voorkomen, hoe ver moet zij daarin gaan?
Op de vraag of er op de clubavond nog wel wat bijkunnen antwoordde 15% met 'hoe meer zielen hoe meer vreugd', 59% met 'als iedereen in de zaal past vind ik het goed', 10% met 'een paar kunnen er nog wel bij', 5% met 'ik vind het nu precies goed' en 10% met 'ik vind het nu al te groot'.

Howell II-3

B-groep: Nieuwe stand vanwege een score in de verkeerde lijn.
Hoge scores vooral voor Peter & Harrie, voor Marjorie & Niels en voor Pucky & Danielle. De persoonlijke uitdraaien en de frequentiestaten met spelverdelingen staan klaar op de uitslagenpagina.
Heeft u een leuke speelwijze gevonden of bent u een unlucky expert vertel uw verhaal en reageer op dat van anderen in het forum. Uitslagen

STAR GRAND CAFE TOER inschrijving geopend!

Voor de 11e keer organiseert de BC Star deze gezellige parenwedstrijd van 10 x 3 spellen in de vorm van een bridgetoer langs café's in de binnenstad van Utrecht, op zondag 24 augustus 2003.
Inschrijfgeld: € 39,- per paar, incl. lunch.
Aanmelding: door overschrijving van € 39,- op girorekening 55.46.597 t.n.v. Star's Grand Café Toer, Utrecht, o.v.v. de namen van beide spelers, speelsterkte en een correspondentie-adres. Meer informatie

NBB-beker

STAR 2e. HOK wint de NBB beker. STAR werd 2e en BCO 3e. Voor alle uitslagen en voor de butlerstand kijk op de NBB-site. Geweldige scores waren er voor het 3e team: Rik-Gert Jan en Dirk-Erik (134-71).

REMU ONPK

Het Open Nederlands Paren Kampioenschap dat voor de laatste keer door REMU is gesponsord is gewonnen door Vincent Ramondt en Berrie Westra. Er was een mooie 5e plek voor het glunderende paar Richard en Ronald. Koeno en Margriet eindigden als 46ste. Uitslag

NBB-beker

Op zaterdag 3 mei strijdt STAR samen met de 7 andere sterkste club-teams van Nederland om de NBB beker. STAR betreedt het strijdperk met Remco-Henk, Kees Jan-Marcel, Koeno-Rob, Jos-Peter, Rik-Gert Jan en Dirk-Erik. De strijd begint om 11.00 uur in het NDC Den Hommel en duurt de hele dag. Kibitzers zijn van harte welkom en hun steun is hard nodig, het zal een hele opgave worden om de beker net als 2 jaar geleden te veroveren.

TopIntegraal

De zevende TI verliep organisatorisch ietwat rommelig (reserve-PC, geen printer bereikbaar), maar de uitslagen en persoonlijke overzichten zijn hier alsnog te bekijken: Uitslagen

Howell

De tweede avond is gespeeld. De competitie is nog vers. De persoonlijke uitdraaien en de frequentiestaten met spelverdelingen staan klaar.
Heeft u leuke speelwijze gevonden of bent u een unlucky expert vertel uw verhaal en reageer op dat van anderen in het forum. Uitslagen

DOMBO wint

Dombo2 wint het onderlinge duel tegen Victoria om de tweede plaats in de Hoofdklasse en promotie.

Prof Buijs

Arie heeft woensdag zijn oratie gehouden met als titel: Het rendement van risico. Hij wil zijn bridgevrienden graag behouden en zal ze dus geen beleggingsadviezen geven. Ook beloofde Arie aan Louk beterschap, door drukte was hij de laatste tijd niet altijd even geconcentreerd. Dus Arie en Louk zijn nu zeker een tegenstander om rekening mee te houden.

Howell competitie van start

De nieuwe competitie is begonnen. De persoonlijke uitdraaien en de frequentiestaten met spelverdelingen staan klaar. Goede competitiestart voor Svend en Marcel, voor Peter en Jan, Reggie en Jos en Rik en Drieske.
Heeft u leuke speelwijze gevonden of bent u een unlucky expert vertel uw verhaal en reageer op dat van anderen in het forum. Uitslagen

STAR Magazine

Het nieuwe nummer van STAR Magazine is klaar. Het wordt vanaf dinsdag de 15e verspreid. Wie alvast een voorproefje wil kijkt op de STAR Magazine pagina.

STAR 1 in de NBB-beker finale

Ronald een trotse captain meldt: "STAR 1 wint van VIVA in het zonovergoten Scheveningen. Uitslag 232-148.
Per viertal: Svend & Marcel met Kees Jan & Ronald: 52-62; Toine & Paul met Peter & Jos: 94-59; Henk & Rik met Koeno & Rob: 86-27. Een zeer sterke partij van met name Henk en Rik (niet ingespeeld, de eerste tafel 2 manches missen en vervolgens bijltjesdag) en de nestors Koeno en Rob."

Forum

Om wat interactiviteit op deze webstek te krijgen, testen we de komende weken het forum. Klik op forum om een reactie te geven of om te lezen wat anderen hebben geschreven, of om daar weer op te reageren. Wissel nieuwtjes uit, stel vragen, start een discussie, reageer.

Bedankje (vervolg)

De reactie van Paul Erich heb ik intussen via via vernomen en wil ik jullie niet onthouden: "Is dit de combi-tafel?"
GBC
Op 21 april a.s. (2e Paasdag) is GBC 53-butlerparen-toernooi.
Meedoen? Meldt je per E-mail aan bij Cor Kuggeleijn onder vermelding van namen, speelsterkte, en wel of niet roken. Start: tussen 10.00 en 10.20 in het Denksportcentrum te Bussum, Nieuwe Englaan 6. Inschrijfgeld 30.- per paar overmaken naar reknr. 6360965 t.n.v. GBC te Bussum.

Butlercompetitie Bedankje

Het volgende mailtje kreeg ik van Marcel Winkel: "Marcel en Svend willen Ed Franken en Paul Erich bedanken voor hun motiverende opmerkingen tijdens de laatste butleravond. Het heeft hen er doorheen gesleept!"
Misschien willen Ed en Paul hun motiverende opmerkingen ook aan mij mailen?

Butlercompetitie

De eindstand is bekend, zij het met een klein voorbehoud in de D-groep. Het was ook aan de top van de A-groep nog spannend maar Ferdinand & Nils kwamen net iets tekort om Dennis & Remco van de eerste plaats te stoten. Svend & Marcel en Richard & Ronald hadden de laatste uitslag nodig om hun positie veilig te stellen. Felicitaties voor alle kampioenen Dennis & Remco, Monique & Elly, Haiko & Dick, Jan & Stef en alle promovendussen. Uitslagen

Hoofdklasse

De landelijke protestcommissie heeft Victoria in het gelijk gesteld en de beslissing van het district teruggedraaid. Victoria krijgt er 2 VP's bij en eindigt nu gelijk met het tweede van DOMBO op de tweede plaats. Een beslissingswedstrijd volgt.

REMU halve finale

Zowel Richard & Ronald met een prachtige 4e plaats als Koeno & Margriet (36e) plaatsen zich voor de eind deze maand te spelen REMU finale. Volledige uitslag.
Net buiten de boot vielen paren als Toine & Paul en Louk & Ed. Wat verder uit de boot vielen Peter Wendt & Louk Herber (104e), Rick & Yvonne (106e) en Marcel Winkel, die met partner Jan van Cleeff niet verder kwam dan de 109e plaats.

STAR viertallen 2002/2003

Samenvatting resultaten:
STAR 1 handhaaft zich in de MK
STAR 2 en 3 handhaven zich in de Tweede Divisie
STAR 4 en 5 degraderen naar de Hoofdklasse
district Utrecht
STAR 7 promoveert naar de Tweede Divisie
STAR 6 handhaaft zich in de Hoofdklasse
STAR 8 degradeert naar de 1e Klasse
STAR 10 promoveert naar de Hoofdklasse
STAR 9 handhaaft zich in de 1e Klasse
STAR 11 degradeert naar de 2e Klasse
STAR 12 promoveert naar de 1e Klasse
Het netto resultaat is negatief: een tweede divisie plaats is ingeruild voor een plaats in de Hoofdklasse.
Positief geformuleerd: STAR wint volgend jaar de Hoofdklassebeker.

STAR 10 onverwacht kampioen 1e klasse

STAR 10 stond 7 VP achter op de nummer 1 en scoorde 16 in de laatste wedstrijd, gelukkig liet de concurrentie een steekje vallen en scoorde slechts 7. Felicitaties voor Ad, Willem-Jan, Anton, Rob en Harrie. Succes in de Hoofdklasse.

Ontknoping Hoofdklasse STAR 7 kampioen

De laatste wedstrijd zou de beslissing in de hoofdklasse moeten vallen. STAR 7 (Margriet/Kees en Herman/Albert) won met 19-11 van hun directe concurrent BCO-7. Al snel kwam het resultaat van de andere onderlinge wedstrijd binnen: 16-14. STAR 7 ging op dat moment aan de leiding, promotie was zeker. Alleen STAR 6 kon hen nog van het kampioenschap afhouden.
Het eerste slechte nieuws betrof STAR 8 (Tijm/Tom en Peter/Harrie) zij verloren in een direct duel om de laatste degradatieplaats van B3R. Het tweede slechte nieuws was dat STAR 6 (Joost/Jan en Lars/Erik Jan) 4 VP tekort kwam voor promotie. Het laatste spel waar STAR 6 in 7 klaveren belandde in de 3/2 fit zal nog lang in het geheugen blijven.
De tweede plaats met recht op promotie is nog niet vastgesteld. Een protest moet nog worden behandeld en afhankelijk van de uitkomst is er wellicht ook nog een beslissingswedstrijd nodig. Wordt het Victoria met Rene van Dijk of DOMBO 2 met Remco vd Heijden?

STAR 12 kampioen 2e klasse

Felicitaties voor STAR 12 (Annemiek/Frans, Peter/Martin) met het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse.

Persoonlijk toernooi

Het persoonlijk toernooi, onder leiding van Ed Franken, is glorieus gewonnen door Erik Swinkels. Een mooie tweede plaats voor Herman Klouwen en brons voor Dirk de Beer. Uitslagen

Kroegentocht Wijk bij Duurstede

De Wijkse kroegentocht is gewonnen door (het zal geen verrassing zijn) Pieter Steinz. Samen met Jan Tulp bleef hij het hele veld voor. Foto van de winnaars. Er was nog een mooie derde plaats voor Annemiek Kelfkens en STAR-huisdrukker Hans Verboom.
Op de site van de kroegentocht een zeer mooie manier van het presenteren van de uitslag, liefhebbers neem daar eens een kijkje.

Remu kwartfinale

Ruim 130 paren streden in Utrecht in een van de kwartfinales van het Remu ONPK. Met bijna 70% werd die zitting gewonnen door Ed Franken en Louk Verhees sr., tweede werden Peter Wendt en Albert Reijnen. Zaterdag 5 april wordt de halve finale gespeeld.

5e Butler avond verbeterd

Niet alle paren bleken zichtbaar in de eerste publicatie. Het gebruikte ledenbestand was een oude versie.
De uitslagen zijn gepubliceerd. STAR 6 wint de A en de B groep, dat schept verplichtingen.

Uitslagen

Hoofdklasse tot het laatst spannend

5 Teams strijden de laatste avond (2 april) om 2 promotieplaatsen. Die 5 teams staan op 4 VP's van elkaar en los van het veld. Het toeval wil dat de laatste avond twee rechtstreekse duels kent. STAR 7 (253) treft BCO 7 (255) en Victoria (253) treft DOMBO-2 (253). Gaat STAR 6 (251) hiervan profiteren?

Geen geluk in de 2e divisie

STAR 3 dat de hele competitie aan de leiding ging en aan een gelijk spel genoeg had voor promotie naar de 1e divisie verliest de laatste wedstrijd in een rechtstreeks duel met de APIH-B. Onder meer door een groot slem in de verkeerde speelsoort gingen Ferdinand/Nils en Jan/Peter hard onderuit (10-20). Tot overmaat van ramp degradeerde naast STAR 5 (Ron/HJ DJ/Friedrich) ook STAR 4 (Rick/Yvonne Cor/Felix).

Districts paren

Promotie naar de 2e Divisie paren in Utrecht voor Ronald en Richard en in de Gooise competitie voor Alex en Herman. Hoera!

4e Butler avond

De uitslagen zijn gepubliceerd. Jan Meijer waarschuwt voor veel fouten. De combi-tafel is in de verkeerde richting gespeeld en berekend. Rekening je dus niet alvast rijk of arm.
Uitslagen

Voorronde Bondsklasse B

Annemieke Kelfkens is hoog geeindigd in de vrouwen-districtscompetitie. Zij mag daarom deelnemen aan de kwalificaties voor de Bondsklasse B. Succes Annemieke.

EK Senioren

Koeno Brouwer en Rob Groenenboom valt de eer te beurt om Nederland te vertegenwoordigen bij het EK-senioren dat van 19 tot 29 juni wordt gehouden in Menton. De andere Nederlandse paren daar zijn Elly & Henk Schippers en Onno Janssen & Willem Boegem. Onno en Willem wonnen de kwalificatiewedstrijden, Rob en Koeno eindigden als 2e. Elly en Henk zijn aan de selectie toegevoegd.

 

© Luitgarde Multi Media 1998-2001
Bridgeweb is te bereiken via: editor@bridgewebnl.com
Star is te bereiken via: bcstar@planet.nl