Laatst gewijzigd 24-1-2009
Stuur STARnieuws naar voor afmelden of aanmelden voor de clubavond:
Let op gewijzigde emailadressen

STAR 6 WEER AAN KOP

Het stuivertje wisselen in de 2e divisie gaat gaat gewoon door. Na het gelijke spel van BCO 3 en de maximale overwinning van team Meijer is het wederom STAR 6 dat met nog 4 wedstrijden te gaan de beste papieren heeft. STAR 5 is met een derde plek ook nog lang niet kansloos. STAR 7 staat op een keurige 6e plek. STAR 4 moet na weer een nederlaag alles uit de kast gaan halen om degradatie te voorkomen.
Uitslagen: BCO 4 - STAR 4 20-10 Victoria- STAR 5 15-15 BCO 5 - STAR 6 1-25 Apihb -STAR 7 16-14

STAR TEAMS PRESTEREN OPTIMAAL

In de Hoofdklasse was het tijd voor de z.g. "broedermoordronde" : De STAR-teams streden tegen elkaar, maar hielden het netjes. Omdat de concurrentie punten liet liggen werd eigenlijk niemand verdrietig. STAR 8 staat 1e en loopt verder uit op de achtervolgers. STAR 9 en 10 staan op een kansrijke 2e en 3e plek. In de 1e klasse wederom een goede week voor de STAR-teams. STAR 14 staat ondertussen 36 punten los van de rest, STAR 13 staat er met 18 punten voor op nr. 2 ook riant voor en STAR 12 heeft concurrent Vianen nu duidelijk in het vizier. Onze 2e klasse teams hadden een "bye" uitslagen:
Hoofdklasse: STAR 8- STAR 11 16-14 STAR 9- STAR 10 16-14
1e klasse: BCC 4 - STAR 12 4-25 BCC 2 - STAR 13 8-22 ABCD 1 - STAR 14 2-25

NBB BEKER 31 JANUARI 13.30

De wedstrijd van STAR 1 tegen het Groningse de Zeerob wordt in Zwolle gespeeld. Het adres is Venestraat 15, vlakbij het station Zwolle CS. De thuiswedstrijd tegen Pijnacker wordt gespeeld in het NDC en begint ook om 13.30.

De opstelling van STAR 1 is Henk Willemsens-Remco Brüggemann, Jacco Hop-Tim Verbeek, Marcel Winkel-Hans Kelder, Dennis Kruis-Kees Jan Willemsens, Peter vd Linde-Alex van Reenen, Frank Visser-Dennis Stuurman, voor STAR 2 komen uit Ed Franken-Louk Verhees Rik Doodkorte-Ronald Hagoort, Jan Tulp -Dick vd Voort, Johan Claessen -Peter vd Voorden, Niels de Bruin-Aris Verburgh, Martin Bootsma-Hendrik Bijker.

Het derde team gaat zonder te spelen over naar de 3e ronde. De beslissing van de competitieleider om de wedstrijd halverwege te laten plaatsvinden heeft de Mijnstreek doen besluiten zich terug te trekken.

LEDENADMINISTRATIE

Terugkerend op de club is Richard Ritmeijer, nieuw is Erwin Berkhof.

SPEL VAN DE WEEK

Marcel Winkel's spellen van de week: STAR club van het jaar
en STAR Magazine Online's Felix Ophorst: een beetje rare avond

HOWELL 1-3

De hoogste score was voor Anja Jansen & Moshe Lewkowitz in de D-groep met ruim 62%: Uitslagen

MARCELLEN WINNEN STORMLOOPTOERNOOI

Marcel Winkel en Marcel van Hooijdonk winnen zonder te dubbelen met afstand het stormlooptoernooi
Uitslag Foto's

SPEL VAN DE WEEK

Marcel Winkel's spellen van de week: Tarzan
In het kader van STAR Magazine online een bijdrage van Peter Bosman onder de titel Saloon Bridge

VISIE SELECTIECOMMISSIE

De selectiecommissie, bestaande uit Jan Meijer, Hans Kelder en Paul Erich heeft haar visiedocument aan het bestuur van STAR aangeboden.

HOWELL 1-2

De hoogste score was voor Richard Ritmeijer en Tim Verbeek 67%. Uitslagen

ALEX VAN REENEN VOLGT ED FRANKEN OP ALS CAPTAIN VROUWENTEAM

Het in het verleden zeer succesvolle bridgepaar Hans Kelder/Alex van Reenen gaat met de benoeming van Alex als captain van het vrouwenteam nu samen verder in de coaching en begeleiding van de Nederlandse bridgevrouwen. Alex, gefeliciteerd (ook met je verjaardag) en hopelijk ga je net zo'n succesvolle periode tegemoet met veel internationale titels.

STAR 4 NU SERIEUS IN DE PROBLEMEN

Met een pijnlijke nederlaag tegen Vriendenkring 2 heeft STAR 4 (Dinkhuizen-Verhoeve / Verwijs-Hendriks) zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen. Met nog slechts 5 wedstrijden te gaan bezet de voormalige 1e divisie-kandidaat nu de voorlaatste plek in een poule waarin er 4 teams naar de hoofdklasse degraderen. Aan de kop van het klassement kon STAR 6 niet winnen van het taaie Victoria, terwijl ook STAR 5 met een nederlaag uit Amersfoort huiswaarts kon keren. STAR 7 speelt aanstaande week.
Uitslagen: Vriendenkring 2 - STAR 4 23-7 Vriendenkring 3 - STAR 5 18-12 Victoria 1 - STAR 6 15-15

DISTRICTSVIERTALLEN

In de hoofdklasse A leed STAR 8 een kleine nederlaag, maar de koppositie kwam daarmee niet in gevaar. STAR 9 en 10 blijven meedoen in de strijd om de 1e plaats in de Hoofdklasse B De 1e klasse teams presteerden uitstekend. STAR 13 en 14 staan nu strak bovenaan. Het 12e (Pronk-de Bruin / Leeuwenburg-Elsendoorn) zit met een 2e plek op het vinkentouw. In de 2e klasse staat STAR 15 op een 2e plek en staat het 16e in de middenmoot.
Uitslagen; HK: BC80 1 - STAR 8 16-14 Vianen 1 - STAR 9 13-17 BCO 6 - STAR 10 16-14 Bod 1 - STAR 11 16-14 1e klasse: BC80 2 - STAR 12 7-23 BC80 3 - STAR 13 6-24 BCO 10 - STAR 14 8-22 2e klasse: BCB 2 - STAR 15 16-14 Nieuwegein 1 - STAR 16 14-16

STAR 1 GENOMINEERD ALS UTRECHTSE SPORTPLOEG 2008
MERIJN GROENENBOOM ALS SPORTMAN VAN HET JAAR

Voorgedragen als sportclub van het jaar 2008 zijn naast STAR 1, de dames 1 van de basketvereniging Autocad Amazones en de roeidames van Orca. De concurenten van Merijn zijn de voetballer Ibrahim Affelay en de tafeltenniser Nico Blok. De uitverkiezing vindt plaats op het sportgala op 9 februari in de stadsschouwburg.

SPELLEN VAN DE WEEK

Een nieuwe maat, Tim Verbeek schrijft een aflevering van SM-online
Een serie spannende spellen Marcel Winkel over de eerste spellen van het nieuwe jaar

HOWELL 1

De eerste Howell avond verliep vlekkeloos. Paul Erich hield een nieuwjaarsspeech, waarin hij en passant veranderingen in de samenstelling van de MK teams aankondigde. Navraag leerde dat twee juniorenparen een aanbod hebben gekregen van het Witte Huis.
De hoogste score was voor Jan Willem van Brakel en Felix Ophorst met 60,5%. Uitslagen

2009: IEDEREEN EEN TOPBRIDGEJAAR GEWENST

Gemiddeld het jaar uit, een bijdrage van Henk van Doren in de serie STAR Magazine online.
We beginnen dit jaar met een dubbele dummy lees Marcel Winkel's 'het kan altijd beter'

ONPK / TI4

Een rommelig einde van de speelavond omdat de bridgemates geen contact meer konden krijgen. Gelukkig kon arbiter Piet van Steijn nog vrij soepel alle ontbrekende scores invoeren. De oorzaak waren waarschijnlijk de (bijna) lege batterijen in de ontvanger die een korte stroomonderbreking niet konden opvangen.
De hoogste score was voor Ed Franken & Toine van Hoof in de A-groep met bijna 64%. Uitslagen

SPELLEN VAN DE WEEK

Goede voornemens Marcel Winkel over 2009
Gemengde kerstgevoelens, STAR Magazine online door Hans Kelder
Het is ook weer mogelijk om bij de spellen zelf te reageren!

KERSTDRIVE

75 Paren speelden de kerstdrive, een mooie opkomst en een vlekkeloze avond. Dank aan de prijzencommissie Marijke Erich en Adriaan Vos. De hoogste score was voor onze ceremoniemeester/penningmeester Ferdinand Verwijs en zijn partner Peter Hendriks. Uitslagen
Foto's

ED FRANKEN

Ed stopt als captain van het vrouwenteam. Hij schrijft me het volgende:
Na rijp beraad heb ik besloten per 1 januari 2009 te stoppen als teammanager en non-playing captain van het vrouwenteam. Mijn overweging is dat door het leeftijdsverschil tussen jongere speelsters en mij, de aansluiting en integratie bij de vrouwenselectie niet soepel verloopt. Daarom denk ik dat het voor de toekomst van het vrouwenteam beter is dat een jongere captain mijn taken overneemt. Tijdens de afgelopen veertien jaar heb ik het vrouwenteam met heel veel plezier begeleid. We hebben vele successen gekend en tijdens de internationale kampioenschappen elf medailles gewonnen. Nu ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt is de tijd rijp om het stokje over te dragen aan een jonger iemand. Ik wens het vrouwenteam veel succes in de toekomst en zal de resultaten op de voet blijven volgen.

Reactie van Hans Kelder: Ed heeft 14 jaar lang alles geregeld rondom het nationale vrouwenteam en daar heb ik zelf ruim twee jaar als coach ook van mogen profiteren. Ed is een geweldige regelaar en heeft er voor gezorgd dat de vrouwen zich uitsluitend met bridge bezig konden houden. Ed heeft in mijn ogen de juiste keuze gemaakt, ook al valt hem dat bijzonder zwaar. Ed, hartelijk dank voor alle goede dingen die je hebt gedaan voor ons en voor de bijzonder prettige samenwerking.

AGENDA

23-12 Feestelijke Kerst Drive. Opgave verplicht, dat kan op de clubavond of via de mail
30-12 ONPK en tevens TI 4
06-01 Start Howell 1.

ONSTEIN VERLIEST PROTEST EN BCO PROMOVEERT NAAR MEESTERKLASSE

Felicitaties voor het hele team maar vooral voor onze clubgenoten Agnes Snellers, Wubbo de Boer, Niels vd Gaast en Just vd Kam.

SPELLEN VAN DE WEEK

Kan het nog eenvoudiger Marcel Winkel over 5 en 6 ruiten
Hoog bieden-goed tegenspelen, STAR Magazine online door Tim Verbeek

BUTLER I

Hoogste score voor Bob Drijver & Vincent de Pagter +52 in de B-groep. Uitslagen
De eindstanden zijn nog onder voorbehoud, er komen nog correcties voor afwezigheid vanwege clubverplichtingen.

DERDE PLAATS IN DE EERSTE DIVISIE HANGT AF VAN PROTEST

In de pdf het protest dat een beslissing moet brengen over promotie naar de Meesterklasse. Lees het bijgestelde verhaal
EERSTE DIVISIE 2008
Wat denkt u dat de commissie gaat besluiten?
Onstein krijgt geen gelijk, het spel was een open boek na de bieding.
Onstein krijgt gelijk, OW moeten hun afspraken beter kennen
BCO promoveert, er is geen downvariant zonder harten AH te spelen
BCO promoveert niet, zonder correcte uitleg kun je moeilijk harten doorspelen
Er komt een beslissingswedstrijd en heel STAR komt kijken

STAR 1 KANDIDAAT UTRECHTSE SPORTPLOEG 2008

Henk Willemsens: We zijn voorgedragen als Utrechtse sportploeg van het jaar 2008! Toen ze vroegen of ze dinsdag avond een klein filmpje mogen maken heb ik in mijn enthousiasme meteen ja gezegd. Ik neem aan dat iedereen accoord is. Ze komen om 19.45 uur. Er zijn 25 ploegen voorgedragen en daar komen drie nominaties uit voort. B&W beslist in januari. Zie verder www.utrecht.nl. Winnaars worden op 9 februari bekend gemaakt in Stadsschouwbrug tijdens het Utrechtse sportgala.

DISTRICTSCOMPETITIE 7E RONDE

Rene van Dijk: We zijn nu halverwege de competitie en de STAR-teams draaien over het algemeen prima. In de hoofdklasse A heeft STAR 8 ondertussen een forse voorsprong van 20 punten genomen op de achtervolgers. In de Hoofdklasse B staan STAR 9 en 10 op een kansrijke 2e en 3e plek. In de 1e klasse staan STAR 13 en 14 bovenaan en STAR 12 staat 2e. het 15e staat in de 2e klasse op een 2e plek, en STAR 16 vinden we net onder de middenmoot terug.
Uitslagen: Hoofdklasse A: BCO 7 - STAR 8 10-20 Dombo 1- STAR 11 10-20
Hoofdklasse B: Dombo 2- STAR 9 14-16 BCO 8 - STAR 10 20-10
1e klasse: BCO 9 - STAR 12 17-13 Hestia 1 - STAR 13 1-25 Hwh 2 - STAR 14 8-20 (2 VP's tijdstraf)
2e klasse Hestia 2 - STAR 15 10-20 Larsheim-STAR 16 15-15

MEESTERKLASSE STAR 2 VERLIEST HALVE FINALE
EERSTE DIVISIE STAR 3 EINDIGT ALS 6e

Zondag: de vierde zitting is voor STAR, de helft van het verlies van zaterdag wordt goedgemaakt. De vijfde zitting is weer voor de Lombard. Met winst in vier van de vijf series is de Lombard de terecht winnaar van de halve finale. Eerste Divisie, STAR 3 haalt nog uit tegen het derde van Crash, maar het is niet genoeg. Promotie is er voor CRASH-2 (kampioen) met Bert Daemen, voor Pegasus (vrouweninternationals, Anton Maas en Chris Niemeijer) en (misschien, er hangt nog een protest) voor stadgenoot BCO met Agnes Snellers, Wubbo de Boer, Niels vd Gaast en Just vd Kam.

SLEMSPELLEN KOSTBAAR !!

spel 9
VB765
HB105
1065
7
 
Marcel Winkel: In de eerste zitting van de halve finale tussen Onstein en HOK: Huub Bertens verpaste de noordhand (2kla is uit bij toppers, dus wil je een topper zijn, doe deze opening dan de deur uit!). Niet veel later zaten OW (André Mulder en Pieter-Bas Wintermans) in 7harten... Bertens had geen flauw idee of OW wegkonden (dat konden ze niet) en dubbelde niet. Van winst is nog nooit iemand armer geworden, moet hij gedacht hebben. Het contract ging 4 down en dat won inderdaad 5 imps, want aan de andere tafel waren Brink- Drijver 3 down gegaan in zes harten...
Kan het nog gekker? Ja, dat kan. In de andere halve finale zaten Drijver-Groenenboom voor STAR 2 met de OW handen slechts in vier harten en schreven op dit spel +920 in de wijkolom toen Muller-De Wijs aan de andere tafel in vijf ruiten min 3 gingen. Negentien tegenover zeven punten en het enige paar dat er normaal mee kan doen, bestaat uit twee net twintigers... Waar moet dat heen in bridgeland...:-)

V983
HV42
108642
 
A1094
A642
A73
AH
 
H832
7
B98
VB953
 

MEESTERKLASSE EN EERSTE DIVISIE

13 en 14 december Eerste Divisie en Halve Finale Meesterklasse: STAR-2 De Lombard. Zondag met lunch voor trouwe supporters!
Zaterdag, na drie zittingen staat ons tweede team 75 imp's achter tegen de Lombard. Dat gaat zondag een zware dobber worden.
In de eerste divisie geen inhaalrace voor het derde. 51 uit 3 geeft recht op de 7e plaats. Bovenaan in de eerste divisie staat het tweede van Crash met ons lid Bert Daemen. Uitslagen

 

TWEEDE DIVISIE

Rene van Dijk: Het is stuivertje wisselen aan de kop van de 2e divisie. Na STAR 6 en STAR 7 is het nu de beurt aan STAR 5 om de ranglijst aan te voeren. Van de 4 deelnemende STAR-teams bevinden er zich 3 in bijzonder kansrijke positie, maar de verschillen blijven klein. STAR 7 moest haar eerste nederlaag incasseren, terwijl de ervaren mannen van STAR 6 (Ed-Loek, Jan-Jan) ouderwets uithaalden: 25-0 ! Onderin vinden we, heel verrassend, gerenommeerde teams als ApihB, BCC 1 en STAR 4 terug.
Uitslagen: BCO 5 - STAR 4 18-12, ApihB - STAR 5 10-20, BCC 1 - STAR 6 0-25, Vr-kring 2- STAR 7 18-12.

SPELLEN VAN DE WEEK

Het entreesignaal Marcel Winkel speelt 3SA down
Het DD-dilemma, STAR Magazine online met Peter Bosman

BUTLER I

Hoogste score voor Lauri Bakker en Lidwien Erich met +54 in de D-groep. Uitslagen
Herhaling: Promotie/Degradatie: De C-groep is te groot, de D maar klein daarom: Promotie uit BCD respectievelijk 6,6,5. Degradatie uit ABC 6,6,7.

NBB BEKER VERRE LOTING

De tegenstanders van de drie teams van STAR in de NBB-beker zijn bekend. STAR 1 heeft geloot uit tegen het Groningse de Zeerob, STAR 2 speelt thuis tegen Pijnacker. Het derde team speelt ook uit en wel tegen de BC de Mijnstreek uit Heerlen. De wedstrijden zijn gepland op 31 januari.

NIEUWE VRAAG
DOE MEE MET DE LADDERPUZZEL

UITKOMSTPROBLEEM
Wat kom je uit? Je hebt in handen: BT BT2 743 B9765, je partner opent met drie ruiten, rechts wordt gedoubleerd en nu gaat het verder jij 4 ruiten, links 5 ruiten en rechts 6 ruiten, links 7 schoppen rechts 7 SA dat door partner wordt gedoubleerd
Schoppen, daar heeft mijn partner het aas van.
Harten, voor de zekerheid de 2
Ruiten, ze hebben een misverstand, partner heeft het Aas
Klaveren, voordat het aas van mijn partner verdwijnt.

SPELLEN VAN DE WEEK

Azen zijn er om heren te vangen Marcel Winkel denk terug aan Svend
Felix als Sinterklaas
STAR Magazine Online door Felix Ophorst

SINTERKLAAS DRIVE

Aardige bezetting tijdens de sinterklaas drive. Aan het eind de prijzen voor de winnaar van de TI, en de winnaars van de interne viertallen. Prijzen waren er natuurlijk ook voor de hoogste scores van de sinterklaas TI: Stef Leeuwenburgh en Gerard Elzendoorn met 68%. Uitslagen

AGENDA

02-12 Feestelijke St . Nicolaas drive TI 3 (met pepernoten en andere lekkernijen?!)
09-12 Butler 1.5
16-12 Butler 1.6
23-12 Feestelijke Kerst Drive. Opgave verplicht, dat kan op de clubavond of via de mail
30-12 ONPK en tevens TI 4
06-01 Start Howell 1.

Jan ten CateMIXED VIERTALLEN

Veel STAR-leden speelden dit weekend mee met de mixed viertallen. Na 88 spellen twee teams gelijk aan kop, het reglement wees een winnaar aan. Die van de onderlinge wedstrijd, Dus kampioen is Happy Couples met onze leden Conny Kortekaas en Jan ten Cate, een tweede plaats is er voor Mixed Emotions met Nils Verhoeve, Agnes Wesseling en Niels vd Gaast. Uitslag

SPELLEN VAN DE WEEK

Ruiten heer derde STAR Magazine Online door Peter Bosman
Deblokkeren kun je leren een bijdrage van Marcel Winkel

 

ELFFERSBEKER OVERWINNING

Captain Peter Bosman: Met een ruime overwinning (144-234) heeft STAR zich gisteren in Tilburg, tegen Theseus, geplaatst voor de volgende ronde van de Elffersbeker. Team Bosman-Kool/Habben Jansen-Mayer: +40, team Blaauw-Hulspas/Dommering-Maans:+15, team e.p.Van Hooijdonk/Van Tilborg-Vink: +35. Butlerscores: Bosman-Kool +16, Habben Jansen-Mayer +35 Blaauw-Hulspas -12, Dommering-Maans +38, e.p. Van Hoijdonk +45, Van Tilborg-Vink -9. Mooi werk van Anh en Marcel!

BUTLER I SPELVERDELINGEN

Er is iets fout gegaan bij het inlezen van de spelverdelingen, snik, je moet naar de A-groep gaan om ze te kunnen lezen. Mijn verontschuldigingen hiervoor, waarschijnlijk een vinkje vergeten aan te zetten.

BUTLER I

Hoogste score voor Bas van Gelderen en Peter van der Voorden met +90 in de A-groep. Uitslagen
Promotie/Degradatie: De C-groep is te groot, de D maar klein daarom: Promotie uit BCD respectievelijk 6,6,5. Degradatie uit ABC 6,6,7.

CENTRALE ZATERDAG 2E DIVISIE GROEP 6, MINIMALE MARGES
bericht van viertallenleider Rene van Dijk

5e ronde: Star 4 -BCO 3 17-13 Star 5 -Gorkum 15-15 Star 6 - ApihB 20-10 Star 7 - Heksent. 15-15
6e ronde: Star 4- Apihb 18-12 Star 5- BCO 5 18-12 Star 6- BCO 4 5-25 Star 7- Vr.kring 3 23-7
Met een knappe laatste zitting nestelt, het nog steeds ongeslagen, Star 7 zich voorlopig aan kop van het klassement. De goede zorgen en adviezen van Paul Erich betalen zich blijkbaar dubbel en dwars uit! Met een verschil van slechts 23 punten tussen de nummer 1 en nummer 14 zijn in deze competitie de marges minimaal. Star 4 behaalde met 17 en 18 punten de eerste overwinningen, maar steeg nauwelijks op de ranglijst. Star 5 en 6 behouden hun kansrijke positie.

DISTRICTSVIERTALLEN
bericht van viertallenleider Rene van Dijk en een verslag van Peter Bosman

2e DIVISIE: Wederom verlies voor het 4e. STAR 5, 6 en 7 spelen mee in de kop.
STAR 4 - Vriendenkring 3 11-19, STAR 5 - Vriendenkring 2 19-11, STAR 6 - Gorkum 1 22-8, STAR 7 - Victoria 1 16-14.

HOOFDKLASSE; Goede zaken voor STAR 8, 9 en 10. STAR 11 zit in de gevarenzone
STAR 8 - B3R 1 23-7, STAR 9 - BCO 6 25-5, STAR 10 - Dombo 3 20-10, STAR 11 - Bc80 1 10-20.
1e KLASSE: Knappe overwinning brengt STAR 14 naar de kop van het klassement. Titelkandidaten STAR 12 en 13 komen wat langzaam op gang.
STAR 12 - Dombo 5 14-16, STAR 13 - B3r 2 11-19, STAR 14 - Dombo 4 25-5.
verslag van de knappe overwinning door Peter Bosman: een dankuutje
2e KLASSE: Nuttige overwinning van STAR 16. STAR 15 staat ondanks gelijkspel nog steeds aan kop. STAR 15 - Dombo 6 15-15, STAR 16 - V'daal 4 24-6.

SPELLEN VAN DE WEEK

Uit fase STAR Magazine Online door Henk van Doren
Zeg maar 2008
een bijdrage van Marcel Winkel

BUTLER I-3

De hoogste score voor Lodewijk Tielens & Pim de Voogt in de A-groep met +54.  Uitslagen

bobmerijnMEESTERKLASSE EN EERSTE DIVISIE STAR 2 IN DE PLAY OFF'S
STAR 1 BEHOUDEN VOOR MEESTERKLASSE

Zaterdag 15 en zondag 16 november: meesterklasse viertallen, zaterdag ook eerste divisie viertallen
De tweede zitting zondag was vooral belangrijk voor STAR 1 dat nog niet veilig was, een 16-14 tegen het al gedegradeerde CRASH was genoeg.

Zondag eerste zitting, de onderlinge confrontatie tussen de nummers 1 en 2 draait uit op een kleine zege voor de Lombard. STAR 2 zeker van plaats in de Play-off's.
Ons eerste team scoorde 14 maar de situatie onderin is bijzonder gevaarlijk. Behalve Crash, dat is gedegradeerd kunnen nog 5 teams degraderen. De afstand tussen STAR en de laatste degradatieplaats is maar 5 vp's.
jaccoZaterdag laatste zitting 12 voor STAR 2 en de toppositie naar de Lombard, 14 voor STAR 7 en een 7e plek
Zaterdag STAR 2 scoort 35 uit 2 en behoudt de koppositie, als dit zo doorgaat mogen zij hun tegenstander uitzoeken voor de halve finale begin 2009. STAR 1 ook 35 en weer een plaatsje gestegen. Het degradatiespook is voorlopig geweken en een plaats bij de eerste vier lijkt uitgesloten, geconcentreerd uitspelen lijkt het motto.
De bovenste 4 in de meesterklasse kwalificeren zich voor de halve finale, de nummer 10, 11 en 12 degraderen.
STAR 3 haalt in de eerste twee zittingen maar 21 en zakt in de ranglijst naar een 7e plek.

SPELLEN VAN DE WEEK

Op avontuur met Bob, STAR Magazine Online door Tim Verbeek
Een tweede finale een bijdrage van Marcel Winkel

BUTLER 2

De hoogste score voor Alex van Reenen & Marcel Swidde in de B-groep met +58.  Uitslagen

klik voor grotere afbeeldingklik voor grotere afbeeldingHULDIGING STAR 1

De eetclub nam het initiatief tot de huldiging van het eerste STAR team. In de traditie van STAR zongen zij deze keer op de wijs van Aan de Amsterdamse grachten  het hoogste lied ter ere van Henk Willemsens  Remco Brüggemann, Hans Kelder  Marcel Winkel en Jacco Hop  Marion Michielsen.
Er is een club aan het Amsterdam-Rijnkanaal
Waar elke week wordt gebridged in de Heldringzaal
Die club werd vorig jaar fluitend landskampioen
En mocht dus nu met de Champions  Cup mee gaan doen.
De Italianen, kwamen, zagen en wonnen de cup
Wie werd tevreden tweede?
Dat was die Utrechtse club!

klik voor grotere afbeeldingHans en Marcel, Henk en Remco,
Gaven alle topclubs flink van katoen
Ook de jeugd: Marion en Jacco,
Speelde als een groot kampioen

In de vorm van hun leven
Veegde Star de vloer met iedereen aan
O wat zaten ze te spelen
Mochten trots naast Erica staan
Russen en Fransen, kansen hebben zij niet gezien
Ook de Bulgaren,
waren kansloos tegen ons team

Hans en Marcel, Henk en Remco,
Gaven alle topclubs flink van katoen
Ook de jeugd: Marion en Jacco,
Speelde als een groot kampioen
Bridgeclub Star vult hun gedachten
Daaraan hebben zij hun hart nu verpand
Maar wat kun je ook verwachten
t Is de mooiste club van het land.
Er volgde een dankwoord van Henk Willemsens, die sprak van een hoogtepunt in zijn bridgecarriere. Hij bedankte de vele supporters en enkele STAR-leden die het toernooi tot een zeer bijzondere ervaring hadden gemaakt. Voor al haar toewijding kreeg Marlies Stam van het hele team een bos bloemen. Hij eindigde met enkele Italiaanse woorden.

 

 

 

 

 

STAR HAALT ZILVER IN DE CHAMPIONS' CUP

standen, foto's en bulletins

Zondagavond: Een leuk feestje begrijp ik, waarin, de flink afgevallen Erica Terpstra de prijzen uitreikte. Marcel laat weten dat zij over die strijd een boek gaat schrijven. Ook begrijp ik dat Henk Willemsens een mooie speech in het Italiaans heeft afgeleverd, die hij misschien a.s. dinsdag op de club voor ons gaat herhalen.

foto's van de halve finale en finale van Louk Herber.
foto's van zondagavond van Toine van Hoof en Janine Ipenburg.
foto's van het toernooi van Marcel Winkel en Jeroen Kraan

Zondag: In het laatste segment is Parioli Angelini los. De eerste 5 spellen 44-0. STAR heeft lang partij gegeven, maar kan nu geen vuist meer maken. Vooraf zouden ze zeer tevreden zijn geweest met een tweede plaats, maar nu ze zo dichtbij zijn geweest. Eindstand 44-90

remcoZondag: Het tweede segment was overduidelijk voor de Italianen 29-0. STAR kreeg wel kansjes maar benutte ze niet. Een gedubbelde 3SA waarin 9 slagen voor handen leken had voor een ommekeer kunnen zorgen. Het derde segment was weer voor STAR: 18-2. Tussenstand 28-42.

Marcel Winkel mailde de arbitrage die leidde tot de finaleplaats voor de Italiaans wereldkampioenen: "3sch opening, twee keer pas, twee minuten denken, doublet nu biedt zuid met Vx van schoppen, singelton harten, AB10xxx ruiten en H9xx klaveren 3SA. Door de langzame dubbel heeft maat een gekke kaart en dus een sch stop was de mening van de Italianen. Dus 3sa werd 5 ruiten min 1."

Zondag: Spannend eerste segment start met een groot slem met 15 slagen van top en eindigt in 11-10 voor TCP-Angelino.

Zaterdag: Italië wint het protest en wordt de tegenstander van STAR, dat belooft wat voor de zondag. Marcel had dat voorgevoel al toen hij van de week tegen Versace zei: "tot in de finale". Waarom een score van 3SA van Bamberger Reiter is omgezet naar 5 ruiten -1 is nog afwachten, ook het bulletin geeft daarover geen duidelijkheid.

Zaterdag: het laatste segment werd ingegaan met een flinke voorsprong maar Quantum sprokkelde aardig wat punten bijelkaar. Uiteindelijk een zucht van verlichting, er bleven genoeg impen over om de finaleplaats veilig te stellen. Verrassend is de tegenstander waarschijnlijk niet Italië maar het Duitse Bamberger Reiter. Er lopen nog twee protesten in die wedstrijd.

Zaterdag: het tweede segment van de halve finale ws voor Quantum, onder meer door een te hoge 7 schoppen van Jacco en Marion. Quantum loopt iets in naar 80-55. Het derde segment is weer voor STAR. Tussenstand met nog 12 spellen te gaan: 109-68.

Foto's van het toernooi geschoten door Elisabeth van Ettinger. Klik op de foto's voor meer portretten van de spelers.

Zaterdag goede start in de halve finale, complimenten voor een prachtige 7 ruiten die vaak werd gemist. Tussenstand STAR Quantum 49-16.

Jacco HopSTAR 1 wint de poulewedstrijden en gaat nu spelen voor de plaatsen 1 t/m 4!!!!! Gaat onze landskampioen nu ook deze Europacup mee naar Utrecht nemen? Iedereen is zaterdag en zondag welkom in het Witte Huis. Vooral Henk en Remco verkeren in bloedvorm!

STAR 1 speelt vanaf komende donderdagavond in Het Witte Huis in Amsterdam tegen de kampioenen van de sterkste bridgelanden van Europa. Ook vrijdag overdag en het hele weekend wordt er gespeeld.
informatie

STAR 1 gaat per limo naar Amsterdam, jullie kunnen de wedstrijden gaan kijken maar ook thuis volgen via BBO en, volgens mij voor het eerst, ook via Stepbridge (je moet daarvoor wel de beta-versie ophalen). meer informatie

DISTRICTSVIERTALLEN: DROOMSTART VOOR STAR 8

2e divisie: STAR 4 - STAR 7 13-17, STAR 5 - STAR 6 17-13
Hoofdklasse: DDS 2 - STAR 8 5-25, BCO 7 - STAR 11 14-16, BCO 8 - STAR 9 15-15, DDS 1 - STAR 10 14-16. Weer 25 voor Friedrich Stein, Aris Verburgh, Niels de Bruin en Hendrik Jan te Winkel zij staan nu fier aan de leiding in de Hoofdklasse met 88 uit 4.
1e klasse: BCIJ 2 - STAR 12 19-11, BCIJ 3 - STAR 13 18-12, BCIJ 1 -STAR 14 23-7
2e klasse: DDS 3 - STAR 15 11-19, ZBC 1 - STAR 16 18-12
Uitslagen en standen

NIEUWE LEDEN/BESTUURSMEDEDELING

Dinsdag zijn aan de club voorgesteld Hans Kreuning en Marc Kuijpers en twee leden uit de NBB jeugdselectie Judith Nab en Laura Dekkers. Met deze 4 kandidaten gaan wij het aantal van 230 actieve leden overschrijden, hetgeen betekent dat een verscherpte aanname procedure toegepast gaat worden tot een maximum van 240 leden. Deze verscherpte procedure houdt in dat alleen oud-leden, jeugdspelers en spelers met een aantoonbare speelsterkte van 2de divisie of hoger lid kunnen worden. Kandidaat-leden die wel voldoen aan de criteria voor aanname, maar niet aan de verscherpte criteria, worden op een wachtlijst geplaatst.

SPELLEN VAN DE WEEK

Quantum of Solace, STAR Magazine Online door Felix (007) Ophorst
Een Obamaatje een bijdrage van Marcel Winkel

START BUTLERSERIE

Dinsdag 4 november start butlerserie. Hoogste score voor Henk Willemsens en Remco Brüggeman met +86. Het verschil met de nummer laatst in de A-groep bedroeg over die spannende 28 spellen maar liefst 200 impen. Uitslagen
Rudi de Mol heeft de uitslagenservice verder verbeterd. Commentaar in je groepsoverzicht wordt ook zichtbaar in de overzichten van de andere groepen. Maak ons deelgenoot van je avonturen ;-)

 

ÉÉN MOMENT VAN ONACHTZAAMHEID

Marcel Winkel: Tijdens ronde veertien van de MK viertallencompetitie kwam onderstaand spel op tafel in de wedstrijd tussen STAR1 en Het Witte Huis.
Spel 7 Z/A
HV10
A862
1072
875
Oost was leider geworden in 6 rui, een contract dat in de volksmond ook wel een vlijer wordt genoemd. De leider nam de schoppenstart met het aas, trok drie keer troef en liet toen zijn kaarten zien, met de mededeling: "jullie krijgen hartenaas nog". In de MK wordt er dikwijls geclaimd om tijd te winnen. Er zijn voldoende spellen die veel tijd kosten en op die manier kan een makkelijk spel extra tijd opleveren. De spelleider van STAR heeft van deze claim echter slecht geslapen; Maarten Schollaardt (noord) bemerkte namelijk tijdens het bieden van het volgende spel (!) op dat de claim niet correct was. Indien hij hartenaas namelijk twee keer zou ophouden, zou oost eerst naar zijn hand moeten oversteken om van daar uit hartenheer te spelen en later nogmaals om hartenvrouw te benutten. Dit gaat niet lukken met slechts één entree. Maar als noord hartenaas twee keer duikt (aan tafel waarschijnlijk niet te verzinnen met slechts twee hartens in dummy), zal de leider op de klaverenkleur overschakelen. Een veilige speelwijze in de klaverenkleur met deze positie is een klaveren naar de negen. Dat wint als noord klaveren tien heeft of als iemand vrouw dubbel of derde van klaveren heeft. Helaas pindakaas voor oost. Hij zag zijn claim in rook opgaan en mocht geen 1370 schrijven maar minus 100. Dat STAR de wedstrijd nog met 21-9 won, was een pleister op de wonde.
2
B10
AB9864
HB63
A973
HV75
HV3
A9
B8654
943
5
V1042
 

STAR 2MEESTERKLASSE EN EERSTE DIVISIE, STAR 2 behoudt koppositie

zaterdag 1 en zondag 2 november: meesterklasse en eerste divisie viertallen --> uitslagen mk- programma mk - uitslagen ed - programma ed. Er wordt slecht weer voorspeld, dus niets staat een middagje kibitzen in de weg!
Nuttige zaterdag voor STAR 1, drie overwinningen op rij en drie plaatsen gestegen. STAR 2 dankzij 46 uit 3 nog steeds aan de kop van de Meesterklasse. STAR 3, niet zo'n goede start met twee verliespartijen, de derde wedstrijd weer winst tegen WAC, de stand in de eerste divisie op de uitslagensite is nog niet bijgewerkt.
Zondag STAR 2 blijft aan kop in de meesterklasse, maar de concurrentie rukt op. STAR 1 blijft op de 9e plaats.
In de eerste divisie voorlopig een mooie 5e plaats voor STAR 3. De andere Utrechtse teams in de eerste divisie gaan ook goed, BCO 1 staat derde en het tweede op een 12e plaats.

NIEUW VERSIE

Dit bestand is op 12 november 2008 ververst. Oudere nieuwsitems vindt u hier.