Laatst gewijzigd 7-5-2008
Stuur STARnieuws naar voor afmelden of aanmelden voor de clubavond:
Let op gewijzigde emailadressen

SPELLEN VAN DE WEEK

Net terug uit Juan speelt Marcel de eerste Howell avond: Juan les Pins.

AGENDA

let op voor afmelden clubavond gebruik het nieuwe adres

zondag 11 mei 't Onstein Pinkster Patton
13 mei Howell II-2

zaterdag 17 mei NBB beker start 11.00 uur in het NDC, voor de dubbel gaan: Henk/Remco, Hans/Marcel, Tim/KJ, Peter/Jos, Ronald/Koeno en Alex/Marcel. Present zijn ook Pegasus, de Lombard en medefinalist HOK. Kibitzers welkom.

zaterdag 17 mei Viaanse Kroegentocht - meer informatie ->
20 mei Howell II-3
27 mei Howell II-4
14 juni finale senioren paren met onder meer Ed Franken, Jan Meijer, Jan Tulp, Pieter Steinz, Loekie Vehmeijer en Jules van Ogtrop

TWEEDE HOWELL SERIE VAN START

De hoogste score voor Ben van Hees en Martin Mucke met ruim 63%. Uitslagen

NIELS VD GAAST

Op de clubavond hoorde ik dat Niels van der Gaast herstellend is van een hartaanval. Veel sterkte.

ZILVER VOOR STAR 4

Een mooie tweede plaats voor STAR 4 (team Verhoeve) op het Dombo toernooi

BIJSCHOLING NIEUWE SPELREGELS

Informatie over bijscholing m.b.t. NIEUWE spelregels, die per 1 september 2008 van kracht worden.
BIJSCHOLING voor CLB-, TCL- en WL'ers . Zij kunnen kiezen uit twee middagen, namelijk zondag 18 mei (docent Sytze Sietsma, NDC Den Hommel) en zaterdag 31 mei (docent Jan Peter Pals, De Uitkomst, Langeweg 2-B, 4133AX VIANEN) van 13:00 tot ca 16:00.
Deze middagen zijn niet bedoeld voor CLA'ers. Opgave voor 18 of 31 mei z.s.m. maar in ieder geval graag voor 10 resp. 25 mei bij Harry Janssen
Wil je je voorbereiden op de nieuwe spelregels lees dan de laatste WEKO-wijzer

SPELLEN VAN DE WEEK

Marcel over de TI van dinsdag 29 april.

TOP INTEGRAAL 6

De hoogste score voor Toine van Hoof en Pim de Voogt voor hun overwinning in de laatste TI, met een monsterscore van bijna 70%. Ook een hoogste score voor Kees Wulffelé en Jeroen Kraan voor hun overwinning in de TI-serie. Uitslagen

BUTLERMARATHON ZWOLLE

Winst in Zwolle voor Martin Bootsma en Hendrik Bijker. Felicitaties! De uitslag zal wel verschijnen op de site van Zwolle

SMOELENBOEK-2

Wil je de eerste versie van het smoelenboek bekijken klik dan in het linkermenu, de gebruikersnaam is STAR en het wachtwoord hetzelfde als van de ledenlijst.
Ben je nog niet gefotografeerd of ontevreden over je foto, mail dan een foto naar

LEDENADMINISTRATIE

Vier kandidaten uit het Gooi hebben zich aangemeld voor lidmaatschap bij STAR. Het zijn de bridgeparen Mavis Schmal-Leon van Lingen en Jaap Hazewinkel-Steven Vollers.

AGENDA

let op voor afmelden clubavond gebruik het nieuwe adres

29 april TI-6
1 mei Hemelvaartsdag Dombo toernooi meer informatie ->
1-2-3 mei Polen - Oranje friendly meer informatie ->
6 mei Howell II-1
zaterdag 17 mei Viaanse Kroegentocht - meer informatie ->

SPEL VAN DE WEEK

Marcel over Den Bosch en een gedubbelde overslag in de Patton. En ook nog een tip voor Carta Mundi.

PATTON 3

De hoogste score voor het team Buijs in de B-groep met 74 WP's: Uitslagen
Applaus en wijn voor het naar de tweede divisie gepromoveerde STAR 7

SMOELENBOEK

STAR is al even bezig met de voorbereidingen voor een smoelenboek. Simone Juffermans heeft al de helft van de STAR-leden gefotografeerd. Een club met daarin Felix Ophorst wil het smoelenboek van de nodige informatie voorzien. Een eerste ruwe versie is op de site gezet. Er moet nog heel wat worden gedaan dus voorzichtig met commentaar, maar goede ideeën of hulp is altijd welkom. Wil je de eerste versie van het smoelenboek bekijken, klik dan in het linkermenu. De gebruikersnaam is STAR en het wachtwoord hetzelfde als voor de ledenlijst.

STAR 7 kampioen HK-AWISSELENDE RESULTATEN IN HET DISTRICT

STAR 7 had nog 16 VP's nodig voor het kampioenschap in de Hoofdklasse A. Het werden er 25 en daarmee is het doel van het team: promotie naar de tweede divisie gehaald! Gefeliciteerd Kees Wulffelé, Jeroen Kraan, Lukas Boutens, Joost Dirkson, Herman Klouwen en Albert Reijnen.

Rene van Dijk: "2007/2008 zit er weer op en voor wat de Star-teams betreft kunnen we wel spreken van uiterst wisselende resultaten:
Hoofdklasse: Star 7 kampioen in de hoofdklasse en promotie naar de 2e divisie, maar een laatste plek en daarmee degadatie naar de 1e klasse voor Star 11. Star 8,9 en 10 behaalden plekken in de subtop en hebben het daarmee dus volgens verwachting gedaan.
1e klasse Helaas hebben Star 14 en 16 het in de laaste ronde niet kunnen redden en degraderen naar de 2e klasse. Star 12 eindigde, lichtelijk teleurstellend, op de 2e plek en Star 13 werd netjes 4e. Met het kampioenschap van Star 15 worden de overwegend teleurstellende prestaties van de 1e klasse teams enigzins gecompenseerd.

SPEL VAN DE WEEK

Marcel beschrijft een komische 4 harten en staat stil bij het overlijden van Harry Verkade.

INDIVIDUEEL

De hoogste score voor de winnaar van het individueel toernooi 2008 Peter van de Voorden: Uitslagen
84 spelers streden op 15 april voor de Frans Zurlage beker. Wel bleek op de avond dat de organisatie van veel last had van late afzeggers. De reservelijst was niet toereikend. Hulde voor Jan Meijer en Ed Franken en voor iedereen die op het laatste nippertje de avond compleet maakte.

MARION MICHIELSEN NAAR DE BUFFET CUP

Ons nieuwe lid neemt deel aan de Warren Buffet Cup in een partnership met Sabine Auken

LEDENADMINISTRATIE

Nieuwe kandidaten voor lidmaatschap bij Star zijn Liduin Erich en Sigrid Spangenberg

SPEL VAN DE WEEK!

Onder de titel "in de kaart kieken" bespreekt Marcel de clubavond: Marcel Winkel's Spel van de week

MARION MICHIELSEN EN JACCO HOP NAAR STAR 1

Het derde paar van STAR 1 zal worden gevormd door het paar Hop-Michielsen. Jan Jansma en Loek Verhees hadden al eerder besloten niet meer samen te gaan spelen. Ze hebben nu met hun nieuwe partners voor een ander team gekozen. STAR 1 heeft druk overlegd. Dinsdagavond laat, is de kogel door de kerk gegaan!
Er wordt achter de schermen druk gewerkt aan de samenstelling van de externe viertallen voor het volgend seizoen. Er wordt gesproken over een extra jeugdpaar, ter versterking van STAR 3 en er heeft zich ook een nieuw team met onder meer Ronald Hagoort en Koeno Brouwer aangemeld voor een plaats in de tweede divisie.

BUTLER II-6

De hoogste score voor Ewout Loots en Kees Romme in de D-groep met +62: Uitslagen
Applaus en wijn voor het naar de hoofdklasse gepromoveerde STAR 15

STAR REGLEMENT BESPREKING

WJ van Rooijen: "Op de ledenvergadering in juli van het afgelopen jaar is besloten dat de TC en het bestuur een overleg moeten organiseren waarin de mogelijkheden van het vaststellen van criteria voor het opstellen van externe viertallen worden besproken. Uiteindelijk resultaat zou een reglement kunnen zijn dat aan het bestuur kan worden aangeboden. Dit overleg zal worden gehouden op woensdag 23 april van 20.00 - 22.00 in het denksportcentrum de Hommel.
Hierbij een uitnodiging aan alle leden van STAR om hierbij aanwezig te zijn.

STAR GAAT VOOR DE DUBBEL

Nu de bekerfinale voor de NBB-beker is bereikt maakt STAR kans op de dubbel. Zou na het landskampioenschap ook de beker worden gewonnen? De laatste voorrondewedstrijd van zondag 6 april tegen WAC eindigde in 220-128.
Butlerscores: Henk Willemsens - Remco Bruggeman +16 Hans Kelder - Marcel Winkel +7 Toine van Hoof - Paul Erich -1 Danny Molenaar - Tim Verbeek +16 Ronald Hagoort - Koeno Brouwer +40 K.J. Willemsens - Dennis Kruis +23

 

HOOFDKLASSE: STAR 7 IN RIANTE POSITIE
1E KLASSE: STAR 15 AL KAMPIOEN!

René van Dijk: "Afgelopen week is de 13e en dus voorlaatste ronde van de districtsviertallencompetitie gespeeld.
In de Hoofdklasse A raakte STAR 9 haar kansrijke positie kwijt door verrassend tegen het laaggeplaatste Dombo 3 onderuit te gaan. STAR 7 haalde een nuttig gelijkspel en staat nu 10 wedstrijdpunten voor op DDS. Helaas is STAR- 11 gedegradeerd naar de 1e klasse BCO 8 - STAR 7 15-15 STAR 9 - Dombo 3 7-23 STAR 11 - DDS 1 5-20
In de Hoofdklasse B staan STAR 10 en STAR 8 op een keurige 3e en 4e plek. Vooral STAR 10 levert daarmee een knappe prestatie. STAR 8 - Dombo 2 15-15 STAR 10 - B3r1 23-7
Uitslagen 1e klasse: STAR 12 - Breukelen 1 19-11 STAR 13 - Zendst 1 16-14 STAR 14 - DDS 3 15-15 STAR 15 - Dombo 4 25-1 STAR 16 - Victoria 2 7-23
STAR 12 staat op een 2e plek met 16 punten op nummer 1. STAR 13 staat op een comfortabele 4e plek. STAR 14 en 16 staan in de gevarenzone en zullen er de laatste ronde alles aan moeten doen om zich te handhaven. STAR 15 is met grote overmacht kampioen geworden. De voorsprong op nummer 2 bedraagt op dit moment maar liefst 59 punten ! Een geweldige prestatie voor een team dat oorspronkelijk slechts uit 1 paar bestond. Gefeliciteerd Jan Bolwerk, Bart Rijpert, Tom Verhoeff, Tijm Corporaal, Harrie Ottink, Peter vd Broek en alle invallers.

SPELLEN VAN DE WEEK!

Onder de titel canapé beschrijft Marcel vier spellen, waarvan drie gedoubleerd: Marcel Winkel's Spel van de week

BUTLER II-5

De hoogste score voor Andre Nollet & Bart Schweitzer in de C-groep met +78: Uitslagen

GBC Butlertoernooi

Winnaars werden Daemen en Willemsens, clubgenoten?

SPEL VAN DE WEEK!

Marcel volgt de verrichtingen op de clubavond. Lees: Marcel Winkel's Safety Play

BUTLER II-4

De hoogste score voor Tijm Corporaal & Tom Verhoeff in de D-groep met +75: Uitslagen

SPEL VAN DE WEEK!

Spreken de berekeningen op de spellenuitdraai de waarheid? Lees: Marcel Winkel's spel van de week

VAN DE LEDENADMINISTRATIE

Een nieuw kandidaat lid is Kees Romme. Hij is afgelopen dinsdag voorgesteld op de club.

BUTLER II-3

Voor de verandering nu wel meteen na afloop de uitslag met de hoogste score voor Leeuw Beijdorff & Mark Kaptein in de C-groep met +62: Uitslagen

JANSMA VERHEES

Jan Jansma en Loek Verhees jr scoren fantastisch in de VS, zij spelen daar de finale van de Vanderbilt. Volgens Toine is er nog nooit een Nederlands paar verder gekomen dan een plek bij de laatste 16. In de finale verloren zij zondag met team Rubin van de Polen met Jassem/Martens. Een prachtige tweede plaats!

PROTESTEN VAN 12 MAART

De protestcommissie onder leiding van Toine van Hoof beschrijft twee casussen van de laatste clubavond

SPEL VAN DE WEEK!

Dikke prijzen in Oosterbeek: Marcel Winkel's spel van de week

BUTLER II-2

De uitslagen van de tweede butleravond zijn eindelijk gepubliceerd: Uitslagen
 

VAN DE LEDENADMINISTRATIE

Een bekende en twee nieuwe kandidaten hebben te kennen gegeven lid te wil worden van Star. Afgelopen dinsdag zijn ze op de club voorgesteld: Margriet Jansze en het duo Conny Kortekaas en Jan ten Cate.
 

MARCEL EN MARCEL WINNEN OOSTERHOUT

Marcel Winkel liet me weten dat Dappere Dirk Oosterhout heeft gewonnen. Ophouden hielp daarbij, lees het verslag.

SPEL VAN DE RUITENBOER!

Jan Thesingh stuurde mij de verklaring van de vreemde score op spel 2 in de ruitenboer: uitnemer tegen 6 schoppen

BUTLER II-1 nu wel compleet

Dankzij de medewerking van eenieder en de noeste arbeid van Jan Meijer is het gelukt om alle ontbrekende scores alsnog toe te voegen:  Uitslagen
Bij de Ruitenboer zijn de uitgebreide overzichten gebaseerd op butler-telling, de uitslag in parentelling is apart opgenomen. De parentellinguitslag is leidend voor plaatsing en de flessen wijn!
 

SPEL VAN DE WEEK!

Dat kon wel down is het thema van deze week: Marcel Winkel's spel van de week

BUTLER II-1

De hoogste score voor STAR 1 dat gehuldigd werd voor het behalen van het landskampioenschap. Zij werden toegesproken, toegezongen met een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd lied en er werd een toost uitgebracht op het prachtige succes. Het bleef nog lang onrustig.

De uitslagen van de eerste Butler zijn nog niet volledig omdat er in alle groepen scores uit de eerste ronde ontbreken:  Onvolledige uitslagen

De oorzaak hiervan is volstrekt onduidelijk!? Ontbrekende scores s.v.p. doorgeven per e-mail: afmelden@bcstar.nl.
Ook de Ruitenboer-uitslag is nog onvolledig en niet als parenuitslag berekend, ook hiervoor geldt: ontbrekende scores s.v.p. doorgeven.

SPEL VAN HET WEEKEND!

Nu dan wel winnende spellen uit de MK finale. Marcel Winkel prijst zijn nieuwe nevenpaar onder het motto if you can't beat them ..

STAR 1 LANDSKAMPIOEN MEESTERKLASSE VIERTALLEN 2008
felicitatieregister geopend -> klik op forum!

FINALE MK

OOK DE TWEEDE EN LAATSTE ZITTING WAS RUIM VOOR STAR, DE EINDSTAND: 240-105,5
ZONDAG: EEN FANTASTISCHE EERSTE ZITTING BIJNA 100+ EN BIJNA NEDERLANDS KAMPIOEN!! 192-94
In de eerste zitting liep alles goed voor STAR, twee hoogtepunten waren waar STAR de manche uitbood, terwijl aan de andere tafel het bieden op 1 niveau uitstierf.
STAR AAN DE LEIDING NA EERSTE DAG: STAR 1 - HOK 102-76,5.

STAR 4 - Vriendenkring 1STAR 4 GRIJPT NAAST PROMOTIE IN TWEEDE DIVISIE

STAR 4 had geen goede zondag. Er werd eerst verloren van het al gedegradeerde Vriendenkring 2 (7-23) en later net te weinig winst tegen Vriendenkring 1 (17-13). Pech, pech, pech.

SPEL VAN DE WEEK!

Liever een spel uit de MK finale, maar eerst maar een spel van de clubavond, Marcel's spel van de week.

TI 5

De hoogste score voor Jan Meijer en Jan Tulp met 66,18%:  Uitslagen

TWEEDE DIVISIE VIERTALLEN

Uitslagen 2e divisie - ronde 11 BCO 6 - STAR 4 9-21 ApihB1 - STAR 5 12-16 STAR 6 - Victoria 1 19-11
Met nog slechts 2 wedstrijden voor de boeg is er volop spanning in de 2e divisie. STAR 4 blijft koploper en heeft 5 punten voorsprong op enige concurrent Vriendenkring 1. A.s. zondag 2 maart zal de beslissing over promotie naar de 1e divisie vallen want dan worden de laatste 2 wedstrijden centraal gespeeld. STAR 4 treft eerst Vriendenkring 2 en ontmoet in de allerlaatste wedstrijd..........Vriendenkring 1 !!!! STAR 5 (4e plek) en STAR 6 (7e plek) zullen hun plek in de middenmoot nog extra glans willen geven in de laatste 2 wedstrijden en kunnen vrijuit spelen.

DISTRICTS VIERTALLEN

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg is de situatie in de hoofdklasse als volgt: STAR 9 , STAR 7 en BCO 8 strijden in de Hoofdklasse A voor 1 plek in de 2e divisie. STAR 11 kan degradatie naar de 1e klasse helaas nauwelijks meer ontlopen. In de Hoofdklasse B spelen STAR 8 en STAR 10 geen rol van betekenis in de strijd om het kampioenschap. Degradatiegevaar is er echter ook niet.
1e Klasse: STAR 14 en STAR 16 moeten er nog even aan trekken om niet te degraderen. STAR 12 en STAR 13 staan op een veilige positie en STAR 15 staat met een onbehoorlijk hoge score van 225 uit 11 ondertussen 41 vips voor op de nummer 2 en kunnen zich vast rustig gaan opmaken voor een feestje !!!

HOOFDKLASSE BEKER VERLIES VAN VIVA

Captain Willem Jan van Rooijen: "afgelopen vrijdag avond werd door het STAR hoofdklasse team, met veel nieuwe partnerschappen, een zeer nipte nederlaag geleden tegen Viva 131 - 139. Na een goede start werden we net voor de finsh nog voorbij gestreefd."
De butler resultaten van de STAR paren : Ad en Anton +13, Pieter en Willem-Jan +3, Chris en Peter 0, Patrick en Rick -5, Friedrich en Hendrik-Jan -7 en Bart en Jan -20.

STARSITE MEER DAN 50.000 HITS IN EEN JAAR

In 11 maanden 50.000 hits is een record voor de STAR-site. De goede resultaten van STAR en de bijdragen van Marcel Winkel aan de site zijn daar zeker debet aan.

REMCO WEER VEILIG EN WEL IN NEDERLAND

Henk Willemsens: "Dinsdagavond is Remco na een verblijf van vijf weken in een Chileense kliniek weer veilig en wel geland op Schiphol. Hij is door ouders en familie opgehaald en verblijft nu een paar dagen bij zijn ouders om wat op krachten te komen. Hij zou in het uiterste zuiden van Chili gaan wandelen (met Ronald en nog een vriend), maar zover is het nooit gekomen. Bij aanvang van de reis (in totaal anderhalve dag) voelde hij zich al niet lekker, maar hij is - na bezoek van een EHBO post op Schiphol - toch vertrokken. Tijdens de vlucht werd hij zo ziek als een hond, dus eenmaal aangekomen, ging hij direct door naar een ziekenhuis(je). Daar werd de diagnose - acute alvleesklierontsteking - al gesteld. Na het volgende ziekenhuis, kwam hij dan in de befaamde kliniek van Punta Arenas, alwaar hij een uitstekende verzorging heeft gekregen. Woensdagmiddag heb ik Remco met Machteld (en Koen, oudste zoon van Machteld) even bij zijn ouders in Wageningen opgezocht. Het gaat nu een stuk beter met hem, maar hij heeft wel aan een zijden draadje gehangen. Je bent zo maar een paar maanden zoet om volledig te herstellen. Vooral met eten (geen vet) en drinken (geen alcohol) moet hij voorlopig heel erg oppassen. Ook in Nederland zullen de komende dagen weer wat medische onderzoeken plaatsvinden en dan zal wel duidelijk worden hoe het verder gaat. Ondanks alle malheur maakte hij een opgewekte indruk en had hij nauwelijks last van een jetlag. Nog een beetje slapjes in de benen, maar verder voelt hij zich weer aardig opgeknapt. Als het even kan, wil hij komende dinsdag al weer komen bridgen op Star! Hopelijk zijn dan we net op tijd klaar om ook mee te doen in de finale van de MK! Jullie komen toch wel kijken (1 en 2 maart)? Graag tot dan!"

STAR JUNIOR CLUB

Geboren: Rein Christianus Hoang Minh van Hooijdonk, Gefeliciteerd Marcel en natuurlijk ook Anneke van Hooijdonk!

PATTON 2

De tweede Patton-avond verliep weer ietwat rommelig. De hoogste score was voor het team Snellers in de A-groep met 79 WP's en team Steinz in de B-groep met 73 WP'3.
In de stand zijn ook de uitslagen van de eerste avond verwerkt: 
Uitslagen

Finale bereiktSTAR 1 NAAR FINALE, STAR 3 EINDIGT ALS 5E IN DE EERSTE DIVISIE
VERSLAG MARCEL WINKEL: DERDE KEER OP RIJ

Zondag: in de eerste zitting van de zondag vergroot STAR 1 zijn voorsprong: 208-130,5. In de laatste ronde kon het verschil niet meer worden overbrugd: de finale tussen STAR 1 en HOK 1. Eindstand halve finales: STAR 1 - CRASH 235-166,5 en HOK 1 - MODALFA 284-151.
Zarterdag: Star 1 is aan de leiding in de halve finale van de meesterklasse viertallen 147-112
½: tussenstand
Na twee zittingen was de carry-over weggewerkt en de derde zitting is ruim door Star 1 gewonnen (58-21).
Morgen volgen nog twee zittingen van 16 spellen, aanvang 10.30 en 13.15 uur.
Zondag: 14 en 16 was niet genoeg. STAR 3 eindigt als 5e in de eerste divisie. Een droomdebuut, maar ook wel erg dichtbij die begeerde derde plaats.
in de eerste zitting slechts 14 net als concurrent HOK 3. Maar het wordt druk om zowel de tweede als de derde plaats. Met STAR 3 zijn er nog 5 kandidaten voor de derde plaats. tussenstand
Zaterdag: Ook in de Eerste divisie is het nog spannend: Star 3 staat vierde op 4 punten van de nummer 3 (eerste drie promoveren)
Morgen nog twee wedstrijden (tegen BC70-2 en BOC Kennemerland) met dezelfde aanvangstijden.
Supporters zijn uiteraard van harte welkom in Den Hommel!
Foto's met dank aan Louk Herber.

5e plaats in de EDPATTON 2

19 februari PATTON 2, Willem-Jan van Rooijen heeft een overzicht gemaakt, voor zover hem bekend. Correcties/aanvullingen doorgeven s.v.p. via afmelden@bcstar.nl
Late afmelders voor de PATTON: neem contact op met WJ van Rooijen: 06-22546865.

GEEF JE MENING OVER HET STAR MAGAZINE

De redactie van STAR MAGAZINE brengt een proefnummer uit in PDF formaat. Lees het nummer en geef je mening over het proefnummer Doe dit via deze link of door dinsdag op de club een enquêteformulier in te vullen.

RUITENBOER

Op dinsdag 4 maart spelen we op de clubavond ook de voorronde van Ruitenboer, inschrijven hiervoor kan op de clubavond of per mail bij Reggie Schouten.
Iedereen mag meedoen aan de voorronde: er zijn dus geen beperkingen op grond van rating of speelsterkte: de hele club kan meedoen!
Aan de halve finale en finale kunnen paren alleen meedoen als beide spelers voldoen aan de volgende criteria:

JAN LUIJPERS OVERLEDEN

Van de bridgeclub Quatre Mains ontvingen wij het trieste bericht dat afgelopen week ons oud-lid Jan Luijpers na een kort ziekbed is overleden. De crematie was vrijdag 15 februari in Den en Rust, Bilthoven.

HOWELL 6

De hoogste score voor Joost van de Braak & Jan Staal in de D-groep met 65,87%: Uitslagen
Uit elke groep promoveren/degraderen 5 paren (voor zover mogelijk)
De eindstanden zijn nog onder voorbehoud!

SPEL VAN DE WEEK!

Een middenscore, is de titel van Marcel's spel van de week.

HOWELL 5

De hoogste score voor Jacco Hop & Vincent de Pagter in de B-groep met 65,8%: Uitslagen

STAR LEDENADMINISTRATIE

Martijn Vis heeft aangegeven weer lid te willen worden van STAR, hij speelt samen met Sandra Fossen.

SELECTIEWEDSTRIJD VOOR SENIOREN EK 2008 in PAU

Het STAR seniorenteam staat voorlopig op de derde plaats.
Zondag 3 februari was de eerste van een serie selectiewedstrijden voor het seniorenteam voor het EK 2008. Een van de zes geslecteerde teams bestaat uit Jan Meijer-Jan Tulp/Joost Herweijer met Koeno Brouwer-Loek Verhees sr. Het eerste doel is om bij de eerste vier te horen, dat moet toch lukken met 6 teams.

LADDERPUZZEL

Doe mee aan de ladderpuzzel. Surf naar de site van de NBB ->

MEESTERKLASSE

Speciaal voor Remco schrijft Henk een persoonlijk verslag van zijn belevenissen het afgelopen weekend. Bieden en spelen met Jan Jansma onder de titel Hoi Remco

SPEL VAN DE WEEK!

Lebensohl vervolgd. Marcel Winkel's thema voor de spellen van de week.

HOWELL 4

De hoogste score voor Frans van der Linden & Marc Mentink in de C-groep met 65,5%: Uitslagen.

HALVE FINALE MEESTERKLASSE BEKEND

De captain van Modalfa heeft HOK als tegenstander gekozen. En daarmee is de tegenstander van STAR automatisch CRASH geworden. Modalfa gaat met +20 de halve finale in en CRASH met +9,5.

MEESTERKLASSE EN EERSTE DIVISIE: STAR 1 WEER IN DE HALVE FINALE

ZONDAG: Een score van 18 en was voor STAR 1 genoeg om de vierde plaats te behouden en voor de vijfde keer in halve finale verder te spelen. Marcel Winkel heeft snel een kort verslag geschreven onder het motto: Was dah?
Voor STAR 2 geldt dat zij op een uitstekende wijze aan haar opdracht heeft voldaan. Meespelen bovenin en handhaven in de Meesterklasse!
Wel degradatie voor onze clubgenoten die uitkomen voor het eerste van BCO.
Op de foto links zit schare supporters aan tafel bij Hans en Marcel, op de foto rechts luncht de club van 50. Met dank aan Louk Herber voor de foto's
 
 
MEESTERKLASSE: 50 uit 3 scoorde ons eerste team en daarmee blijft de vierde plaats voor STAR, HOK-2 en VIVA zijn morgen de laatste tegenstanders. Op naar de halve finales. Een minder resultaat voor het tweede, 30 uit 3 maar toch genoeg voor de zevende plaats.
EERSTE DIVISIE: Wisselende resultaten voor ons derde team. Toch gedeeld vierde, maar toch nog 10 VP's verschil met de nummer 3 voor promotie naar de Meesterklasse.

TWEEDE DIVISIE EN DISTRICTSVIERTALLEN

TWEEDE DIVISIE: Goede week voor 2e divisie teams In de tweede divisie werden deze week de volgende resultaten genoteerd: STAR 4 - BCO 4 16-14 STAR 5 - BCO 6 25-4 STAR 6 - Dombo 1 20-10 Concurrent voor de 1e plaats Vriendenkring 1 ging verrassend onderuit tegen BCO 5. De voorsprong van STAR 4 bedraagt nu, met nog slechts drie wedstrijden te spelen, 7 punten. De 2 titelkandidaten treffen elkaar overigens nog....... in de laatste ronde ! STAR 5 behaalde een grote overwinning en staat daarmee op een keurige vijfde plaats. STAR 6 bewees zichzelf een grote dienst en lijkt nu zo goed als veilig.
HOOFDKLASSE: In de Hoofdklasse A gaat het gevecht om de promotieplek naar de 2e divisie tussen STAR 9, STAR 7 en een BCO-team. Met nog 5 ronden te gaan zal het ontlopen van degradatie voor STAR 11 een heel gedoe gaan worden, maar het kan nog ! In de HK-B staan STAR 8 en 10 op een rustige 3e en 4e plek.
EERSTE KLASSE: Allemaal middenmoot-plaatsen, en.... een uiterst comfortabele 1e plek voor STAR 15: zij staan 29 punten voor op nr 2.

CLUB VAN 50
ZONDAG 27 JANUARI LUNCH MET STAR 1 EN 2

Marlies Stam kookt voor de leden van de club van 50 en de 12 spelers van STAR 1 en 2 op zondag 27 januari. Ook nieuwe leden van de club van 50 zijn hiervoor uitgenodigd. Nog geen lid? Meld je aan bij Marlies Stam!

NBB BEKER TEGENSTANDER BEKEND

Op zondag 6 april speelt STAR 1 voor de beker thuis tegen het brabantse WAC.

SPEL VAN DE WEEK!

Slems op STAR. Een aantal grote spellen van de dinsdagavond, door Marcel Winkel

HOWELL 3

De hoogste score voor Lukas Boutens & Joost Dirkson in de B-groep met 65,5%: Uitslagen.
Hoe Lukas en Joost aan die hoge score komen beschrijft Lukas in Parenbridge

NBB-BEKER WINST TEGEN LEIDSCHENHAGE, VERLIES VAN HOK

NBB 1 volgens Koeno Brouwer "vette winst tegen Leidschenhage" 268-86. Butlerscores Hans Kelder -Marcel Winkel + 64 Koeno Brouwer- Henk Willemsens +60 Danny Molenaar- Tim Verbeek +43 Pa en zoon Verhees +42 Marcel Swidde - Alex van Reenen +17 Peter van der Linde - Jos Uyterwaal -33.
Een van de tegenstanders mailt: "Namens mezelf en ook een beetje namens ons team: Een heerlijk middagje kaarten tegen de cracks. Had gehoopt er met -100 af te komen maar -180 is wel erg veel & PS Gelukkig hadden we als team +2 maar dat is natuurlijk ook niet om over naar huis te schrijven
Verslag van Marcel Winkel
HOK- STAR 2 166-148. Viertal en butlerscores. Het eerste team was flink uit vorm Johan Claessen en Peter van de Voorden (-19) en vooral Wim van de Fliert en Sjoerd Wartena (-58) -58, het tweede team compenseerde de slechte score van Niels de Bruijn en Aris Verburgh (-28) door het positieve resultaat van Ed Kuijpers Edwin Stoel (+37) +12. Het derde in zijn geheel positief met Peter Hendriks en partner (+30) en Jan Meijer en Nils Verhoeve (+2) +28.

VERLIES IN ELFFERSBEKER

Captain Hans Habben Jansen: "Helaas is de wedstrijd tegen HOC/Studiecentrum met 116 tegen 160 verloren gegaan. Na winst in de eerste 2 rondes kon er verder geen ronde meer gewonnen worden. Uithuilen en volgend jaar beter."
Butlerscores zijn: Hans Habben Jansen - Peter Mayer -26, Co Kragten - Peter Bosman -6, Joke Kool Chris Hartog - 4, Jan Kars Boelo Muda - 29, Anneke Douma en Anneke de Jong +1, Martin Mucke - Ben van Hees +14.

HOOFDKLASSEBEKER WINST TEGEN GOIRLE

Ja, u leest het goed. STAR in eerste ronde verloren krabbelde als een van de 'beste'verliezers weer op en behaalde winst in de tweede ronde! Gewonnen werd van de BC Goirle met 154-135.
Butlerscores: Stein-te Winkel -13, Kooijman-Strous +15, van de Horst-Silbernberg +36, Schenkhuizen-Schriek +18, Dieben-Waltman +11, Bolwerk-Rijpert -30.
Op naar de finale!

SPELLEN VAN DE WEEK!

Domme dubbel! De titel van de wekelijkse bijdrage van Marcel Winkel.
Een lief klein ding, door Lukas Boutens.

NIEUW VERSIE

Dit bestand is op 20 januari 2008 ververst. Oudere nieuwsitems vindt u hier.