Laatst gewijzigd 5-10-2007
Stuur STARnieuws naar postmaster@bcstar.nl voor afmelden of aanmelden voor de clubavond: afmelden@bcstar.nl

HET WK IN SJANGHAI

Nog 3 wedstrijden te gaan in de voorrondes: Het open team klimt verder naar de derde plaats, maar een zware nederlaag en je staat zo maar weer 9e. De vrouwen zijn aan een opmars begonnen, de negende plaats is bereikt nog 2VP's verschil zijn er te overbruggen voor een plaats in de finalerondes. De laatste dag is een zware, eerst VS1 dat weliswaar al geplaatst is, dan Canada (5e) en dan op papier een makkie met Guadeloupe. Duimen zou ik zeggen.

Na 15 wedstrijden: Het Open team klimt naar de vierde plaats. Daar hebben we wel vertrouwen in. De vrouwen slaan zich goed door deze (op papier) zware dag heen met 53 uit 3 en klimmen naar de 11e plaats. Het programma de volgende dagen is makkelijker (hekkesluiter Guadeloupe bijvoorbeeld) maar er moet ook nog tegen de nummer 1 worden gespeeld. De concurrentie laat geen steken vallen, de afstand tot nummer 8 is vergroot tot 15 VP's.
Na 12 wedstrijden: Het Open Team behoudt de zesde plaats. Het vrouwenteam staat 16e maar toch maar 12VP achter op de nummer 8. Donderdag een zware dag tegen nummer 2 Duitsland en de concurrenten Argentinië en VS2. Zet hem op!
Blijf nu goed op de hoogte van het WK in Sjanghai Topbridge.nl, De site van de NBB, of de site van Sjanghai
Wil je de wedstrijden op vuegraph gemakkelijk volgen, probeer eens BBOTV.
Uitzendingen dagelijks tot een uur of 1 's middags Nederlandse tijd. -->

DISTRICTSVIERTALLEN

Veel STAR tegen STAR deze week:
Hoofdklasse: STAR 7 - BC80 1 20-10, STAR 8 - STAR 10 11-19, STAR 9 - STAR 11 11-19
1e klasse: STAR 12 - HWH 1 12-18, STAR 13 - HWH 2 11-19, STAR 15 - STAR 14 25-4, STAR 16 - Haddik 1 6 -24 Uitslagen

SPEL VAN DE WEEK

LindenSohl? of hoe combineer ik Leben en Ruben. Dat is de bijdrage deze week van Marcel Winkel

INTERNE VIERTALLEN

De uitslagen van de vijfde viertallenavond zijn beschikbaar. We zijn gisteren overgestapt op de nieuwste versie van het NBB-rekenprogramma. Daardoor was de uitslagvoorziening iets vertraagd (de database is in de nieuwe versie veranderd, dit vergt een aanpassing van onze programmatuur). Ook zaten er onbedoelde effecten in de Swiss-indeling en zitten er nog rare effecten in de tussenstand. Blijkbaar gaat de nieuwe versie anders om met vervangende scores voor teams die een of meer keren afwezig zijn geweest. Hier wordt later nog naar gekeken.
Ondertussen vraagt de TC zich af of STAR de viertallencompetitie wel aan kan. Na de laatste kaart staat iedereen op en laat een ander de problemen oplossen. Spellen blijven oningevoerd in de kastjes, het spelmateriaal ligt tussen de tafels op de grond.
Uitslag

foto NBBSTAR SENIOREN GRIJPEN NATIONALE TITEL!

Nederlands kampioen viertallen bij de senioren zijn geworden Jan Meijer, Jan Tulp, Loek Verhees sr en Koeno Brouwer. De tweede plaats was voor het Nederlands team en ook op de derde plaats was in de vorm van Kees Kaiser STAR vertegenwoordigd.

PROTESTCOMMISSIE

Er zijn weer 4 nieuwe uitspraken van de protestcommissie. Lees meer ->

SPEL VAN DE WEEK

Welke Sohl speelt u? Dat is de bijdrage deze week van Marcel Winkel

INTERNE VIERTALLEN

Het werd laat dinsdagavond. De zaal was een puinhoop, iedereen laat de spellen rustig op de grond liggen en stapt meteen op van zijn tafel om snel met het nevenpaar de score te vergelijken. Maar liefst vier kastjes gaven nog ontbrekende scores. Neem volgende week even rustig de tijd voor je opstapt!
Uitslag
Let op: Jan Meijer is dinsdags niet bereikbaar dus wijzigingen uiterlijk maandagavond doorgeven. 

HET WK IN SJANGHAI STAAT VOOR DE DEUR.

Blijf nu goed op de hoogte van de voorbereidingen op het WK in Sjanghai en straks van de verhalen met behulp van de site van Topbridge.nl

SUCCESVOL WEEKEND VOOR NIELS VAN DER GAAST

Zaterdag 22 september was er met Agnes Wesseling een score van 72% en daarmee een eerste plaats in de Maastrichtse kroegentocht. Zondag won hij samen met Dennis Kruis en Jan Meijer en Jan Tulp het Lekstadtoernooi in Vianen.

Ook Marcel Winkel deed mee aan het Lekstadtoernooi. Lees zijn verhaal onder de titel Boekjesspel

SPEL VAN DE WEEK deze week met bijdragen van Toine en Marcel

Wat is de beste kans in 4 schoppen nu de schoppen 5-0 zitten? Een bijdrage van Toine van Hoof
Bieden met Berry, en hoe bereik je de snitloze 6 harten is het thema van Marcel's spel van de week.

ARIE VAN HEUSDEN VIERTALLEN TOERNOOI IS TERUG!

Bericht uit Culemborg: Op zondag 4 november 2007 wordt het aloude Arie van Heusden-toernooi nieuw leven ingeblazen! Aanvang en plaats: 11.00 uur - Partycentrum De Lantaarn  Grote Kerkstraat 13, Culemborg, 0345-512819 Wedstrijdvorm: Zwitsers 7 ronden van 7 spellen, Inschrijfgeld: 60 Euro per team  100% prijzengeld. Aanmelding: per e-mail: arievanheusden@hotmail.com Per overschrijving op 3125.99.935 t.n.v. A. van Heusden.

EXTERNE VIERTALLEN DISTRICT

De externe viertallen zijn gestart. Op 19 september speelde STAR haar eerste thuiswedstrijden. De uitslagen waren vrij vlak. Het wordt tijd dat we in het district ook met voorgeschudde spellen gaan spelen. 24 Spellen is wel even wennen. De eerste wedstrijd was al even na 10en afgelopen.
Hoofdklasse: Star 7 - DDS 1 16-14, Star 8 - BCO 7 15-15, Star 9 - BCO 8 18-12, Star 10 - Vianen 2 15-15, Star 11 - Vianen 1 14-16.
1e klasse: Star 13 - Bod 3 15-15, Star 14 - Vechtstr 2 16-14, Star 15 - Bod 4 17-13, De wedstrijden tussen Star 12 - Bod 2 en Star 16 - Bod 1 worden later gespeeld .

INTERNE VIERTALLEN

Team Corporaal haalt uit op de derde avond van de viertallencompetitie en nestelt zich in de kopgroep: Uitslag
Let op: Jan Meijer is dinsdags niet bereikbaar dus wijzigingen uiterlijk maandagavond doorgeven. 

JACCO HOP EN VINCENT DE PAGTER WINNEN ONSTEIN CIRCUIT

Winnaars in de finale van het Onstein circuit --> een prachtig resultaat van onze kersverse meesterklassers

JAN MEIJER/DICK VD VOORT WINNEN CAFÉDRIVE DEVENTER

Voor de tweede maal winst in de Deventer cafédrive voor Jan Meijer en Dick vd Voort. Uitslag

LEDENADMINISTRATIE

De volgende kandidaten hebben zich aangemeld voor een lidmaatschap bij Star. Het zijn Hans Verveer, Willem Schneider en Arna Heijmans.

SPEL VAN DE WEEK

Deze week een aantal spellen van de STAR GRAND CAFÉ TOUR.

INTERNE VIERTALLEN

STAR 3 haalt maximaal uit in de interne viertallencompetitie. Uitslag

SPEL VAN DE WEEK

Deze week een wijze les van Marcel onder de titel Snel Spel

15e STAR GRAND CAFÉ TOUR Frequentiestaten en kaartverdelingen.

Murphy's Law werkte bij het samenstellen van de Frequentiestaten en kaartverdelingen, maar nu eindelijk dan toch beschikbaar.

START INTERNE VIERTALLEN

Dinsdag 4 september start de interne viertallencompetitie. De indeling is gereed.

DISTRICTSCOMPETITIE VIERTALLEN

Op woensdag 19 september begint centraal de districtscompetitie. STAR start daar met 10 viertallen, 5 hoofdklasse viertallen en 5 eerste klasse viertallen. De samenstelling van de viertallen voor 2007-2008 is zo goed als rond. Alleen STAR 15 is nog incompleet. Willen je partner en jij dit seizoen eerste klasse spelen geef je dan snel op bij onze viertallenleider Rene van Dijk.

LEDENADMINSTRATIE

Nieuwe kandidaten hebben te kennen gegeven lid te willen worden van STAR. Het betreft het bridgekoppel Mark Kaptein en Leeuw Beijdorff en Rian Lukassen, die met Sandra Fossen in het nieuwe seizoen wil gaan spelen.

SPEL VAN DE WEEK

Voorsteldoubletten bestaan niet?! Dat is het thema van deze week.

STAR OPENINGSDRIVE VOOR AGNES EN NIELS

Agnes Wesseling en Niels vd Gaast halen uit op de eerste spelavond van het seizoen 2007-2008. Een score van ruim 65%. Uitslag

15e STAR GRAND CAFÉ TOUR SUCCES

Fotoreportage met nieuwe foto's.
Uitslag.
Frequentiestaten en kaartverdelingen.

De 15e Star s Grand Cafe Tour was weer een succes, bevestigd door de tientallen enthousiaste reacties van de deelnemers; zowel telefonisch, mondeling als per e-mail.
Er was ontvangst met koffie en en een heerlijke petit four met Starlogo; en bij de inschrijving een fraaie tas en flitsende pennen, allemaal in het kader van het 3e lustrum en ook nog mooi weer daarbij.

De nieuwe looproute werkte prima, iedereen liep in een slinger  met de klok mee of tegen de klok in, zeer overzichtelijk, mede door de duidelijke plattegrond in het deelnemersboekje. Door onze supersnelle rekenmeester was de einduitslag reeds een kwartier voor de geplande tijd bekend.
De 1e prijs was voor het echtpaar Förch met bijna 80%; de overige topplaatsen waren veelal voor STAR spelers, het beste Starpaar deze keer bestond uit kroegentijger Pieter Steinz en zijn partner Martin Engelberts.

De lunches waren over het algemeen met zorg gemaakt, maar met kop en schouders stak wederom Casa di David er boven uit, waar evenals in 2006 ook dit jaar de lunchbeker naar toe gaat.

AGENDA

28 AUGUSTUS: OPENINGSDRIVE TOP INTEGRAAL
4 SEPTEMBER: INTERNE VIERTALLEN, viertallen meld je alvast aan bij de wedstrijdtafel

SPEL VAN DE WEEK

Marcel Winkel over spel 8 van de zomercompetitiefinale: Wie tot tien kan tellen

FINALE ZOMERCOMPETITIE 2007

De winnaars van de A-finale van de zomercompetitie zijn  Agnes Wesseling & Niels van der Gaast met +38, Peter van de Linde & Jos Uijterwaal winnen de B-finale met +84. Uitslag zomercompetitie->
De uitslag van de A-finale is de uitslag van de A-groep.
De uitslag van de B-finale is de topintegraal-uitslag (zonder de A-paren)

SPEL VAN DE WEEK

Marcel Winkel laat zien hoe je maximaal gebruikt kunt maken van het maximum overcall double

ZOMER 2007 7

De hoogste score deze week voor Jeroen Kraan & Kees Wulffelé met +78. Uitslag zomercompetitie->

SPEL VAN DE WEEK

Marcel Winkel heeft deze week een bijdrage over de rebound-manche

ZOMER 2007 6

De uitslag van de clubavond is iets later dan gebruikelijk gepubliceerd.
De hoogste score deze week voor Paul Erich en Alex van Reenen met +98!. Uitslag zomercompetitie->

SPEL VAN DE WEEK

Marcel Winkel werkt gewoon door deze zomer: Reverse jumps heet zijn bijdrage deze week.

ZOMER 2007 5

De hoogste score deze week voor Nils Verhoeve en Rens Dinkhuijsen met +76. Uitslag zomercompetitie->

STAR GRAND CAFÉ TOUR

zondag 26 augustus de 15e STAR GRAND CAFÉ TOUR ->

SPEL VAN DE WEEK

Marcel Winkel heeft het deze keer over het Redoublet

ZOMER 2007 4

De hoogste score deze week voor Koeno Brouwer & Agnes Wesseling met +46. Uitslag zomercompetitie->

JUNIOREN GOUD

De Nederlandse junioren veroveren goud in Jesolo. Lees meer ->

ZOMER 2007

De hoogste score deze week voor Frank v.d. Loo & Lennart Vos: +61!. Uitslag zomercompetitie->

SPEL VAN DE WEEK

Marcel Winkel beschrijft het Lake Wobegon effect: U denkt vast beter te zijn dan u bent.

VERSLAG ALV 2007

Beschikbaar is het verslag van de algemene ledenvergadering juni 2007 ->

SPEL VAN DE WEEK

In vervolg op het vorige thema: zwakke en sterke sprongen nu de two-way-transfersprongen

ZOMER 2007

De hoogste score deze week voor Agnes Snellers & Wubbo de Boer: +85!. Uitslag zomercompetitie->

LEDENLIJST OP DE STARSITE

De ledenlijst is beschikbaar via de STAR-site. Het wachtwoord is via de bekende emailadressen verstuurd. De adressen komen uit de NBB-database. Kloppen die gegevens niet (meer), ga dan naar mijnnbb.nl en wijzig die gegevens. Heb je geen wachtwoord ontvangen, vraag het dan even op de clubavond.
Om het wachtwoord in te kunnen voeren heb je soms last van een pop-up blokkering. Meestal kun je die wel opheffen en dan nog een keer op 'ledenlijst' klikken. Een andere browser dan Internet Explorer wil ook wel eens niet werken, bij mij gaat het niet goed met Mozilla.

SPEL VAN DE WEEK

Deze keer combineert Marcel zwakke sprongen met sterke sprongen.

ZOMER 2007

De hoogste score deze week voor Nils Verhoeve en Rens Dinkhuisen. Uitslag zomercompetitie->
Bij de beslissingswedstrijden rond de tweede divisie komt team Reijnen 5 imp's tekort. Team De Bruin had zich al geplaatst op zondag, maar had nog een wedstrijd tegoed tegen team Leeuwenburgh (14-16). Daardoor moest team Reijnen 21 halen maar de teller bleef bij het uitslaan steken op 20. Bedankt Jan Meijer voor de organisatie.

VIJFKLEURENBRIDGE

In BRIDGE staat deze maand het artikel van Toine over vijfkleurenbridge. Het gironummer van onze club staat daarin fout vermeld, het moet zijn 484100, penningmeester BCSTAR IJsselstein.

START ZOMERCOMPETITIE

Dinsdag 3 juli start de zomercompetitie. We spelen het bekende programma: butleren, de beste drie resultaten zorgen voor plaatsing in de finale. Er wordt een individuele stand opgemaakt.

TWEEDE DIVISIE 2007-2008

Team De Bruin is zeker van plaatsing in de tweede divisie. Na een grote overwinning op team Reijnen (25-5) volgden op zondag 2 rustige winstpartijen. Team Leeuwenburg heeft veruit de beste papieren maar is nog niet zeker van de plaatsing.

EUROPESE SUCCESSEN VAN ORANJE

In Turkije behalen de Nederlandse vrouwen goud op het EK. Een deel van het succes straalt af op Ed en Hans. Volg de scores in Antalya

SPEL VAN DE WEEK

Deze keer ga je met Marcel op zoek naar hoe de onethische speler te herkennen. Het motto is 'onethisch of vals'.

CARTA MUNDI OOSTENDE 2007

Brons voor team Wartena: Eric Swinkels & Erik Nöcker met Sjoerd Wartena & Wim van de Fliert. Sjoerd meldt dat de finaleplaats door een arbitrage in een andere wedstrijd net aan hun neus voorbijging.

TWEEDE DIVISIE 2007-2008

Drie teams zijn nog in de running voor twee plaatsen in de tweede divisie volgend seizoen. De TC organiseert een dubbele competitie tussen de drie teams om twee plaatsen in de tweede divisie. Voor de verliezer is een plaats in de hoofdklasse gereserveerd. In de komende twee weken worden die onderlinge wedstrijden gespeeld. Team de Bruin (Niels de Bruin, Aris Verburgh, Johan Claessen, Peter van Voorden, Edwin Stoel en Ed Kuipers) nemen het a.s. dinsdag al op tegen team Reijnen (Albert Reijnen, Herman Klouwen, Joost Dirkson, Lukas Boutens, Jeroen Kraan en Kees Wulffelé). Zondag 1 juli is er een driehoek met ook team Leeuwenburg (Stef Leeuwenburg, Rob Pronk, Eric Swinkels, Erik Nöcker, Sjoerd Wartena, Wim van de Fliert). Ook wordt er op 2 en 3 juli nog gespeeld. Op de eerste avond van de zomercompetitie is dan de afvaller bekend.
De eerste wedstrijd ging tussen team de Bruin en team Reijnen: 25-5.
Zondag de wedstrijden 2 en 3 aanvang 10,00 uur

JAARVERGADERING

A.s. dinsdag is de jaarvergadering: Let op de vergadering begint om 7 uur. Na afloop bridgen!
De agenda is twee weken geleden verspreid, o.a. op de clubavond maar voor wie hem kwijt is ->

SPEL VAN DE WEEK

Deze keer behandelt Marcel een relatief nieuwe conventionele afspraak: Raptor. En hij speelt met u een 3SA af.
Nog een tweede bijdrage deze keer: is het vallen van de 10 restricted?

PATTONSERIE 19 juni

Geen verrassingen in de laatste Patton. MASH wint de A-groep. In de B-groep de toppositie voor team de Jong. Gefeliciteerd Uitslag ->

PRISMA EN -2700

Een bijdrage van Marcel Winkel: prisma

PATTONSERIE 12 juni

Na een snelle ledenvergadering met een interventie van Loek Verhees sr. de 7e, 8ste en 9e ronde in de Patton. Hoogste score deze keer voor STAR-1, maar MASH behoudt eenvoudig de eerste plaats. In de B-groep de toppositie voor team de Jong. Uitslag ->

HET UNASSUMING CUEBID

Een bijdrage van Marcel Winkel: het unassuming cuebid

PATTONSERIE 5 juni MASH VERGROOT VOORSPRONG

Het automatiseren van de Patton levert wel al voordelen bij het snel indelen van de groepen maar de butlerstand gaf de nodige problemen. Volgende week beter. Ook zijn er problemen bij het uploaden van bestanden vanaf de PC op de club. Voorlopig geef ik de nieuwe firewall van de NBB de schuld, maar het probleem is nog niet gevonden. Als je een oplossingssuggestie hebt, mail me dan.
Intussen vergroot team MASH zijn voorsprong, met een gemiddelde van bijna 22 lijken zij niet te stoppen. In de B-groep leidt team de Jong met 21 gemiddeld. Uitslag ->

EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING

A.s. dinsdag is er een korte extra algemene ledenvergadering, met een voorstel om artikel 19 lid 1 van de statuten te wijzigen. We stemmen over het voorstel om de stukken per email te kunnen versturen. De jaarvergadering vindt plaats op dinsdag 26 juni.

MIJN NBB

Het hing al een tijdje in de lucht maar vanaf vandaag is MIJNNBB voor ieder lid van de NBB geopend. Voorlopig kan je er vooral je eigen gegevens daarin beheren, maar er zijn toekomstmogelijkheden: een beveiligde database waarin het blauwe boekje actueel blijft. Lees verder en actualiseer je gegevens

PROTESTCOMMISSIE VERVOLG

Er is een aantal discussies ontstaan naar aanleiding van een uitspraak van de protestcommissie: Protest 15 mei. De eerste gaat over het protestgeld. Wanneer wordt dat nu teruggegeven? Toine van Hoof reageert daarop namens de protestcommissie:
Marcel Winkel (in Semiforcing of Mancheforcing) vraagt zich naar aanleiding van twee recente protestzaken af waarom de protestcommissie toch steeds het protestgeld teruggeeft. Dat zit zo. In principe wordt het protestgeld geretourneerd. De commissie is er niet om geld voor de vereniging te verdienen en heeft ook niet tot doel boze clubgenoten nog bozer te maken. We zijn dus vrij coulant. Het protestgeld is destijds ingesteld om te voorkomen dat iedereen 'gratis' tegen elke beslissing van de arbiter in protest zou kunnen gaan. Want het komt wel degelijk voor dat het protestgeld, ¬ 10, wordt ingehouden. Dat doen we als het protest als frivolous aan te merken is. Het moet met andere woorden een onzinprotest zijn: de beslissing van de arbiter is juist en de commissie heeft niet lang nodig gehad om tot deze conclusie te komen. In alle andere gevallen wordt het protestgeld geretourneerd. In het eerste geval dat Marcel aansnijdt (15 mei) was ik er zelf voor het protestgeld in te houden. Oost heeft met zijn 3SA-bod een duidelijk voorstel gedaan dit het eindcontract te laten zijn. West betwijfelt of 3SA het juiste contract is. Oost heeft eveneens zijn twijfels geuit, namelijk door lang na te denken alvorens 3SA te bieden. West mag van deze informatie geen gebruik maken. Hij twijfelt en ik twijfel, laat ik er dus maar uit lopen, is tegen de regels. De commissie besloot de beslissing van de arbiter om 6+1 terug te draaien naar 3SA+3 te bekrachtigen. Voor mij was dat klip en klaar, maar als commissie hadden we wat tijd nodig om tot dit besluit te komen. Dat was voldoende reden om het protestgeld te retourneren. In het tweede geval (22 mei) hadden we het protestgeld kunnen inhouden, want de commissie kwam in no-time tot de conclusie dat het 6-bod van noord ontoelaatbaar was. Het protest was frivolous te noemen. Echter, de arbiter had het doublet van zuid eraf gehaald en dat was onjuist. Het protestgeld werd geretourneerd omdat de commissie tot een ander besluit kwam dan de arbiter en dus niet als pleister op de wonde voor NZ die door te protesteren een nog slechtere score kregen.
Edwin Stoel voert een discussie aan over de volledigheid van de argumentatie. Hij laat de webmaster weten:
"Het is een prima initiatief om de protestgevallen op de site te publiceren. Alleen leest het nu, bijvoorbeeld bij het laatste gevalletje, als een antwoord op een vraag die je niet kent. NZ gingen tegen deze beslissing in protest  lezen wij, maar deze NZ zullen toch wel enige argumenten aangedragen hebben om hun protest te onderbouwen. Misschien in tegenstelling tot de PC ben ik als lezer wel benieuwd naar die argumenten. Het zou de waarde van publicatie nog vergroten als de PC in grote lijnen de argumenten van de protesterende partij zou vermelden.
Een derde discussie is inhoudelijk, maar scherp van tong en gaat over het protest van de 15e mei. Edwin Stoel komt met een uitvoerige argumentatie van NZ om verder te bieden: zie reactie Edwin Stoel, daarop reageert Toine van Hoof op persoonlijke titel: reactie Toine van Hoof

NIEUWE STARLEDEN

Het zal niet veel STAR-leden zijn ontgaan maar aangemeld als lid zijn: Danny Molenaar, Tim Verbeek en Jan Jansma.

't OnsteinSTART PATTONSERIE 29 mei, team MASH aan de leiding

Dankzij Rudi de Mol frequentiestaten, uitslagen en stand. Uitslag ->
Team MASH aan de leiding gekomen door winst in protest (Simon/Hans, Marcel/Alex). Swinkels nu op de tweede plaats.
Spel van de Week: pleister met stekels

PROTESTCOMMISSIE

Ook vorige week moest de protestcommissie er aan te pas komen. Mag je nog redden als je partner al heeft gedoubleerd? Lees verder

ONSTEIN PINKSTER PATTON VOOR TEAM ORANJE

De beide Oranje teams eindigden bovenaan in de Pinkster Patton. Redelijke klasseringen waren er voor de deelnemende STAR-paren. Marijke Erich en Gerben Kingma eindigden voor het Bondsbestuur knap als 4e. Toine van Hoof, Paul Erich, Jos Uijterwaal en Peter vd Linden werden als STAR-2 5e, Alex van Reenen en Hans Kelder samen met Onstein 6e. De 11e plaats was voor STAR 6 met eminence grise Kees Kaiser. Dombo met Hendrik Bijker en Martin Bootsma werd 26e. Uitslag
Wel een eindje rijden, maar een super georganiseerd toernooi.

 

PROTESTCOMMISSIE

Het protest van 15 mei dat door de protestcommissie al werd beschreven, houdt de gemoederen bezig. Na Marcel Winkel's reactie nu ook een reactie van Edwin Stoel.
Protest 15 mei.
Semiforcing of Mancheforcing

reactie Edwin Stoel

ZESDE HOWELL AVOND

De hoogste score op deze vijfde avond voor Jan Ebskamp & Frans Melger in de D-groep met ruim 66%. Uitslag ->
De eindstanden zijn nog onder voorbehoud!
Promotie-Degradatie-regeling: uit alle groepen degraderen maar 2 paren, behalve uit de D en E natuurlijk. Promotie: uit B 5, uit C 7 en uit D/E 9 paren, voor DE geldt de 7 hoogste D-paren en de 2 hoogste E-paren.
Twee spellen van de week: 5SA forcing voor kleinslem? En Semiforcing of Mancheforcing?

JOHAN STROUS KOMT MET ALTERNATIEF COMPETITIEVOORSTEL

Johan Strous heeft met een frisse blik zijn kritiekpunten op de STAR-competitie op een rij gezet. Lees meer ->

STAR JUNIOR CLUB

Geboren 21 mei 2007: Renske, dochter van Jeroen Kraan en Annet van Veen. Gefeliciteerd!

STAR 3 NAAR 1E DIVISIE
BESLISSINGSWEDSTRIJD TWEEDE DIVISIE

Jan Meijer/Joost Herweijer en Alex van Reenen/Marcel Swidde hebben met 100-94 de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap van de tweede divisie gewonnen! Volgend jaar heeft STAR dus ook een plek in de Eerste Divisie! Gefeliciteerd! Vooral gelukwensen voor Jan Meijer, die na jaren weer terug is in het divisieviertallen.

PROTESTCOMMISSIE

Twee nieuwe leerzame bijdragen van de protestcommissie:
Protest 8 mei
Protest 15 mei.

VIJFDE HOWELL AVOND

De hoogste score op deze vijfde avond voor Piet Dekker & Reggie Schouten in de D-groep met ruim 60%. Uitslag ->
Spel van de week: deze keer spel 22: wordt het een muiderberg met A8743 6 VT93 HVT? spel van de week

LEDENADMINISTRATIE

Vier kandidaatleden hebben zich aangemeld. Na de aanmelding van Hans Klarenbeek (partner van Remco van der Heijden), en het partnership Henk van Doren en Marja Noorman volgde die van Kees Haks.

SPEL VAN DE WEEK

De bijdrage van Marcel is ook deze week iets verlaat door technische strubbelingen: lekkerst voor het laatst

VIERDE HOWELL AVOND

De hoogste score op deze vierde avond voor Sjef Ruhe & Kees Vlak in de D-groep met ruim 62,5%. Uitslag ->

UITSLAG TI6

De uitslag van de TI-avond is iets later dan gebruikelijk gepubliceerd, de hoogste score was voor Paul Erich & Toine van Hoof met ruim 65%. Uitslag ->
Er is een eindstand van de TI met groepsbonussen gepubliceerd (nog onder voorbehoud), met Paul Erich & Toine van Hoof als winnaars!
De bijdrage van Marcel is iets later gepubliceerd dan gebruikelijk omdat de web-master op vakantie is en zijn vervanger ook even weg was:
support(re)doublet

Jan Jansma & Louk Verhees naar Star

Jan Jansma en (oud-lid) Louk Verhees gaan komend seizoen voor Star 1 spelen: lees het persbericht op de NBB-site.

Eerdere berichten

Deze pagina is per 18 mei 2007 ververst. De oudere nieuwsitems vind je hier.