Laatst gewijzigd 15-3-2006
stuur STARnieuws naar postmaster@bcstar.nl voor afmelden of aanmelden op de clubavond: afmelden@bcstar.nl

AGENDA:

21 maart START HOWELL-II
28 maart HOWELL-II-2
4 april Persoonlijk toernooi, aanmelden via de mail (afmelden@bcstar.nl) of iedere dinsdag aan de wedstrijdleiderstafel.

CLUB VAN 50

Op de STAR-site kunnen de leden van de CLUB VAN 50 zich bekend maken met hun profiel/foto en/of logo. Ben je lid van de club van 50 stuur dan die informatie naar postmaster@bcstar.nl. Ben je nog geen lid van de CLUB VAN 50 en wil je je misschien aanmelden ->
Het eerste profiel is van onze voorzitter en lid van de sponsorcommissie Ronald Hagoort ->

BUTLER-COMPETITIE 6e AVOND

De hoogste score vanavond voor Han de Wilde en Mans Schram met +60 in de E-groep. De voorlopige stand staat klaar. De bonussen voor alle keren zijn alvast toegekend. Maar er zal nog wel wat gecorrigeerd worden.
Uit alle groepen promotie en degradatie 5 paren! Het duurde even voor de uitslag op het net stond. Daarvoor onze excuses, vooral aan Alex die alles zo mooi had voorbereid. Uitslag ->

GBC BUTLER TOERNOOI

GBC organiseert op tweede paasdag haar traditionele Butler toernooi. Verder ->

EINDSTAND TWEEDE DIVISIE

BCO 3 met Martin Heerschop & Dennis Ottevanger, Loek Fresen, Waltraud Vogt, Rob Groenenboom en Bas van Gelderen is kampioen geworden en promoveert naar de Eerste Divisie. Met de promotie van Loek, Rob en Bas krijgt het een 50% STAR-tintje. Degradatie is er voor BCO 5, Eembridge en DCB. STAR 5, 4, 6 en 3 eindigden respectievelijk op de 3e, 5e, 8ste en 9e plaats.

BUTLER-COMPETITIE 5e AVOND

Lees in STAR-spel hoe Bert Daemen 6 ruiten maakte. Starspel ->
De hoogste score vanavond voor Nira Tal en Jeroen Hoekstra met +83. De uitslag staat klaar. De bonussen voor alle keren zijn alvast toegekend. Nog een avond te gaan. Uit alle groepen promotie en degradatie 5 paren! Rudi de Mol heeft de overzichten verder verbeterd. De belangrijkste verbetering is dat je in het gedetailleerde overzicht met spelverdelingen en alle frequenties in je groep, je nu vetgedrukt je eigen resultaat snel terug kunt vinden. Uitslag ->

DISTRICTSCOMPETITIE VIERTALLEN

Bericht van onze viertallenleider Willem-Jan van Rooijen: De STAR viertallen doen het goed dit jaar; zoals al eerder al STAR 1 en 2. Het ziet er naar uit dat er 4 teams kampioen worden en dat er 2 teams gaan degraderen.
Tweede divisie: het gewenste kampioenschap zit er helaas niet in. Daar gaat de strijd met nog 2 wedstrijden te gaan tussen BCC en BCO 3. De STAR teams staan allemaal in de middenmoot. Al heeft het team van Jan Meijer (5) nog een kleine theoretische kans heeft, namelijk 15 en 17 VP inhalen.
Hoofdklasse: Hier is het heel spannend rond de 2 promotieplaatsen. Op dit moment leidt STAR 11 (Kooiman) en staat STAR 8 (Silbernberg) op een met 2 andere teams gedeelde 2e plaats. Het worden nog 4 spannende wedstrijden voor hen. Het ziet er naar uit dat de overige teams (7,9,10) zich allen gaan handhaven, maar veilig zijn zij nog niet.
Eerste klasse: STAR 12 (Waltman) wordt in ieder geval kampioen! STAR 14 (Rijpert) maakt de strijd om het kampioenschap en promotie de laatste weken weer spannend; zij hebben nog een voorsprong van 7 VP's met nog 3 wedstrijden te spelen. Voor STAR 15 (Vogelaar) en STAR 17 (Steens) wordt handhaven erg moeilijk. STAR 13 (Pals) staat op de wip. Terwijl STAR 16 (Cottaar) een goede middenmoter is geworden.
Tweede klasse: ons enige 2e klasse team STAR 18 (Boendermaker) heeft ook een uitstekende kans om kampioen te worden. De volgende wedstrijd is uit tegen hun concurrent Dombo 6, waarop ze 7 VP voorstaan met nog 3 wedstrijden te spelen.

BUTLER-COMPETITIE

De hoogste score vanavond voor Remco en Henk met +50. De uitslag staat klaar. Promotie/Degradatie 5 paren!

STAR JUNIOR CLUB

Matteo, de zoon van Peter Bosman was nog net in het oude jaar geboren, maar verdient natuurlijk ook een plekje in de STAR JUNIOR CLUB! Gefeliciteerd Peter!

team Lavazzo24-26 februari White House International

Italië/Lavazzo wint het internationale Witte Huis Toernooi

BUTLER-COMPETITIE DERDE AVOND

De hoogste score vanavond voor Johan Claesen & Edwin Stoel met +68. De uitslag staat klaar. Promotie/Degradatie allebei 5 paren!

ELFFERS BEKER

Er zijn nog 8 teams in de race en de twee Utrechtse teams die over zijn treffen elkaar in de kwartfinale STAR-DOMBO. Gerrie zet je beste team in!

TWEEDE KLASSE

Er was nog niet veel aandacht voor ons enige tweede klasse team, maar STAR 18 met Nelleke Mulder & Anneke Douma en Annemiek Boendermaker-Kelfkens & Pieter de Munck gaan aan de leiding in hun groep en maken zich op voor de eerste klasse!

TWEEDE DIVISIE

Het derde team van BCO is bezig met het heroveren van hun plaats in de eerste divisie. Na 10 wedstrijden staan zij met 190 los van het veld. De eerste achtervolger is Culemborg met 174. De STAR teams staan gebroederlijk op de plaatsen 5 tot en met 8, met nog 3 wedstrijden te gaan lijkt STAR dit jaar haar positie in de tweede divisie te bestendigen.

MIXED KAMPIOENBUTLER-COMPETITIE TWEEDE AVOND

De hoogste score vanavond voor Nelleke Mulder en Gerrie Zeilstra met +57.
De uitslag staat klaar.

NEDERLANDS KAMPIOEN MIXED VIERTALLEN

Dennis Kruis en Bert Daemen zijn met de zusjes Spangenberg Nederlands kampioen mixed viertallen geworden. Hulde.

WINST IN DE ELFFERSBEKER TEGEN ALPHEN

STAR slaat weer toe in de Elffersbeker. De trotse captain, Gerrie Zeilstra, meldt een flinke overwinning tegen de Alphense Bridgeclub met bijna 100 punten verschil (148-241). Gerrie had de volgende paren meegenomen die alle succesvol waren: Kees Kleijs & Martin Mucke met Ad Dieben & Anton Waldman, Mariette Vogelaar & Rien Korevaar met Tineke van het Heck & Anneke Douma en het derde team Anneke Boendermaker & Pieter de Munck met Nelleke Mulder & Gerrie Zeilstra.

STAR JUNIOR CLUB

De tweede STAR-junior online is Freija, de dochter van Kees-Jan en Connie Willemsens.

STAR 11DISTRICTSVIERTALLEN

In de hoofdklasse doet STAR 11 weer goede zaken en gaat fier aan de leiding. Ook STAR 8 doet nog mee voor de twee hoofdprijzen. In de eerste klasse is het Jantje lacht Jantje huilt voor STAR. Eerste plaatsen voor STAR 12 en 14, degradieplaatsen voor 13, 15 en 17. Nog een nagekomen uitslag uit de Tweede Divisie: STAR 6 verliest teleurstellend van DOMBO met 23-7

INTERBRIDGE VIERTALLEN TOERNOOI

Op zaterdag 11 maart organiseert Interbridge een sterk bezet viertallentoernooi met een hoofdprijs van €1000. Lees verder>

BUTLER-COMPETITIE

Enkele correcties zijn verwerkt op de spellen A5, C3 en C13 en op de spellen E1 t/m 4 en spellen E25 t/m 28. De uitslag is gepubliceerd, het is wel mogelijk dat persoonlijke overzichten in de E-groep niet helemaal correct zijn!
De hoogste score deze keer voor Margriet Bakker en Marlies Stam in de E-groep met +72. De uitslag staat klaar. De uitslag was wel aan de late kant omdat in de E-groep twee paren aan een verkeerde tafel 4 spellen speelden. Er kunnen nog wel een paar correcties volgen. Een boekjesspel is spel 26. Kijk daarvoor onder STARspel.

FINALE MEESTERKLASSE: VERSLAG HENK WILLEMSENS

STAR 1 foto NBBCaptain Henk Willemsens heeft snel een verslag geschreven over de verloren finale tegen de LOMBARD. Op het Forum is een discussie gestart over RAPTOR.

INGOOI PATTON TOERNOOI

Op zaterdag 4 maart 2006 organiseert INGOOI haar derde PATTON TOERNOOI in het Dorpshuis van Vreeland, Fetha 6
Schema: 9 ronden van 4 spellen, Zwitsers Kosten: € 80,- per viertal, inclusief de befaamde lunch van Truus!! Inschrijven: via patton@bcingooi.nl en overmaken op giro 700.646 t.n.v. BC InGooi te Huizen. De inschrijving sluit bij 30 teams. Geldprijzen voor de nrs 1 tot en met 5. Prijzen in natura voor nrs 10, 15, 20 en 25
Zaal open: 10 uur Aanvang toernooi: 11 uur Prijsuitreiking ca 17.30 uur Info: Jan Peter Pals.

TWEEDE DIVISIE

Vier uitslagen uit de 10e ronde BCO 5 - Victoria 14-16, Star 3 - Heksentoer 25-4, Star 4 - BCC 11-19, Star 5 - BCO 3 13-17.

STAR JUNIOR CLUB

Mevrouw Zijp had vroeger in de HOOGSTE SCORE altijd een rubriek STAR-Junior Club waarin geboortes werden aangekondigd van a.s. STAR-leden. Die traditie wilde ik wel in ere herstellen. De eerste STAR-junior online is Thijs Kraan, zoon van Jeroen Kraan en Annet van Veen. Gefeliciteerd Jeroen!

FINALE MEESTERKLASSE: GOUD VOOR DE LOMBARD, ZILVER VOOR STAR

STAR verliest van de LOMBARD, eindstand 167-237. STAR speelt een verdienstelijke partij met een paar hoogtepunten en ook enkele dieptepunten. De Lombard bleef gedegen spelen en bouwde haar voorsprong langzaam uit. Opvallend voor de wedstrijd was het grote aantal swings, een gemiddelde van bijna 5 impen per spel bevestigt dat beeld.
Remco op ramaOok de laatste sessie gaat naar de Lombard. Zij winnen met 47-38. Er waren een aantal memorabele spelletjes in die ronde. Remco opende met een 65 harten klaveren met 4 harten en werd daar in gedubbeld. Henk wilde naar slem maar kon nu eenvoudig redubbelen +2 en 1280. Marcel Winkel weet dat iedere imp er eentje is en speelt na een sterke 2 klaveren opening 3 SA in het volgende diagram:
  
V10
A754
1086
V972
 
H9842
10832
7
H104
B65
H96
B95432
8
  A73
VB
AHV
AB653
 
De start is een kleine schoppen en de vrouw in de dummy houdt. Marcel speelt nu een klaveren naar de Boer, waarop west de tien speelt. Zuid heeft nu 10 slagen, maar met 5 klaverenslagen lijken het er 12 te worden. Zuid speelt dus harten vrouw voor de heer van oost, die natuurlijk schoppen vervolgt. Zuid neemt met de Aas en steekt over naar harten Aas voor de klaverensnit. Dan blijkt dat klaveren heer fout zit en komt het dak naar beneden. Een spel later een dichte 4 harten voor Noord Zuid behalve als Henk Willemsens uitkomt met een kleine schoppen onder zijn Aas uit. Een halve minuut spanning en de kleine schoppen ligt op tafel.
De stand na de vierde sessie is 129 voor STAR 190 voor de Lombard. Er waren veel swingspellen in de vierde ronde, dus volop kansen voor beide teams. Dat blijkt ook wel uit de score, er gingen bijna 120 imp's rond. De Lombard bouwt haar voorsprong licht uit. STAR heeft het tijdens de voorronde ook van de laatste ronde moeten hebben. Zit er nog een verrassing in?
Zondag volgen er nog twee sessies met in totaal 40 spellen. STAR stelt dan op: Remco & Henk en Marcel & Hans.
De derde sessie van 16 spellen was voor STAR, een fraaie 6 SA en een goede snel geboden 6 klaveren (-3) aan de andere kant 6 harten contract, lieten een score zien van 31 voor STAR en 21 voor de Lombard.
De tweede sessie was overtuigend voor de Lombard: 52-16. Een mooi geboden en gespeelde 6 ruiten bracht de grootste winst. STAR zat in een vrij kansloze 6 SA. Toen de Lombard zich vlak daarna overbood en in 6 schoppen 4 down ging (STAR 4 schoppen gemaakt) kreeg het STAR publiek in de RAMAzaal weer hoop, maar de tegenstander herpakte zich en bleef impen verzamelen. Tussenstand nu 108-43. Het RAMA commentaar valt erg tegen, de commentatoren hebben zich slecht voorbereid. Opvallend was dat geen van beiden het systeem van de Wijs-Muller kende. Het beste commentaar kwam van toeschouwer Anton Maas.
kernpaar RamondtWestraLeuk om te melden is dat de vrouw van KeesJan uitgerekend is en dat KJ op elk moment kan worden weggeroepen van de wedstrijdtafel. Om die reden bevindt het derde STAR-paar zich in een quarantaine ruimte zodat zij op elk moment de wedstrijd kunnen overnemen.

Voor wie de spellen wil nakijken: Bridgebase slaat alle gespeelde spellen op. Om de spelverslagen te kunnen lezen moet je wel de software van Bridgebase laden. Het zijn zogenaamde 'lin'-bestanden die door de software van Bridgebase worden gelezen. Die software haal je op bij Bridgebase. Voor de lin bestanden.

STAR begint aan de finale met een maximale achterstand uit de round robin van 30 impen. De eerste sessie kende twee lastige 3SA contracten, die door de Lombard wel werden gemaakt maar waarin STAR down ging. Dennis maakte wel een 4 harten contract en STAR sprokkelde hier en daar wat puntjes binnen, zoals een 1SA waar aan de andere kant werd rondgepast. De sessie eindigde 27-26 voor STAR. De stand is nu 27-56 in het voordeel van de LOMBARD. De wedstrijd wordt uitgezonden op BRIDGEBASE, de eerste sessie speelden Kees-Jan en Dennis samen met Hans en Marcel. De tweede sessie is de opstelling Kees Jan en Dennis met Henk en Remco. Ook de Lombard heeft gewisseld en speelt nu met Drijver-Schollaard en de Wijs-Muller.

MAX REBATTU EN STAR

Max Rebattu samen met Maarten Schollaardt de voorbereiding van het ruitenboerboekje gedaan. In de Telegraaf van zaterdag 4 februari blikt hij terug op een aantal ruitenboer spellen. Hij gebruikte daarvoor de spelverdelingen en resultaten van de ruitenboer op STAR en deelde twee complimenten uit. Ten eerste de snelheid waarmee de frequentiestaten werden gepubliceerd maar ook het feit dat op 5 van de 7 tafels een prachtig 6 harten (spel 4) werd uitgeboden! Lees artikel

Howell-COMPETITIE Laatste avond: Wijzigingen verwerkt - Competitiestand gepubliceerd - promotie en degradatie aangegeven

Niels van de Gaast en Just van der Kam winnen de A-groep met een gemiddelde van ruim 56% (incl bonus), de tweede plaats was voor Remco Brüggeman en Henk Willemsens. Kampioen in de B groep werden Dirk de Beer en Vincent Wiering, na weken op een promotieplaats te hebben gestaan was er in de B net geen promotie voor Adriaan Vos en Dirk Nap. Kampioen in C zijn Johan Strous en Dirk Jan Kooijman, in D Joost van de Braak en Jan Staal en in de E groep Bart Fischer en Ko Kragten. Opvallende degradanten zijn er ook. Yvonne Silbernberg en Rick van de Horst, die in de hoofdklasse meedoen voor promotie, hebben het in de C-groep niet gered.
De hoogste score deze keer voor Rob Bout en Jan Kars in de D-groep met 67%. De winnaars van de ruitenboer waren Rik Dix en Pierre Timmermans. Uitslag en competitiestand.

NBB beker

Het tweede team is definitief uitgeschakeld voor de NBB beker. De drie beste verliezers kregen een herkansing voor de volgende ronde maar STAR-2 was de vierde beste verliezer. Het eerste team bekert verder en de volgende wedstrijd is uit tegen APIH uit Groningen. Ik zal proberen de wedstrijd in Zwolle te organiseren. Die wedstrijd moet worden gespeeld op of voor zondag 23 april.

NBB-BEKER: STAR-1 BEKERT VERDER, STAR-2 VERLIEST VAN DE LOMBARD

Het eerste team van STAR bekert verder. De wedstrijd tegen BC Ruit werd met 228-148 gewonnen. Co-captain en wedstrijdleider Willem Jan van Rooijen meldt: Na de koffie aangeboden door STAR ging BC Ruit als een raket van start door de eerste ronde met 39 - 11 te winnen. Het herstel van STAR kwam direct en daarna is STAR niet meer in de problemen gekomen. Mede door het sterke spel van Ed Franken en Loek Verhees (+41).
  
107xx
A8
B
xxxxxx
 
H5
H9652
H873
HV
V93
10xxx
A10962
A
  AB84
VB
Vxx
B1098
 
Opvallend was een spel waarin alle STAR paren de tegenstander in 4 ha down speelden, dat de STAR leiders zelf wel mochten maken. Het spelen ging aan alle tafels hetzelfde. Start ruiten B direct genomen met het Aas op tafel. Harten gespeeld via de Vrouw het Heer naar het Aas. Een niet aanmoedigende schoppen direct genomen met het Aas en een ruiten aftroever met de 8 bezegelde het lot van de leider. Bij Peter en Jos ging het bieden van de BC Ruit OW na 3 passen (noord is gever) en zonder tussenbieden van NZ : 1 HA - 2 RU * - 3RU* - 4 HA Voor de start gevraagd wat 2 RU (gealerteerd) is. Dat was Drury met 4-kaart steun. 3 RU werd uitgelegd als kort in ruiten. Daardoor speelde Zuid in slag 3 niet direct schoppen A. Zijn partner kon immers niet kort zijn in ruiten. Het contract werd nu gemaakt en de arbiter ontboden. Deze besliste : - dat de leider geen correctie op de uitleg van haar partner had gegeven - dat het daardoor moeilijker was voor de verdediging de juiste speelwijze te vinden - dat deze juiste speelwijze anders niet zo moeilijk te vinden is (gezien de anders scores) - dat ook aan deze tafel het vastgestelde resultaat op -1 werd.
De stemming was geweldig tijdens de wedstrijd ook bij de zeer sportieve tegenstanders. Die zelfs een 1e klasse team hadden opgesteld en met recht !!!!. Zij hadden als enige van BC Ruit een positieve score van 88 -72.
Butlerscores: Henk Willemsens - Dennis Kruis +29, Hans Kelder - Marcel Winkel +16, Paul Erich - Toine v Hoof +13, Ronald Hagoort - Rik Doodkorte -17, Peter vd Linde - Jos Uijterwaal +1, Loek Verhees - Ed Franken +41.

Het tweede team moest inleveren tegen de Lombard. Alle drie de team verloren. Het verschil bedroeg 61 impen. Het eerste viertal Alex van Reenen & Marcel Swidde (-34) en Sjoerd Wartena & Ronald Brantsma (-21) verloor met 22-76. Het tweede verloor met 29-34, Edwin Stoel & Johan Claessen (-29) Jan Meijer en Joost Dirkson (+26). Ook het derde verloor, zij het licht 53-55, Peter Hendriks & Nils Verhoeve (+24) en Ruud Wieleman & Wim Teunissen (-32). Met dit verlies lijkt STAR 2 zeker van uitschakeling.

GEMENGDE PAREN

Inschrijving NK Gemengde paren geopend. 19 en 20 maart is het weer zover. Lees verder

BRIDGEWEB GAAT DOOR

Willem Willemse laat vanuit Adelaide weten dat Bridgeweb doorgaat met het publiceren van bridgenieuws. Hij werkt aan een dubbelinterview waarvan al een voorproefje is te lezen: voorproef. Op Bridgeweb staat nu ook een poll waarin je je voorspelling kwijt kunt.

TWEEDE DIVISIE en HOOFDKLASSE

STAR laat het deze week afweten in de tweede divisie. De drie teams die meedoen voor promotie scoorden slecht. De concurrentie profiteerde maximaal.
In de hoofdklasse gaat STAR 11 aan kop!

Howell-COMPETITIE 5e AVOND

De hoogste score deze keer voor Peter van Doorn en Maarten van Oord in de E-groep met 66%. De uitslag staat klaar, de bonus voor 5 gespeelde avonden is verwerkt. Nog een avond te gaan!

STAR WEBSITE VAN DE WEEK

De NBB heeft de STAR-website uitgeroepen tot website van de week. Via de website van de week kunnen bridgesites onder de aandacht van een breed publiek worden gebracht. Vorige week was dat het weblog van Kees Tammens.

STARKLEDING GEVRAAGD

Hans Ahsman mailt: "Beste Star leden,
Een vriendin van mij is begeleidster van "De Kei" in Utrecht. Dit is een opvangtehuis voor dak -en thuislozen met een verstandelijke handicap. Deze mensen wonen op straat en hebben vaak helemaal niets. Ook aan kleding is hier een groot tekort. Er is mij gevraagd om bij vrienden en bekenden kleding in te zamelen.
In 2003 is over "De Kei" in Utrecht een rapportage gemaakt door Netwerk, je kan de uitzending nog bekijken.
Ik zou het leuk vinden als STARleden kleding, die niet meer wordt gebruikt willen meenemen. Ik zal er dan voor zorgdragen dat deze kleding bij de bewoners van "De Kei" terecht komt. Ik wil graag 2 dinsdagen een inzameling houden dan zal er vervoer zijn en zal de kleding worden opgehaald door een van de begeleidsters van de Kei. Voor vragen kunnen jullie bij mij terecht."
Hans er staat al een tas kleding voor je klaar!

team SilbernbergHOOFDKLASSEBEKER STAR verliest van BC-70

Rene van Dijk, als teleurgestelde captain schrijft: "Al in de eerste ronde werd een achterstand van ruim 40 impen opgelopen. Die klap kwam STAR niet meer te boven. Het uiteindelijke verschil bedroeg 34 impen, maar het team uit Eindhoven bleef gedurende de wedstrijd een ruime voorsprong houden. Het team Silbernberg (Rik vd Horst -Yvonne Silbernberg met Patrick Schenkhuizen en Paul Schriek) scoorde plus. De andere teams lieten het lelijk afweten."

Howell-COMPETITIE 4e AVOND

De hoogste score deze keer voor Patrick Schenkhuizen en Paul Schriek in de B-groep. De uitslag staat klaar. Promotie Degradatie regeling: Uit ABC en D degraderen 4 paren, uit BCD en E promoveren 4 paren.

STAR 1 in de FINALE

Henk Willemsens heeft in sneltreinvaart een verslag geschreven van de avonturen van ons eerste zestal. Lees meer.

STAR 1STAR 1 IN DE FINALE

De laatste zitting werd uitgezonden op Bridge Base Online en STAR heeft haar voorsprong uit de eerste zitting niet meer uit handen gegeven. Het verschil bedroeg aan het eind nog 26 impen. 162,5-136
Felicitaties voor STAR 1 kunnen via het Nieuwe Forum van STAR!


MEESTERKLASSE HALVE FINALE en EERSTE DIVISIE VIERTALLEN

Meesterklasse: De vierde zitting was weer voor de Lombard, maar het verschil bedroeg slechts 2 impen. De derde zitting eindigt in een gelijkspel 28-28. De eerste was voor STAR, de tweede voor de Lombard-2. De tussenstand na vier zittingen (van 5) 136 voor STAR en 114,5 voor de Lombard-2. Het eerste team van de Lombard is elke zitting over Modalfa heen gewalst. De eindstand daar was 275-123 Eindstand Dus de finale op 4 en 5 februari gaat tussen STAR en Lombard, er worden 88 spellen gespeeld. STAR begint met een achterstand van 30 impen, de maximale carry over.
Eerste Divisie: STAR-2 kan terugkijken op een geslaagd seizoen met een mooie 9e plaats. Promotie naar de Meesterklasse was er voor het eerste team van BCO. Het goede nieuws voor de tweede divisie is dat ook de andere Utrechtste teams BCO-2 (8ste) en het team van de Vriendenkring (18e) in de eerste divisie blijven.

GOOGLE NIEUWSGROEPEN

Google, de beroemde zoekmachine, is met meer diensten gestart. Zo zijn er ook discussiegroepen onder meer over Bridge. Dit is het adres van de Nederlandstalige discussiegroep en dit van de veel grotere Engelstalige Bridgegemeenschap.

DISTRICTSVIERTALLEN

TWEEDE DIVISIE: Na 7 wedstrijden stonden Culemborg en STAR 6 bovenaan, op de voet gevolgd door STAR 5 en BCO-3. In de achtste ronde troffen de vier koplopers elkaar. STAR 6 (team van Reenen) trof BCO-3 en verloor die wedstrijd met 24-6. STAR-5 (team Meijer) won met 17-13 van Culemborg. De stand is nu BCO3 bovenaan, STAR-5 op de tweede plaats en daarna volgen Culemborg en STAR 6. STAR-4 (team Verwijs) heeft ook nog aansluiting met de top. STAR-3 (team Leeuwenburgh) dat vorig seizoen zo goed presteerde heeft zijn draai nog niet gevonden.
HOOFDKLASSE STAR 7 - STAR 9     19-11  STAR 8 - STAR 11    10 - 20 STAR 10 - BCC 2   20 - 10. Stand aan kop (voorlopig) B3R en DDS met 143 punten STAR 11 volgt op 2 punten. Onderin doen STAR 7 en 10 goede zaken door de overwinningen.

Howell-COMPETITIE 3e AVOND

De hoogste score deze keer voor Johan Strous en Dirk-Jan Kooijman met ruim 65% in de C-groep. De Uitslag staat klaar. Promotie Degradatie regeling: Uit ABC en D degraderen 4 paren, uit BCD en E promoveren 4 paren.

coconut islandHet eiland van de kokosnoten

Richard Pavlicek start een nieuwe biedronde: wat bied je?  

Howell-COMPETITIE 2e AVOND

De hoogste score deze keer voor Adriaan Vos & Dirk Nap met ruim 64%. De Uitslag staat klaar. D competitiestand is verbeterd en er zijn een paar fouten in de scores weggewerkt.

DE BESTE WENSEN VOOR 2006

Dat 2006 voor jullie en jullie familie een gezond en sportief jaar mag worden.

TI stand na 4 van de 5 wedstrijden

Michiel Cottaar leidt met twee gespeelde wedstrijden het klassement van het TI-circuit. Om in de eindstand genoemd te worden moet er drie keer worden gespeeld. Spelers die maar een keer hebben gespeeld staan voor de volledigheid in het onderste deel van de stand.

OVERLIJDEN ED DEN HARING

Gisteren kreeg ik bericht van het overlijden van Ed den Haring. Ed was een trouw lid van UBC en speelde daar lang met zijn vrouw. In de jaren 70 en 80 was hij misschien wel 15 jaar Districts Competitieleider van het district Utrecht. Hij was erelid van UBC.

TI en voorronde Open Nederlands Parenkampioenschap

Pieter Steinz en Martin Engelberts winnen de top integraal en plaatsen zich met nog 5 andere paren voor de kwartfinale van het ONPK op 22 maart 2006. Veel rode handen kwamen langs. Het fitte of het fitte niet. Uitslag

CLUB VAN 50

De sponsorcommissie van STAR bestaande uit STAR-voorzitter Ronald Hagoort, oudvoorzitter Peter van Doorn, topspeler Marcel Winkel en ondernemer en penningmeester van de commissie Cor Hulspas introduceert de club van 50. Lees meer ->

WEBSTATISTIEK

De bezoekersaantallen van de STAR site werden bijgehouden via webstats4u. Naar nu blijkt is dat de oorzaak van de ongewenste reclame via Ilead waarmee we werden lastgevallen. Zo verscheen er regelmatig een pop up van Scarlet. Het duurde even voor ik in de gaten had wat de oorzaak was van die reclameboodschappen. De teller is nu weggehaald en als het goed is, is daarmee het ongemak verholpen. Sorry voor de overlast.

KERSTDRIVE 2005

Toine van Hoof en Ed Franken winnen de kerstdrive met 66%. Tijdens de wedstrijd weer een open doekje voor de prestaties van STAR 1, ditmaal door oudvoorzitter Arie Buijs. Hij gaf ook een aantal bekers weg waaronder de Jac Buth beker voor Henk Willemsens en Remco Bruggemann.
Dank aan Gerrie Zeilstra en Mariette Vogelaar voor de mooie prijzentafel en aan Willem-Jan van Rooijen voor de gedeelde wedstrijdleiding. Uitslag

Howell-COMPETITIE 1e AVOND

De hoogste score deze keer voor Andre Nollet & Bart Schweitzer. Felicitaties voor STAR 1 en een nieuwe uitslag inclusief prijsuitreiking voor de Sinterklaas TI. Dank aan Reggie die met een kabeltje de avond redde.

HENK WILLEMSENS SCHRIJFT VERSLAG VAN HET SUCCESWEEKEND

Henk Willemsens schrijft een mooi verslag van het laatste weekend van deze Meesterklasse. Onder het motto: tja, als je zelf weinig fouten maakt en het loopt allemaal mee…., dan schiet het op. Verslag Henk Willemsens

Lombard 1 kiest voor Modalfa

BC de Lombard heeft zojuist laten weten dat de keus is gevallen op Modalfa. Dat betekent dat de wedstrijden in de halve finales als volgt zijn (met daarbij de carry over):
BC de Lombard 1 - Modalfa 10-0
BC Star - BC de Lombard 2 8-0
De halve finales worden gespeeld op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2006. Er worden vijf zittingen (drie op zaterdag, twee op zondag) van 16 spellen gespeeld.
STAR speelt tegen Lombard-2, dat bestaat uit Martine Verbeek & Marion Michielsen en Ruud von Seida & Willem van Eijck.

ONTKETEND STAR 1 EINDIGT OP DE DERDE PLAATS!!!!!!!!!

Het laatste weekend voor de play off's kende een ongehoorde score voor STAR1. Op een geweldige zaterdag met 70 uit 3, volgde een prachtige zondag en steeg STAR 1 naar de derde plaats. Een fantastische prestatie voor het team met Marcel Winkel & Hans Kelder, Kees-Jan Willemsens & Dennis Kruis en Henk Willemsens en Remco Brüggemann. Voor de derde keer op rij worden de play off's bereikt. Dit jaar maakten zij het wel extra spannend door lang in de degradatiezone te bivakkeren. 40 uit 2 was het resultaat op zondag. Met een gemiddelde van 22 veegden zij dit weekend de vloer aan met hun tegenstanders. Uitslagen
In de butlerstand over de hele competitie een tweede plaats voor Henk en Remco en een zevende plek voor Marcel en Hans.

"Hoeveel punten hebben jullie wel niet gehaald?", vroeg een verbouwereerde Jacco Hop aan Marcel Winkel. "15", antwoordde ik teleurgesteld. "Vijftien?", vroeg hij licht geirriteerd, "maar jullie hebben toch de laatste ook gewonnen?" "Ja, maar dat is weer een heel andere vraag, je vroeg me net hoeveel punten we niet gehaald hadden en dat zijn er 15. Tel maar na, 5x25 =125 en daarvan hebben we er 110 wel gehaald, dus mijn antwoord dat we er 15 niet hebben gehaald was dan toch correct?"

Evaluatie van Marcel:
Henk en Remco: goed gespeeld, weinig geks gedaan (wel voortaan RKCB gaan spelen). Volgens kibitzers is het bij jullie niet leuk kijken; bij Henk zie je niks en bij Remco gebeurt er niks...(das winnend bridge!)
Dennis en KJ: liep niet lekker, wel goede teammentaliteit ! Pak die meiden in de halve finale!!! Concentratie!!
Hans Kelder: alles overtreffend; twee wedstrijdjes inspelen en hij was wakker! Geen een keer verzaakt, geen een keer voor 800 (dank nog arbiter) en geen een keer boos op mij geworden (wel voortaan met zes punten bijbieden als ik geopend heb :-). Wat een rust en kalmte, of ie er al jaren zit...kusje!
Dan ik over mezelf; ben goed geconcentreerd geweest, heb een paar spellen technisch niet goed afgespeeld, maar wel meestal binnengebracht. Ben een keer vergeten een downslag in een lullig sans contractje mee te nemen. Won nog een pinda, anders zelfs een VP. Ik ben iets beter gaan spelen, zit er nog meer rek in? Vanaf vandaag kunnen jullie ook mailen naar: star110uit5@casema.nl , dan komt ie bij mij binnen!!! Wie o wie speelt er dinsdag met me!!!

STAR 2

STAR 2 staat na 20 van de 25 wedstrijden op een 8ste plaats. De nummer 1 tot en met 6 staan op 12 punten verschil van elkaar. Daarna is er een gat met de rest van het veld. Uitslagen

Eerdere berichten

Deze pagina is per 22 december 2005 ververst. De oudere nieuwsitems vind je hier.