Laatst gewijzigd 15-9-2005
stuur STARnieuws naar postmaster@bcstar.nl

INTERNE 4-TALLEN

De viertallen Hagoort en Willemsens nestelen zich aan de top. Uitslagen
Het is dit seizoen voor het eerst mogelijk om de viertallenuitslag te laten uitrekenen door het rekenprogramma. Voorheen kon het programma alleen butler en paren wedstrijden verwerken. Het blijkt nu we er mee werken dat het programma niet kan omgaan met de competitie zoals wij die hebben opgezet. Namelijk met alle viertallen in een groep. Voor de hoogst genummerde viertallen kunnen de bridgemates niet worden verwerkt. We hebben het foutje gemeld, de kans is niet groot dat dit euvel deze competitie wordt opgelost. Daarom lossen we het op door de ingevulde viertallenbriefjes met de hand in te voeren voor die tafels zonder bridgemate. Jan Meijer heeft dat op zich genomen.
Het is ook nog niet gelukt om de butlerstand te maken. Rudi is daar druk mee. Het zal hem wel lukken.
beschrijving interne viertallencompetitie

STAR 2 WINT GBC TOERNOOI

Het GBC-toernooi, de traditionele opening van het bridgeseizoen, is overtuigend gewonnen door STAR 2. Jos Uijterwaal & Peter van de Linde en Rik Doodkorte & Ronald Hagoort behaalden een totaal van 144 VIP's uit 7 wedstrijden. Dit was ruim voldoende voor de overwinning, de voorsprong op de nummer 2 was niet minder dan 18 VIP's.

START INTERNE 4-TALLEN

Het viertal dat als beste uit de startblokken is gekomen waren de teams Verburg en Fonville. De butleruitslagen uit de twee rondes staan klaar. De viertallenuitslag is ook berekend door de computer. Mocht er in de stand iets verkeerd staan dan komt dat waarschijnlijk door een foutieve invoer in de kastjes. Controleer dan je persoonlijke overzicht en geef foute invoer door aan de wedstrijdleiding.
Met een hilarische speech nam Marcel Winkel en met hem heel STAR afscheid van 'Svendje' Germann. Svend vertrekt voor een aantal jaren naar Brazilië.

Afscheid SvendAFSCHEIDSWEDSTRIJD SVEND GERMANN

De bridgevrienden van Svend namen afgelopen zaterdag in de tuin van Koeno afscheid van Svend. Dat gebeurde natuurlijk bridgend. Svend het ga je goed!
Dankzij Louk Herber een paar foto's

START TOP INTEGRAAL SPEL 23

Kijk eens naar spel 23, iedereen maakt 12 of 13 slagen in schoppen, afhankelijk van de start met harten Aas. Maar één paar gaat down in 6 schoppen. Hoe dat kan? Kijk op STARSPEL.
PS Het is door een script fout een tijdje niet mogelijk geweest een starspel in te voeren. Nu moet het weer lukken!

MODALFA TOP 12: rectificatie

De mooie vijfde plaats in het Modalfa top 12 toernooi was niet de eerste (en ook niet de beste prestatie) van Henk en Remco. Een jaar of vijf geleden deden ze ook mee en toen bereikten ze de vierde plaats.

START TOP INTEGRAAL SERIE

De start van de Top Integraalserie was met 68% voor Bert Daemen en Femke Bruinsma. Uitslagen
De serie bestaat uit 5 avonden en zal op proef een individuele totaalstand kennen.

MODALFA TOP 12: Henk en Remco eindigen als 5e!

Henk Willemsens en Remco Brüggemann speelden dit weekend voor het eerst mee in de Modalfa top 12, een invitatietoernooi met de 12 beste paren van Nederland. Het toernooi werd gewonnen door Ton Bakkeren en Huub Bertens. Henk en Remco eindigden op een mooie vijfde plek.
We laten Henk aan het woord: "We hebben een redelijk toernooi gespeeld. De tweede dag hebben we vrijwel geen fout gemaakt, we scoorden dan ook bijna 200 imps. Een beetje zuur dat je dan maar één plaats stijgt (na zaterdag stonden we zesde met -9 imps) en met zo'n score net buiten de prijzen blijft, maar de nummers 1 tot en met 5 zaten dicht op elkaar, terwijl het gat tussen 5 en 6 enorm was. Maar goed, het was een fantastisch weekend en een goede oefening voor het komende MK-seizoen".
Eindstand: 1. Bakkeren/Bertens 381 imp 2. Drijver/Schollaardt 310 3. Nab/Paulissen 245 4. Ramondt/Westra 234 5. Brüggemann/Willemsens 184 6. Van Cleeff/Kroes - 21 7. Versluis/Vis - 69 8. Boer/De Ruiter -190 9. Jansma/Verhees -197 10. Brink/Van Prooijen -250 11. Arnolds/Vriend -259 12. Muller/De Wijs -368 "

TRAINING DOOR HENK WILLEMSENS

Reserveer alvast vier woensdagavonden in oktober en november. Op 19 okt, 26 okt, 2 nov en 9 nov! De avonden beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in NDC Den Hommel. Onderwerpen: - verdediging tegen Multi en Muiderberg - dwang - aanwijzingen uit bieden en spelen - speelplan voor verdediging - veilige speelwijzen - strijd om deelscore - uitnemen
Wordt vervolgd!
De cursusavonden zijn speciaal bedoeld voor C, D en E- spelers.

STAR GRAND CAFÉ TOER in TROUW

Henk Willemsens zal a.s. zaterdag de 4 leukste spellen uit de De SGCT behandelen in zijn rubriek in Trouw. Jammer genoeg zijn er nog weinig Nederlandse kranten die het voorbeeld van The Times volgen, daar staat de dagelijkse rubriek van Andrew Robson direct online.

FINALE ZOMERCOMPETITIE voor Toine van Hoof en Paul Erich

De A-finale werd met overmacht gewonnen door Paul en Toine. De B-finale was voor Wubbo de Boer en Agnes Snellers. Uitslagen

FRANK VAN GORP EN JOSE TER HAAR WINNEN STAR GRAND CAFÉ TOER

De STAR Grand Café Toer 2005 is gewonnen door het Vriendenkring paar Frank van Gorp en José ter Haar. Frank, die uitkomt in het eerste divisie team van Vriendenkring, was twee weken terug ook erg succesvol tijdens de Scheveningse Bridgeweek. Samen met José ter Haar won hij de ochtendzitting met ruim 70% en een goede middagzitting (65% 10e) zorgde voor behoud van die eerste plaats. Gefeliciteerd! De tweede plaats was naar enig gesteggel voor van Heist en Claassen. Won Frank van Gorp in Scheveningen o.a. de Butler in de OW, William Claassen won daar de NZ lijn.
Het best eindigende STARpaar en daarmee de winnaar van de Ans Zijp bokaal waren Ed Kuijpers en Pierre Claessen met een 8ste plaats.
Totaalstand
Uitslag ochtendzitting
Frequentiestaten ochtendzitting met spelverdeling
Uitslag middagzitting
Frequentiestaten middagzitting met spelverdeling
Fotogalerij.

Foto's Ciska Zuur

FINALE ZOMERCOMPETITIE 23 augustus

23 augustus STAR FINALE ZOMERCOMPETITIE
A finale: de best deelnemende paren uit de zomercompetitie: Jan Meijer deelt in op basis van eindstand voorrondes.
B finale: welkom voor alle STAR paren en alle deelnemers aan de zomercompetitie
Prijzen in beide groepen, maar vooral natuurlijk voor de A-Finale!

INTERNE VIERTALLEN START OP 6 SEPTEMBER

Aanmelden interne viertallen geopend:
Viertallen kunnen zich aanmelden voor de interne viertallencompetitie. Bij voorkeur per email: afmelden@bcstar.nl, of op de clubavond bij de wedstrijdleiderstafel!

STAR GRAND CAFÉ TOER: START OP DE MARIAPLAATS!

21 augustus STAR Grand Café Toer. De inschrijving vindt dit jaar niet plaats in de Winkel van Sinkel maar in de Sociëteit "de Vereniging" aan de Mariaplaats. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 10.30.

LAATSTE AVOND ZOMERCOMPETITIE

De winnaars van de negende avond zijn Frans Melger en Jan Ebskamp met een score van +49.
De uitslag is gepubliceerd, compleet met de tussenstand en spelverdelingen.
De stand is individueel opgemaakt, de beste drie resultaten gaan gelden voor wie zich plaatst voor de finale! Jan Meijer regelt de A-finale. Uitslagen

SITE Toernooibridge Magazine vernieuwd

Ronald Brantsma heeft de site van TBM flink op de schop genomen en uitgebreid met bridgenieuws en uitslagen. Neem eens een kijkje: www.tbrm.nl

Sjoerd en RonaldSCHEVENINGSE BRIDGEWEEK

Van 4 tot 14 augustus was de Schevenings Bridgeweek. Sjoerd Wartena en Ronald Brantsma winnen de open paren!
Het begon met een 5e plaats in de OW lijn in de Butler voor Hans Kelder en Alex van Reenen. Bij de damesparen een mooie derde plaats voor Lauri Bakker en haar partner Monique den Heijer. Daarna bij het robberen een halve finale plaats voor Hans Ahsmann en Ronald Brantsma.
In het viertallentoernooide eindigde STAR 1 als 7e en team Mars, met spelers uit STAR-2 en 6, als 9e. De tweede plaats was voor BCO-2 met Toine van Hoof in de gelederen.
Maar het beste resultaat was de 59% en daarmee een eerste plaats in de open paren voor Ronald Brantsma en Sjoerd Wartena!

BERT DAEMEN: MISTER LOIBEN

Door samen met de 17jarige Sigrid Spangenberg het mixed toernooi van Loiben te winnen en met Koeno Brouwer als derde in de paren te eindigen en een 9e plaats te behalen bij het viertallen werd Bert Daeman uitgeroepen tot Mister Loiben 2005! Bulletins en uitslagen.

ZOMERCOMPETITIE 8

De winnaars van de achtste avond zijn Co Kragten en Bart Fischer met 2,5 impen gemiddeld per spel.
De uitslag is gepubliceerd, compleet met de tussenstand en spelverdelingen.
De stand is individueel opgemaakt, de beste drie resultaten gaan gelden voor wie zich plaatst voor de finale!

ZOMERCOMPETITIE 7

De winnaars van de zevende avond zijn Rik Doodkorte en Ronald Hagoort met +76.

KALENDER

vanaf 21 juni Zomercompetitie, butlercompetitie ook toegankelijk voor niet leden. Leden die willen viertallen geef dat door via het mailadres: afmelden@bcstar.nl dan houdt de wedstrijdleiding rekening met jullie komst!
21 augustus STAR Grand Café Toer, aanmelding kan misschien nog net, ook digitaal maar bevestig je aanmelding telefonisch bij Mariëtte Vogelaar, tel. 030 - 606 21 37.

EXTERNE VIERTALLEN

De (concept-)opstelling voor de externe viertallen is rond (zie hieronder).
LET OP: We zoeken nog één paar voor Star 12 (1e klasse) en één voor Star 18 (2e klasse). Heb je interesse, geef dit dan z.s.m. (uiterlijk donderdag 4 augustus) door aan Willem-Jan van Rooijen en/of Jan Meijer, kijk onder Clubinformatie voor hun adressen.
 Meesterklasse
STAR 1Dennis Kruis, Kees-Jan Willemsens, Henk Willemsens, Remco Brüggemann, Hans Kelder, Marcel Winkel
 1e divisie
STAR 2Ronald Hagoort, Rik Doodkorte, Peter van de Linde, Jos Uijterwaal, Paul Erich, Toine van Hoof
 2e divisie
STAR 3Pierre Claesen, Ed Kuijpers, Rob Pronk, Stef Leeuwenburgh, Erik Nöcker, Erik Swinkels
STAR 4Ferdinand Verwijs, Nils Verhoeve, Peter Hendriks, Jan Tulp
STAR 5Jan Meijer, Joost Dirkson, Wim Teunissen, Ruud Wieleman
STAR 6Ronald Brantsma, Alex van Reenen, Marcel Swidde, Sjoerd Wartena
 Hoofdklasse
STAR 7Kees Wulffelé, Jeroen Kraan, Rene van Dijk, Hans Ahsmann, Albert Reijnen, Herman Klouwen
STAR 8Yvonne Silbernberg, Rick van de Horst, Patrick Schenkhuizen, Paul Schriek
STAR 9Joost van der Braak, Jan Staal, Emil Hendriks, Theo Dhuyvetter, Cees Hiemstra, Klaas de Bruin
STAR 10Peter Bosman, Alfred Blaauw, Chris Hartog, Cor Hulspas
STAR 11Dirk-Jan Kooijman, Johan Strous, Gerard Hilte, Adriaan Vos
 1e klasse
STAR 12Ad Dieben, Rob Rijnders, Anton Waltman, vacature ??????, vacature ??????
STAR 13Andre Nollet, Bart Schweitzer, Wout Bijkerk, Erik Ris, Jan Peter Pals, Ciska Zuur
STAR 14Jan Bolwerk, Bart Rijpert, Co Kragten, Hans Verboom
STAR 15Mariëtte Vogelaar, Rien Korevaar, Hans Habben Jansen, Peter Mayer
STAR 16Marja Cottaar, Jan Koenraad, Michiel Cottaar, Sanne Cottaar
STAR 17Stef Steens, Jan Kooning, Pierre Timmermans, Ad Koorneef, Herman Kernkamp, Piet de Visser
 2e klasse
STAR 18Annemieke Boendermaker-Kelfkens, Pieter de Munck, vacature ??????, vacature ??????

ZOMERCOMPETITIE VI

De winnaars van de zesde avond zijn Ed Franken &Toine van Hoof. De complete uitslag is gepubliceerd, compleet met de tussenstand.
De stand wordt individueel opgemaakt, de beste drie resultaten gaan gelden voor wie zich plaatst voor de finale!
Uitslagen

ZOMERCOMPETITIE V

De winnaars van de vijfde avond zijn Marjorie Bicknese & Niels van der Gaast (+76!).

ZOMERCOMPETITIE IV

De vierde avond was voor Tom van Breukelen & Dirk Nap (+77!). De complete uitslag is gepubliceerd en ook de tussenstand doet het weer.

ZOMERCOMPETITIE III
De derde avond was voor Niels de Bruin & Johny Daemen.
Heel curieus: pas enkele dagen later blijkt dat we dezelfde spellen gespeeld als op 6 juli 2004! Na afloop worden de verkeerde spelverdelingen gepubliceerd (opgemerkt door Niels de Bru
in, Bart Schweitzer en Johan Strous) en na enig gepuzzel door Jan Meijer blijkt dat we niet de spellen voor 5-7-2005 hebben gespeeld, maar de spellen van 6-7-2004 nog eens hebben gedaan! De correcte spelverdelingen zijn alsnog toegevoegd.
 

TEAM ORANJE WINT GOUD OP OPEN EK!

Nadat dinsdag een plaats bij de laatste vier werd bereikt won team ORANJE de halve finale met nipt verschil (drie impen). Vandaag werd met overmacht de finale gewonnen, de tegenstander gaf na 32 van de 48 spellen op! Felicitaties voor team ORANJE en haar teamcaptain Toine van Hoof!
Er was op het toernooi veel beroering om een actie van Buratti en Lanzarotti, waarvoor zij werden gediskwalificeerd. Lees meer

STAR 1 WINT CARTA MUNDI VIERTALLEN

Het viertallendeel van Carta Mundi is wederom voor STAR 1. In de finale werd van team Vis (Jean-Paul Vis, Jacco Hop, Marco ter Laare, Gerard Versluis) met 91-28 gewonnen. STAR 1 speelde onder de naam CARTA MUNDI NL en bestond uit Remco Brüggemann, Henk Willemsens, Svend Germann en Marcel Winkel. Uitslag
Een leerzaam spelletje uit die wedstrijd beschrijft Marcel Winkel

START ZOMERCOMPETITIE

De zomercompetitie ging met zomers weer van start.
De eerste avond ging de winst naar Jannes van het Oever en Rene de Waele met een topscore van bijna 4 imps per spel. De beste biedprestatie was voor Ed Kuijpers en Edwin Stoel, zij boden het prachtige 4 schoppen uit op spel 21. Wel spijtig was dat tegen het inferieure 3SA steeds west moest uitkomen en die heeft een natuurlijke klaverenstart.
De stand wordt individueel opgemaakt, de beste drie resultaten gaan gelden voor wie zich plaatst voor de finale!
Uitslagen

STEF LEEUWENBURG acht integratie UBC'ers geslaagd

Op de ledenvergadering nam Stef Leeuwenburg het woord. Hij dankte de aanwezigen voor de goede opvang van de oud UBC-leden bij STAR. Hij vond het welkom hartelijk! Die mening, zo meldde Stef, had hij ook gepeild bij anderen die dezelfde overstap hadden gemaakt en zij waren dezelfde mening toegedaan.
Misschien bij de volgende externe viertallen al gemengde teams?

OPEN EK op TENERIFE

Van 18 juni t/m 2 juli a.s. vinden in Arona op Tenerife de tweede Open Europese Bridge Kampioenschappen plaats. In het open viertallentoernooi komt Nederland uit met twee teams uit de kernploeg: Bakkeren-Bertens, Jansma-Verhees en Muller-De Wijs vormen Team Oranje 1 en Brink-Van Prooijen en Drijver-Schollaardt Team Oranje 2.
Ook voor het vrouwentoernooi heeft Nederland twee teams ingeschreven. Pasman-Simons spelen met Hoogweg-Van Zwol en Michielsen-Verbeek met Van Gelder-Van de Sande. Twee jaar geleden in Menton behaalde het eerstgenoemde team zilver. Ook de senioren zijn van de partij. Doen er STAR leden mee met het open paren?
Uitslagen en bulletins en bij de NBB met het dagboek van Marjo Chorus.

RUDI DE MOL: LID VAN HET JAAR 2005

Margriet Jansze viel de eer toe, als lid van het jaar 2004, om een nieuw 'lid van het jaar' te benoemen. Haar keuze viel op Rudi de Mol. Bescheiden als hij is had hij onmiddelijk een vakantie gepland. Daardoor miste hij de speech van Margriet waarin zij zijn jarenlange inzet roemde bij de organisatie, als lid van de TC, als automatiseerder van de STAR-site en als rekenmeester. Ook miste Rudi al het instemmend applaus van de aanwezigen op de ledenvergadering.

Eerdere berichten

Deze pagina is per 1 juli 2005 ververst. De oudere nieuwsitems vind je hier.
   
  STAR is te bereiken via postmaster@bcstar.nl