Laatst gewijzigd 13-4-2005
stuur STARnieuws naar postmaster@bcstar.nl

KALENDER

14 april kwartfinale HK-beker tegen ABK
16 april bezoek Bridgemuseum 11.00 uur J.T.Visserstraat 1 Leerdam
19 april Start Howell II
26 april Howell II-2
3 mei Proef Patton

Zaterdag 16 april naar het Bridgemuseum

Kees Kaiser en Albert Reijnen bezoeken a.s. zaterdag het bridgemuseum. Gerard Hilte verwacht ons in Leerdam om een uur of 11. Hij kan veel meer bezoekers herbergen die zaterdag, dus als je zin hebt ga dan met ons mee of meld je om 11 uur in Leerdam. Het adres is J.T.Visserstraat 1 in Leerdam.
Het museum heeft een Ans Zijp hoekje ingericht, speciaal voor STAR leden!

Hoofdklassebeker

Op donderdag 14 april speelt STAR thuis de kwartfinale van de HK-beker tegen de kampioen van verleden jaar ABK uit Amsterdam. Verleden jaar verloren we in de halve finale nipt van dit team. Revanche?
Onze opstelling: Hans Ahsman en Rene van Dijk met Louk Herber en Arie Buijs, Jeroen Kraan en Adriaan Vos met Pieter Steinz en Wim Vink, Willem-Jan van Rooijen en Johan Straus met Patrick Schenkhuizen - Paul Schriek. Succes STAR!

JOHAN VAN GESTEL WINT STAR INDIVIDUEEL

Lekkere misfits overheersten het STAR individueel. Alleen degenen met een goede timing komen dan boven. Uitslagen

margriet en hansMARGRIET JANSZE

Afgelopen donderdag 7 april is Margriet Jansze in het stadhuis te Haastrecht in het huwelijk getreden. Wij wensen Margriet en haar Hans veel geluk samen.

EXTERNE VIERTALLEN 2004/2005 ook de Hoofdklasse is klaar.

De ontknoping in de Hoofdklasse was onderin niet verrassend. Zoals verwacht was het STAR 10 dat degradeerde en ontsprongen STAR 8 en 11 de dans. STAR 8 haalde op de laatste avond flink uit en stelde zo haar positie in STAR 8de hoofdklasse veilig, en maakte en passant de strijd in de kopgroep spannend. Uiteindelijk was er promotie voor Heksenwaag uit Oudewater en voor het eerste team van Victoria uit Woerden.

De hele competitie overziend kan STAR dit jaar tevreden zijn: er waren mooie resultaten vooral voor STAR 1, STAR 3, STAR 12, en de beide tweede klasse teams!!
Meesterklasse: STAR 1 opnieuw in de play-offs en maar net niet in de finale!
Tweede divise: promotie voor STAR 3 (Ronald Hagoort & Rick Doodkorte met Jos Uijterwaal en Peter vd Linde), mooie klasseringen voor STAR 4 en 2. STAR 6 en 7 handhaven zich zonder al teveel problemen. Voor STAR 5 bleek de tweede divisie te zwaar.
Hoofdklasse: De laatste jaren waren de sterkste STAR teams uit de hoofdklasse gepromoveerd naar de tweede divisie en in de hoofdklasse veel net gepromoveerde teams. Handhaven was het motto van de STAR teams in de hoofdklasse. STAR 9 had geen moeite met die opdracht, ook STAR 8 deed zijn plicht. STAR 11 eindigde net boven de streep, alleen STAR 10 redde het niet.
Eerste klasse:
STAR 12 (Adriaan Vos & Jeroen Kraan en Dirk Jan Kooyman & Gerard Hilte en supersub Johan Strous) wint overtuigend de eerste klasse E en promoveert naar de hoofdklasse. STAR 13, 15 en 16 handhaven zich in de eerste klasse, maar STAR 14 degradeert kansloos naar de tweede klasse.
T
weede klasse: In de tweede klasse heeft STAR maar twee viertallen STAR 17 en 18. Beide teams promoveren naar de eerste klasse!!
Volgend jaar: STAR 1 Meesterklasse, STAR 2 Eerste Divisie, 4 teams in de Tweede Divisie, STAR 7 t/m 11 spelen Hoofdklasse, 6 teams in de Eerste Klasse en 1 team in de Tweede Klasse.

5 april: Butler II voorlopige eindstand

De uitslagen zijn gepubliceerd met de hoogste score voor Rob Groenenboom en Loek Fresen. Promotie, uit BCD en E 5 paren. Degradatie: Uit A 5, uit B en C 6, uit D 4 paren. Voorlopige eindstand staat klaar.

JAN MEIJER 100.000 Meesterpunten

Het nieuwe meesterpuntenoverzicht is binnen. Jan Meijer blijkt het tweede STAR-lid van dit moment met meer dan 100.000 meesterpunten. Arja, is dat nationaal meester met 2 kronen? Jan Gefeliciteerd!!


STAR HOOFDKLASSEBEKERT VERDER

Mooi resultaat op naar de finale! STAR - BC Tempo: 223-90
De butlerscores waren: Patrick Schenkhuizen - Paul Schriek +50, Alfred Blaauw - Cor Hulspas +33, Pieter Steinz - Wim Vink +28, Rene van Dijk - Louk Herber +22, Jeroen Kraan - Paul Vos +21 en Rick v.d. Horst - Yvonne Silbernberg -4.
Van de webmaster van Tempo kreeg ik het volgende mailtje:
Utereg: gefeliciteerd. Met mijn nieuws heb ik in ieder geval één club op scherp gesteld. Het moet nogal een eclatante overwinning zijn geweest, want ik kreeg een bijzonder aangeslagen tempospeler aan de telefoon. De stand wisttie niet eens. Hij kon nog net - stotterend van ingehouden verdriet - uitbrengen: "Alleen de laatste ronde was voor ons"
Nu de beker nog. Succes dus in het verdere verloop van deze competitie. Als jullie nog eens peptalk nodig hebben: kijk maar even terug naar het Tempo-Nieuws.. groet Pieter Prinsen Tempo

29 maart: Butler II

De uitslagen zijn gepubliceerd met de hoogste score voor Lars Kemper en Cor in 't Veld. Uitslagen

HOOFDKLASSEBEKER

STAR deze keer de underdog?
Captain Rene van Dijk schrijft: "Woensdag 30 maart spelen we thuis de 3e ronde van de HK-beker tegen BK Tempo uit Nijmegen. Er staat een aardig stukje op de site van Tempo (nieuws). Omdat we niet van arrogantie beticht willen worden misschien toch wat aandacht ;-)
Het gaat over de kansen van BC Tempo en de vermeende zwakte van ons HK-team:
We treden aan in de volgende (loei-sterke) samenstelling
team 1 Louk Herber & Rene van Dijk met Rick vd Horst & Yvonne Silbernberg
team 2 Adriaan Vos & Jeroen Kraan met Pieter Steinz & Wim Vink
team 3 Patrick Schenkhuizen & Paul Schriek en Alfred Blaauw & Cor Hulspas."

22 maart: Butler II

De uitslagen zijn gepubliceerd met de hoogste score voor Toine van Hoof en Paul Erich. Uitslagen

Bloemen voor STAR 17 en 18!

Star17Weer twee kampioenen. Zoals voorspeld was er een kampioenschap in de tweede klasse en promotie naar de eerste klasse voor STAR 18. Hoera voor de fam Cottaar en Jan Koenraad. Er was nog meer heuglijk nieuws namelijk het kampioenschap voor het 17e. Zij werden ook kampioen in hun tweede klasse! Ook felicitaties en bloemen voor Stef Steens, Jan Kooning, Pierre Timmermans en Bart Fischer.
STAR 18 won van de laatste concurrent met 17 -13. Terwijl STAR 17 het geluk had dat een 10 - 20 nederlaag voldoende was. Ze wisten van te voren dat 7 voldoende was.
De teller staat dit seizoen op 4 kampioenen : STAR 3, STAR 12, STAR 17 en STAR 18. Daar staat de degradatie van STAR 5 uit de tweede divisie en STAR 14 uit de eerste klasse tegenover. In de hoofdklasse lijkt degradatie in zicht voor STAR 10. STAR 8 en 11 hebben uitgehaald en staan (voorlopig) veilig. Het 10e heeft nog een kleine kans, maar alleen ten koste van het 11e.

15 Maart Top Integraal

Toine van Hoof en Paul Erich winnen de vijfde TI. Uitslagen

MIXED

Dit weekend was er maar weinig belangstelling van STAR voor de gemengde paren. In de eindstand was er een negende plaats voor Loek Fresen en zijn vrouw Waltraud Vogt en een 18e plaats voor Machteld Dumont en Henk Willemsens. Op zaterdag kwamen Herman Klouwen en Patricia de Gooijer net tekort om de finale te halen.
Gemengde Paren Utrecht

Bloemen voor STAR 3

STAR 3 kampioenDe ontknoping van de tweede divisie kende geen verrassingen. STAR 3 scoorde de 9 punten die ze nodig hadden, onderin bleven de drie Gooise teams met daar tussenin STAR 5.
Het kampioenschap van STAR 3 met een gemiddelde score van 19,5 is zeker verdiend. Was het in het begin van de competitie lange tijd BCO-4 dat de dienst uitmaakte, langzaam maar zeker kwam STAR 3 opzetten om de plaats aan de top steeds verder uit te bouwen. Pas de laatste wedstrijd kraakte het een beetje. Felicitaties en bloemen van het bestuur voor Ronald Hagoort, Rik Doodkorte, Peter van de Linde en Jos Uijterwaal!
STAR heeft lang op een plek in de eerste divisie moeten wachten. Een aantal jaren was STAR 2 dichtbij, maar steeds ging het kampioenschap net aan hen voorbij. Nu dus terug in de eerste divisie!

Board a Match

Een eerste evaluatie van de BAM-wedstrijd op STAR via een niet erg wetenschappelijke enquete gaf geen positief beeld over de vraag 'wat vond je van de Board a Match?'
Er werden 90 stemmen uitgebracht:
moeten we vaker doen vond 18%, misschien wel wat voor STAR vond 6%, wel leuk zei 14%, een keertje proberen was genoeg zei 19%, niks aan was de mening van 7% en 37% zei: niet meer mee doorgaan.

8 maart: Butler II

Huldiging voor STAR 12, niet alleen voor de vaste spelers maar ook voor Johan Strous die een flink aantal keren heeft ingevallen in het team. De uitslagen zijn gepubliceerd met de hoogste score voor Alfred Blaauw & Cor Hulspas. De competitiestand is er ook weer. Uitslagen

1 maart: tweede avond van de Butler II

De uitslagen zijn gepubliceerd met de hoogste score voor Machteld Dumont en Henk van Tent. De stand na twee avonden is er nu ook.

NBB BEKER volgende ronde

STAR 1 krijgt revanche. De loting voor de tweede ronde van de NBB beker brengt het eerste bekerteam van STAR weer als tegenstander de Lombard, maar nu het tweede team.
Het tweede team van STAR heeft geloot tegen DBC uit Delft.
Beide wedstrijden speelt STAR thuis en, tenzij de teams anders overeenkomen, op zaterdag 21 mei.

TBM Bridgefestivals

Toernooi Bridge Magazine start met een aantal bridgefestivals. Dit mooie initiatief met prachtige prijzen verdient ook op de STAR-site aandacht te krijgen, daarom de volgende STAR/STER spot:
Het eerste festival is gepland op vrijdag 25, zaterdag 26 en maandag (2e Paasdag) 28 maart.
vrijdag 25 maart: Patton, aanvang 17.00 uur: € 62,- per viertal
zaterdag 26 maart: Paren, aanvang 10.30 uur; €37,50 per paar
maandag 28 maart: Viertallen, aanvang 10.30 uur, €64,- per viertal
Als je wilt meedoen maak dan het genoemde bedrag over giro 5117744 t.n.v. TBM Doorwerth, vermelde daarbij de namen van de spelers, een telefoon nummer en de speelsterkte. Ook moet je een code doorgeven: voor de Patton is dat 01, voor de Paren 02 en voor het viertallen 03.
Voor meer info kun je kijken op de achterbinnenzijde van de omslag van het januarinummer van TBM.

26-27 februari: White House Tournament
STAR wint de B-groep!

Star 1 speelt mee in het White House Tournament in Utrecht. Na 6 v/d 7 zittingen zaterdag stond STAR 5e met minimale achterstand op nummer 4 (Lavazza!). De 7e ronde werd ruim verloren van Ramer c.s terwijl Lavazza flink uithaalde en steeg naar plaats 2. STAR zesde van de acht en een plaats in de B. Zondag wint STAR overtuigend de B-groep! Team Westra wint de A-finale dankzij het onderlinge resultaat tegen team Gromov (met Balicki en Zmudzinsky).

22 februari: eerste avond van de Butler II

De uitslagen zijn gepubliceerd met de hoogste score voor Mark Dekkers & Hannie van Drie in de D-groep: Uitslagen Nu ook met de analyses van Jack&Johan

15 februari: LAATSTE avond van de Howell I

De eerste Howell-competitie is afgesloten, de uitslagen, frequentiestaten en spelverdelingen en de definitieve eindstand (inclusief bonus en promotie/degradatie) zijn gepubliceerd: Uitslagen
De hoogste score is voor Herman Kernkamp en Piet de Visser! Proficiat voor de kampioenen: Remco&Henk, Loek&Rob, Jules&Loekie, Haiko&Dick en Annemiek&Pieter.
Ook het spelverdelingenbestand staat klaar, zodat je Jack of Deep Finesse of .. aan het werk kunt zetten.

De 13e een goede dag voor STAR

Winst in de NBB beker voor het tweede team maar ook dikke winst en bijna promotie naar de eerste divisie voor team Hagoort! Vanaf nu spelen we al onze belangrijke wedstrijden bij voorkeur op de 13e!

NBB beker ook het tweede naar de volgende ronde!

Voor de eerste keer (?) wint ook het tweede NBB team haar wedstrijd. Met 173-130 werd van aartsrivaal BCO gewonnen.
De Butler scores Nils Verhoeve & Ferdinand Verwijs +25 Jan Tulp & Peter Hendriks +22, Edwin Stoel & Bas van Gelderen -6 Ed Kuijpers en Pierre Claesen -5 Stef Leeuwenburg & Rob Pronk+4, Ruud Wieleman &
Wim Teunissen +6.
Vanuit een sportief Schalkhaar kwamen ook de butlerscores van het eerste NBB team van STAR en die liegen er niet om: Remco Bruggeman -Svend Germann +27, Bert Daemen - Marcel Swidde +16 , Ronald Hagoort - Rick Doodkorte +8, Toine van Hoof - Paul Erich +26, SjoerdWartena - Alex van Reenen +67, Ronald Brandsma - Richard Ritmeijer +21. In de butlerstand van BC Lindenboom waren geen + scores aanwezig.

Jack en Johan

Denk nog even terug aan de spellen van de Board-a-Match samen met Jack en Johan Strous.

Tweede divisie 4-tallen: STAR 3 bijna kampioen

STAR 3 is door haar overwinning op Culemborg (25-5) de gedoodverfde kandidaat voor een plaats in de eerste divisie. Alhoewel het beeld enigszins wordt vertroebeld vanwege het ongelijke aantal wedstrijden dat de diverse teams gespeeld hebben, staat nu wel vast dat er een STAR-team kampioen wordt in de 2e divisie. STAR 3 (Hagoort) maakt vooralsnog de beste kans, dit team de ranglijst aan met 243 (uit 12). STAR 4 (Leeuwenburgh) en STAR 2 (Verwijs) zijn runner up met een achterstand van 57 respectievelijk 61 punten. STAR 3 heeft nog 1 wedstrijd te gaan, STAR 2 en STAR 4 hebben beide nog 3 wedstrijden voor de boeg.
STAR 4 en STAR 2 moeten in hun komende 2 wedstrijden nog flink wat punten bijeen sprokkelen om de centrale slotronde op 11 maart tot een spannende aangelegenheid te maken.

NBB beker dikke winst voor STAR 1, nu het 2e nog!

Vrijdagavond speelde het eerste NBB team tegen de BC Lindenboom. De wedstrijd werd gewonnen met 246-115. De butlerstand volgt.
Voor STAR spelen
team 1: Svend Germann & Remco Brüggemann en Marcel Swidde & Bert Daemen. team 2: Paul Erich & Toine van Hoof en Ronald Hagoort & Rik Doodkorte. team 3: Ronald Brantsma & Richard Ritmeijer en Sjoerd Wartena & Alex van Reenen. Captain Ronald Hagoort. De wedstrijd start om 8 uur en wordt gespeeld in Schalkhaar bij Deventer. Routebeschrijving
Zondag speelt om 14.15 het tweede team thuis tegen BCO. Voor STAR 2 komen uit: team 1: Jan Tulp & Peter Hendriks en Ferdinand Verwijs & Nils Verhoeve. team 2: Edwin Stoel & Bas van Gelderen en Ed Kuijpers & Pierre Claesen team. 3: Stef Leeuwenburg & Rob Pronk en Ruud Wieleman & Wim Theunissen. Captain Jan Meijer, wedstrijdleiding en arbitrage Cor Hulspas.
Veel succes!

BOARD-a-MATCH

Nadat Bep Vriend een aantal STAR-leden had gehuldigd met mooie schalen en geldprijzen voor hun nationale meesterpuntenprestaties startte de wedstrijd.
Een beetje rommelige start vooral door spontane aanmeldingen, maar zoals gebruikelijk bij STAR werd er niemand weggestuurd. Ik vond het een leuke wedstrijdvorm maar wat vind jij? Geef je mening!
Mooie scores in de A voor het team Daemen en in de B voor team Hilte. Uitslag
Dennis Kruis is de best scorende Bondsmeester, Ronald Brantsma haalde de meeste meesterpunten voor een Regionaal Meester (+4655) en Merijn Groenenboom was de beste Districtsmeester van Nederland.

Mission Implausible

Onder de titel Mission Implausible start Richard Pavlicek een nieuwe bridge contest op zijn bridgepagina. "Your mission is to infiltrate the finals of the National Open Pairs!" Mission Implausible

8 februari: BOARD-a-MATCH

Op dinsdag 8 februari probeert STAR een Board-a-Match wedstrijd. Board-a-Match is een viertallenwedstrijd waarin per spel maar drie resultaten mogelijk zijn: 1 - 0, 1/2 - 1/2 of 0 - 1. Haalt je tegenstander op de andere tafel hetzelfde resultaat dan is de score op een spel 1/2 - 1/2. Doet een partij het beter (plus 1100 of 10 maakt niets uit), dan scoort dat een heel punt. Ieder spel is even belangrijk. Omdat niet alleen manche- en slempremies belangrijk zijn, maar ook overslagen, laat BAM zich goed omschrijven als paren in viertallen.
Wil je meedoen geef je dan op, dat kan via de deelnemerslijst aan de wedstrijdtafel maar ook via e-mail. Opgeven kan niet alleen als viertal, van losse spelers en paren maakt TC viertallen.

Bridge in Moskou: Nederland derde!

In Moskou wordt er dit weekend de Bermuda Triangle Teams Cup gespeeld. Team Oranje wordt vertegenwoordigd door Ton Bakkeren & Huub Bertens en Sjoert Brink & Ricco van Prooijen. In de spannende halve finale gaat Nederland onderuit tegen (weer) Italië (deze keer met Buratti & Lanzarotti en Duboin & Bocchi).
Nederland wint de troostfinale en Italie natuurlijk de finale. Uitslagen

5e Howell avond en Ruitenboer

Anneke Douma en Hans Verboom winnen de ruitenboer. De hoogste score voor Peter van de Broek en Harrie Ottink. Johan heeft zijn Jack weer aan het werk gezet. 

MODALFA Kampioen Meesterklasse

Modalfa met Sjoert Brink & Ricco van Prooijen, Huub Bertens & Ton Bakkeren en Gert-Jan Paulissen & Bart Nab wint de Meesterklasse viertallen 2004/2005.
In de finale versloegen zij de Lombard met Bauke Muller & Berry Westra, met Bas Drijver & Maarten Schollaardt en met Simon de Wijs & Vincent Ramondt. Uitslag 183-144.
De finale was te volgen op BridgeBase Online Uitslagen via de bridgebond

Hoofdklasse-beker 2e ronde: Star wint (nipt) van APIH

Captain Rene van Dijk: "Zwolle 27 januari: Met een voorsprong van bijna 50 imps voor het ingaan van de laatste ronde, leek Star af te stevenen op een rustige overwinning. Het 1e team leverde er op de laatste spellen echter 37 in, het 2e ook een aantal en toen werd het toch nog spannend. Patrick Schenkhuizen en Johan Strous boden op een van de laatste spellen:
HVxxx
Bxxxx
AHx
-
 
Bxx
-
xx
AHVBxxxx
Patrick begon met de oosthand te verpassen! Johan opende 1 , waarna Patrick geïnspireerd 6 bood. Dat bleek het enig maakbare slem en stelde de overwinning veilig!!" Over deze hand is bij APIH het laatste nog niet gezegd, volg de discussie op het APIH-forum
Star 1: 36-77 Felix Ophorst & Cor In 't Veld(-54) en Hans Ahsman & Rene van Dijk (+3)
Star 2 : 89-59 Willem-Jan van Rooijen & Pieter Steinz(+33) en Jeroen Kraan & Adriaan Vos(+13)
Star 3: 66-46 Alfred Blaauw & Cor Hulspas(-3) en Patrick Schenkhuizen & Johan Strous (+32)
Eindstand : 191-182

4e Howell avond

De hoogste score voor Danielle Dix en Pucky Wulffelé: Uitslagen
De promotie en degradatieregeling gaat er vanuit dat ongeveer 25% van de paren promoveert en 25% degradeert. Kleine afwijkingen hebben te maken met een betere verdeling over de groepen.
Deze serie degraderen uit A 5 paren. Uit B promoveren 5 paren en degraderen er 6. Uit de C-groep promoveren 5 paren en degraderen er 6. Uit de D promoveren er 4 paren en degraderen er 5 en uit de E promoveren er 4 paren.

Externe viertallen
2e divisie: STAR 3 aan kop

Nu de negende ronde is afgesloten blijkt dat STAR 3 haar koppositie keurig heeft behouden. 13 VP's voor op STAR 4, 18 op BCC en 20 op BCO 4! Terwijl STAR 2 nog meedoet voor promotie zijn STAR 7 en nu ook het zesde voorlopig veilig, ook al is het aantal degradatieplaatsen door de degradatie van BCO-3 uit de eerste divisie gestegen. Alleen onderaan, nog onder de drie Gooise teams, STAR 5.
STAR 12Hoofdklasse: geen hoofdrol voor STAR, STAR 8 en 10 zijn zelfs niet veilig.
Eerste klasse: STAR 12 (zie foto) gaat aan kop, de andere teams nemen middenposities in.
Tweede klasse: STAR 17 en 18 nemen beide topposities in!

3e Howell avond

Een mooi resultaat voor Remco van der Heijden en Rudi Kusters met bijna 70%: Uitslagen
Er zijn nog enkele foutjes die z.s.m. zullen worden verbeterd: bij paar A9 en A10 zijn de namen omgewisseld; E5 moet zijn Mans Schram & Han de Wilde. Tussenstand zal nog worden aangepast, intussen heeft Johan Strous Jack weer aan het werk gezet.

STAR 1MEESTERKLASSE: net niet in de finale!

Zondag 16 januari: de voorsprong slinkt na een desastreuze eerste zitting (9-46). Nog 8 IMP's voor. Voor het uitslaan van de laatste zitting voorspelde Kees Jan een verlies van 8, uiteindelijk bleek het verschil 12 te zijn. Maar er zouden ook nog tijdstraffen zijn. De einduitslag van de 5 zitting werd bepaald op 24-38 en de totale einduitslag 170-176. Teleurgesteld na die prachtige zaterdag, maar toch kan STAR 1 terugkijken op een geweldig seizoen.
Zaterdag 15 januari: na de eerste zitting en een tijdstraf voor de Lombard trekt STAR het verschil (de carry-over van 26 imps) recht en leidt met 49-47. Tweede zitting ook voor STAR (52-21), zit er een verrassing in de lucht? Stand nu 101-68.
Derde zitting ook voor STAR 36-24. STAR leidt met 137-92. Zondagmiddag allemaal naar Utrecht en een feestje bouwen, of komt de Lombard terug?
In de andere halve finale scoort Modalfa rustig verder en leidt tegen VIVA met 98-45.

Zaterdag 15 en zondag 16 januari speelt STAR 1 de halve finale tegen de Lombard. Kibitzers zijn meer dan welkom.
Uitslagen via de bridgebond Uitslagen via Teletekst
Slotweekend eerste divisie Degradatie voor BCO-3 met Gert-Jan Dekkers, Loek Fresen en Rob Groenenboom. Een gedeelde 4e plaats voor BCO-1. Koeno Brouwer met Crash 3 op de 11e plek. BCO-2 met Niels van der Gaast, Wubbo de Boer, Merijn Groenenboom en Agnes Snellers eindigde net boven de streep.

2e Howell avond JACK doet mee

De eerste acht spellen heeft Johan Strous Jack weer laten bieden en spelen, ter lering ende vermaak.

Marcel en de B/D-groep

Marcel Winkel is onder de indruk van het slembieden in de B en D-groep. Kijk onder Starspel.

Meesterpunten: Marcel is STAR's 27ste Nationaal Meester

Marcel Winkel heeft met 30.000 meesterpunten de status van Nationaal Meester bereikt. Ronald Brantsma bereikte de 10.000 grens en is daarmee kandidaat Bondsmeester. Anton Waltman ging door de 5000 grens en werd Regionaal Meester.

2e Howell avond

Rudi de Mol heeft de wijze waarop de competitie en zittingsuitslagen worden gepresenteerd sterk verbeterd. We zijn nu in staat om al op de clubavond snel de uitslag op het net te plaatsen. Ook in de presentatie ziet het er beter uit, zo wordt (is nog een proef) de competitiestand gegenereerd en als je op je groep klikt en dan doorklikt naar frequentiestaten (of verder naar de gedetailleerde frequentiestaten) vind je nu ook de kaartverdeling.
De organisatie van de clubavond wordt, nu STAR zo groot is geworden, steeds tijdrovender
. Het wordt steeds later voordat alle persoonlijke overzichten de printer uitrollen. We willen die service graag behouden, maar ook voor middernacht de speelzaal verlaten. Daarom het verzoek om, indien mogelijk, het persoonlijke overzicht van de site te halen en niet om een print te vragen. Als het aantal uitdraaien niet daalt overwegen we om daarvoor een vergoeding te gaan vragen.

Nieuwe secretaris gevonden

Marlies Stam is bereid gevonden om Margriet Jansze op te gaan volgen als secretaris van STAR. Zij zal dan worden ondersteund door Tiny Scholtens, die de ledenadministratie voor haar rekening gaat nemen. Margriet gaat verhuizen en heeft te kennen gegeven met het secretariaat te willen stoppen. De wisseling van de wacht vindt plaats aan het eind van dit seizoen.

2e divisie: STAR 3 doet goede zaken

Nadat op vrijdag bekend was geworden dat STAR 3 het protest tegen de straf wegens te laat komen had gewonnen (9 VIP's erbij), werden er op zondag nog eens 49 VIP's aan het totaal toegevoegd (24-6 tegen Dombo en 25-3 tegen Weesp). Omdat STAR 6, met "super-subs" Alex van Reenen en Hans Kelder, met 21-9 van koploper BCO 4 won, gaat STAR 3 nu aan de leiding in deze groep. De voorsprong is, met 1 wedstrijd meer gespeeld, 27 VP'S op de nummer 2, STAR 4. Dat team wordt weer op de hielen gezeten door een hele groep achtervolgers.

JACK en STAR

Johan Strous heeft Jack de eerste 8 spellen van afgelopen dinsdag laten bieden en spelen en er wat eigen commentaar aan toegevoegd. Soms leerzaam, soms amusant. Zo blijft Jack in spel 2 ook in 2SA hangen. Wil je het ook eens proberen download dan het pbn-bestand dat voorlopig iedere woensdag wordt geplaatst, overigens is het pbn bestand waarschijnlijk ook te gebruiken met andere bridgeprogramma's.

STARSPEL

Marcel Winkel is het niet eens met het bieden in de A-groep, de D-groep doet het beter. Lees starspel

START PARENCOMPETITIE

Remco en Henk winnen de A-groep met 62%. De kaartverdelingen zijn getraceerd (lees: ze stonden gewoon op mijn computer, met excuses aan Jan Tirol). De frequentiestaten en kaartverdelingen zijn gepubliceerd, ook de die van de E-groep. Het kaartverdelingbestand in pbn-formaat zal voorlopig weer op de site worden geplaatst. Met dat bestand kunnen de spellen worden nagespeeld bijvoorbeeld in Jack. Uitslagen
Let op: ook voor deze competitie is afmelden verplicht: afmelden@bcstar.nl

De beste wensen voor 2005

Dat 2005 jullie een goede gezondheid brengt en ook een glorieus bridgejaar wordt.

De Jas van Arie

De Jas van Arie is terecht: Lees starspel

TI en ONPK

De voorronde van het ONPK is gespeeld. Gepubliceerd is een TI-uitslag en de frequentiestaten en kaartverdelingen per groep. Veel leuke misfits deze keer, allebei een 6511 op spel 4 was wel het meest extreem. Ook de uitslag over 3 TI avonden staat klaar, aan kop gaan Remco Brüggemann en Henk Willemsens. Uitslagen
Volgende week start de parencompetitie: afmelden: afmelden@bcstar.nl

Kerstdrive: Jan Meijer erelid, Albert Reijnen lid van verdienste!

Met een prachtige prijzentafel (met dank aan Mariette Vogelaar en Gerrie Zeilstra), in een gezellig versierde zaal (de kerstboom was een erfenis van BCO) speelden 90 paren voor een fles whiskey, een stuk kalkoen of een mooie schaal. Halverwege de avond werd het spelen onderbroken voor een speciale ledenvergadering waarin Jan Meijer vanwege zijn vele verdiensten tot erelid van STAR werd uitgeroepen (was hij dat nog niet?). Albert Reijnen werd tot lid van verdienste benoemd vooral vanwege de STAR-site. De overall winnaars waren Peter van de Linde en Jos Uijterwaal met bijna 70%. Uitslagen
Een fotoreportage met strikjesparade!

BUTLER laatste avond, nieuwe einduitslag!

Een aantal wijzigingen t.o.v. de zaterdag gepubliceerde uitslag. Van belang is vooral dat Gerard Elzendoorn en Arie Zijlstra hun B-plaats hebben behouden. Zij konden de laatste dinsdag niet spelen vanwege viertallenverplichtingen en kwamen dus wel in aanmerking voor de bonus! Zuur voor Jannes van 't Oever en René de Waele.
In de A-groep winnen Jan Meijer en Joost Dirkson. Verder veel degradanten en maar enkele promotieplaatsen. Promotie is er voor Patrick Schenkhuizen & Paul Schriek en voor Dirk de Beer & Vincent Wiering naar A, voor Reggie Schouten & Jos Wijnmalen en voor Chris Hartog & Rudi de Mol naar B, voor Adrie Gibbon & Martijn Vis en voor Rob Rijnders & Anton Waltman naar C. Proficiat! Voor velen was behoud van de plek in de groep al een hele opgave!
De hoogste score deze keer in de B-groep, behaald door Elly Bogaard en Gérard van Soest. De stand is opgemaakt! Met excuses van Jan (Tirol) Meijer voor de late uitslag, de service van het internetcafé viel tegen. Uitslagen

TWEEDE DIVISIE PERIKELEN

Nu STAR 6 eindelijk flink uithaalt tegen Groen Wit zijn er problemen met STAR 3. Een misverstand over de speeldatum tegen APIH-B leidde er toe dat er razendsnel een team moest worden opgetrommeld. Om half 9 ging de wedstrijd alsnog van start. De wedstrijd werd met 25-5 gewonnen, maar STAR kreeg 10 VP's straf.

STAR 1MEESTERKLASSE: JA, STAR 1 WEER IN DE PLAY OFFS!!!!

Zondag: Na een 21-9 tegen het al bijna gedegradeerde Sittard werd de vierde plaats bereikt! De tweede wedstrijd een consoliderende 16-14 tegen EGBC dat vocht tegen degradatie.
De laatste wedstrijd tegen middenmoter Crash ook gewonnen met 17-13. Nog even spannend maar concurrent Nijmegen scoort niet genoeg in de laatste ronde tegen Modalfa. STAR 1 voor het tweede achtereenvolgende jaar naar de halve finale!!!!!!!!! Proficiat Svend, Marcel, Kees-Jan, Dennis, Henk & Remco!
uitslaan met STAR 1Zaterdag: 16-14 tegen Continental, 21-9 tegen HOK! Nu op een zesde plaats. Uitslagen MK
Eerste Divisie:
Heeft HOK het in de meesterklasse zwaar, in de eerste divisie zijn er hoge klasseringen voor HOK 2 en 3! Ook BCO-1 blijft aan de weg timmeren. BCO 2 neemt een middenpositie in en met BCO-3 bungelt in de staart van de competitie, hier nog 5 wedstrijden te gaan. Uitslagen 1e DIV

LEDENVERGADERING TIJDENS DE KERSTDRIVE

Zoals aangekondigd in de hoogste score houdt STAR tijdens haar kerstdrive een korte ledenvergadering. Verder zwijgt het bestuur. Het gonst wel van de geruchten. Wie voegt er een gerucht aan toe? Degene die het dichtst bij het uiteindelijke resultaat zit krijgt een eervolle vermelding, deelname van bestuursleden is niet toegestaan. Kijk op het STAR-Forum.

TWEEDE DIVISIE

Eindelijk zijn de onderlinge wedstrijden tussen STAR 2 tot en met 7 uitgespeeld. Uit al die partijen komt STAR 2 het best uit de strijd met bijna 21 gemiddeld (124 uit 6). Ook goede scores voor STAR 4 (116 uit 6) en STAR 3 (110 uit 6). STAR 7 (82 uit 6) nestelt zich in het peloton. STAR 5 en STAR 6 bevinden zich in de gevarenzone.
Met al die STAR teams die naar de eerste divisie willen is het op dit moment BCO-4 dat bovenaan staat in de competitie (125 uit 6).

Eerdere berichten

Deze pagina is per 31 december 2004 ververst. De oudere nieuwsitems vind je hier.
  STAR is te bereiken via postmaster@bcstar.nl