INTERNE 4-TALLEN

Op 7 september start de interne viertallencompetitie. Viertallen moeten zich wel opgeven bij Jan Meijer, bij voorkeur als viertal (of zestal). Als u zich als paar opgeeft zorgt de TC wel voor een nevenpaar.

UBC heft zich op

Gisterenavond 29 juni heeft de ledenvergadering van UBC besloten zich op te heffen. De nu oud-UBC'ers die dat te kennen hebben gegeven stappen over naar STAR en zijn vanzelfsprekend al tijdens de zomercompetitie als STAR-leden welkom!

Oranje, Vrouwen aan top!

Terwijl Nederland in Portugal de halve finale bereikt, gaat het ook prima met het Nederlandse open en vooral met het vrouwen team in Zweden. De mannen bereikten dit weekend de vierde plaats en de vrouwen klommen naar de eerste plaats!
De uitslag in ronde 13 van Nederland tegen Noorwegen bij de vrouwen was lang onduidelijk. Werd het nu 22-8 voor Nederland of voor Noorwegen? De bond en Swanbridge zeiden voor Nederland, teletekst en de site van het EK zeiden voor Noorwegen. Nu zijn ze het met elkaar eens: Nederland won!
Opvallend is dat zowel open als bij de vrouwen de Zweedse teams de tweede plaats bezetten. Wordt het thuisvoordeel onderschat?

Carta Mundi NL Germann-Winkel eerste op de paren

Ook tijdens de 22 editie van het Carta Mundi bridgetoernooi in Oostende waren er Nederlandse successen. Het viertallen (46 teams) werd door ABZ gewonnen, terwijl de 3e en 4e plaats voor twee teams van STAR waren. In het parentoernooi (146 paren) behaalde het legendarische paar Vandenscheurbuijcke-Vandenblaeskacke (Svend Germann-Marcel Winkel) een geweldig succes. Na de eerste dag stonden zij met ruim 62% op de tweede plaats, net onder de gevaarlijke Hagenaars Joop Meijs-Marco Ter Laare. Op de tweede dag sloegen Vandenscheurbuijcke-Vandenblaeskacke met ruim 64% genadeloos toe. Hierdoor hadden zij een gemiddelde van 63,8% en de eerste plaats. Marcel: "met een vierde en een eerste plek waren wij, spelend voor sponsor Carta Mundi meer dan tevreden."
Uitslagen verschijnen op de site van Bridge in Limburg.

START ZOMER-competitie

Terwijl Denemarken en Zweden via een aardig scenario in de laatste minuten uitkwamen op de verwachte 2-2, en Oranje in Malmö een wisselvallige dag had, startte de zomercompetitie. De eerste klap werd uitgedeeld door Bert Daemen en Rinus Balkenende!
Uitslagen staan klaar. De frequentiestaten en spelverdelingen staan klaar, er moeten nog wel enkele correcties in de stand worden opgenomen. Of we de uitslagservice op de site kunnen volhouden zal afhangen van de vakantieplanning. Uitslagen

Oranje Barometer

Bridgeweb komt met een primeur: de Oranje barometer: De Oranje barometer laat de afstand zien tussen de Nederlandse teams en de koplopers en de afstand met de belangrijke 5de plaats, die recht geeft op WK-deelname. Klik op de button hiernaast en zie hoe het de Nederlandse teams vergaat.

De Oranjespelers spelen hun eerste wedstrijden Vooral van de vrouwen wordt veel verwacht. Alle ogen zijn zo als gewoonlijk natuurlijk gericht op de prestaties van het open team. De wedstrijden kunnen op maar liefst drie websites live worden gevolgd. E-bridge, Bridgebase en Swanbridge proberen u te strikken op hun sites. De beste manier om op de hoogte te blijven van alle interessante links is via de bridgebond. Daar staan alle links naar de providers, naar dagboeken etc. En altijd actueel is de EK special van Bridgeweb, waar nu bv. een samenvatting staat van het interview van Henk met Toine van Hoof.

TI-8 en eindstand

Nederland speelde gelijk tegen Duitsland, maar toch werd er door enkelen wel gebridged. Met dank aan Jan Meijer is de eindstand opgemaakt. Dennis Kruis en Kees Jan Willemsens winnen de TI-serie in de laatste ronde, Patrick Schenkhuizen en Paul Schriek werden vlak voor tijd nog van de overwinning afgehouden.

Het andere EK!

Wil je ook wel eens wat lezen over het 'andere' EK? Komende zaterdag verschijnt in de bridgerubriek van dagblad Trouw een interview van Henk Willemsens met Toine Van Hoof, de teammanager van het open team. Een vooruitblik op het EK-bridge in Malmö dat zondag a.s. van start gaat!

Tweede divisie 2004/2005 Samenstelling rond

Na afloop van de ledenvergadering heeft de technische commissie vergaderd over de samenstelling van de viertallen voor het seizoen 2004/2005. In eerste instantie beperkte zich dat tot de samenstelling van de teams in de tweede divisie. De TC kampte met een luxe probleem, er hadden zich twee goede tweede divisieteams aangemeld en de overige teams hadden aangegeven graag ook het volgende seizoen in die samenstelling door te willen gaan. Het besluit van de TC is door de voorzitter aan alle betrokkenen worden gemeld.

STAR 1 even Carta Mundi NL/Let op files verwacht op de Antwerpse Ring

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 juni wordt in Oostende voor de 21e keer het Carta Mundi Bridgefestival gehouden. De wereldleider in speelkaarten, trekt ieder jaar vele Nederlanders aan. Niet zo gek, want deze gezellige Belgische badplaats ligt slechts op dik twee uur rijden van Utrecht. Het eerste team van STAR (Bruggemann-Willemsens en Germann-Winkel) speelt dit jaar onder de naam van de sponsor: Carta Mundi NL. Op vrijdag en zaterdagochtend worden de teamwedstrijden gehouden. Vrijdagavond is voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen een gelegenheid tot het spelen van de mix. Zaterdagmiddag en zondag worden de parenwedstrijden gespeeld.
Inschrijven in de speelzaal. Op tijd komen is dus raadzaam, let op: er zijn onderhoudswerkzaamheden begonnen aan de Antwerpse Ring. Voor meer info neem contact op met Chris Leysen van Carta Mundi: telefoon (0032) 14.420.201 of e-mail, kijk voor meer wedstrijden in die regio op de bridge site van Limburg en de rest van de wereld daar verschijnen ook de uitslagen.

White juniors

Alex van Reenen en Ronald Brantsma kwamen op de ledenvergadering binnen met een beker die zij samen met Richard Ritmeijer en Erwin Barendregt gewonnen hadden op het Amsterdam-toernooi. De beker voor het beste tweede divisie viertal. Een fraaie 8ste plaats in dit internationale gezelschap: voorwaar een belofte voor de toekomst (waarom ze de naam white juniors hadden gekozen, terwijl de helft van het gezelschap toch eigenlijk meer grey juniors waren moeten Alex en Ronald maar uitleggen).
Reactie van Ronald: De reden dat we White Juniors waren, was omdat het nevenpaar waarmee Richard en Erwin van de zomer naar het Jeugd-EK zouden gaan, niet kon, omdat Merijn al meedeed aan de finale van de NBB-beker op zaterdag (Merijn Groenenboom speelt op het EK met Andor van Munnen). Het is misschien leuk om te vermelden dat we in de 7e ronde nog tegen Bocchi-Duboin en Buratti-Lanzarotti hebben gespeeld. Ondanks dat Sjoerd (die op zondag speelde ipv Alex) en ik begonnen met Bocchi-Duboin op de 1e vier spellen 1 down te spelen in een manche (en later nog een keertje), werden we toch gehakt met uiteindelijk 25-4 (op 10 spelletjes). Daarna hebben we ons nog redelijk hersteld door in de 8e ronde van het 1e divisie jeugdteam (Drijver/Michielsen, Brink/Buijs) te winnen met 19-11 en de laatste wedstrijd met 16-14 te winnen van het Nederlandse team (Jansma-Verhees, Bertens-Bakkeren. Zoals je begrijpt, hopen Sjoerd, Alex en ik, dat wij hiermee voor de komende jaren onze selectie voor het jeugdteam hebben veilig gesteld. :)

Ledenvergadering

Tijdens de goedbezochte en uitstekend geleide ledenvergadering van STAR gebeurde veel; een greep:
Afscheid van Peter van Doorn, die toezegde de STARma
ker van het jaar te blijven sponsoren;
Chris Hartog (STARmaker 2003) gaf de onderscheiding door aan Margriet Jansze als STARmaker 2004 en prees haar voor haar vele werkzaamheden voor STAR!
De benoeming van Ronald Hagoort tot nieuwe voorzitter van STAR.
Het vaststellen van het maximum aantal leden op 240. Waarbij voorrang zal worden verleend aan leden van UBC (in verband met het opheffen van UBC) en aan het opheffen van de wachtlijst.
Bij aanname een volgorde te bepalen:
1. oud-leden 2. jeugd / sterkte (>= 2e divisie) 3. komt spelen met een huidig lid (onder voorwaarden) 4. paren met een speelsterkte van minimaal 1e klasse niveau (4-tallen) 5. individuele spelers met een speelsterkte van minimaal 1e klasse niveau (4-tallen).
E
en verscherpte aanname voor de laatste 10 leden: alleen oud-leden en jeugd/sterkte (2e divisie).
Een contributieverhoging voor alle leden (m.u.v. jeugdleden) om zowel de zomercompetitie zonder extra bijdrage van de leden professioneel te laten verlopen als om niet verder te hoeven interen op het vermogen.
Veel indruk maakte het pleidooi van Paul Erich, die stilstond bij de waarde voor het Nederlandse bridge van UBC. En natuurlijk de opmerkingen van Dick van de Voort die eraan hechtte om de STAR-cultuur hoog te houden.

Bekerwedstrijden EGBC wint NBB beker

Alleen in de hoofdklassebeker werd door STAR tot in de halve finale gespeeld, verder lagen we er al in de eerste ronde uit. Maar voor de volledigheid de eindstanden in de bekerwedstrijden:
EGBC wint de NBB-beker door pas is de laatste ronde afstand te nemen. BCO werd tweede.
De hoofdklassebeker werd gewonnen door ABK dat in de halve finale STAR uitschakelde. In de finale won ABK met gering verschil van Bodegraven.
De Elffersbeker werd gewonnen door de BC Midden-Betuwe.

STAR Rating

Het meesterpunten overzicht van STAR nu ook op de site! Willem (Bridgeweb) Willemse meldt dat hij de overzichten zo gaat inlezen dat meerdere sorteringen mogelijk zijn. Een eerste versie is beschikbaar, er wordt nog aan gewerkt, de aangeleverde gegevens bevatten nu nog in een veld 'naam' met als inhoud dhr./mw. de voorletters en de achternaam. Bij zo'n aanlevering levert het sorteren op naam een sortering op die eerst alle mannen met de voorletter A. in beeld brengt; leuk voor Arie en mij maar niet de bedoeling!

Howell II-6 eindstand

De eindstand is gepubliceerd. Er is een klein foutje gevonden in de A dat op einduitslag geen rol van betekenis speelt. De bonussen zijn door Jan verwerkt.
Henk en Remco winnen de A-groep met overmacht. In de B-groep een unicum Johan Strous in zijn eentje met verschillende gelegenheidspartners kampioen. In de C winnen Patrick en Paul. In de D hing de kampioensvlag bij Maarten van Oord en Dick van de Wolf al lang uit. De eindsprint van Joost Dirkson met invaller Lukas Boutens heeft gewerkt, 64% in de laatste ronde was genoeg voor behoud.
Kaartverdelingen met frequentiestaten toch gepubliceerd. Leuk om te zien is dat 7SA op spel 20 toch niet overal wordt geboden. In de A-groep lukt het een meerderheid, maar in de D maar één paar. Uitslagen

STAR GRAND CAFE TOUR

De inschrijving is geopend. Zondag 29 augustus speelt het zich weer af!. Inschrijven kan door 39 euro per paar over te maken naar giro 5546597 t.n.v. SGCT te Bilthoven onder vermelding van beide spelers met hun speelsterkte en een postadres. Inlichtingen bij Mariëtte Vogelaar.

Uitslagen even uit de lucht

De uitslagen waren door een serververhuizing van onze provider gedurende de pinksterdagen niet te bereiken. Intussen is alles weer verholpen.

Onstein

Vrij veel STAR-spelers waren present bij het 't Onstein patton toernooi. Een leuke formule in een prachtige boerderij, goede prijzen en uitstekende lunch en diner. Die STAR-spelers weten wel waar ze waar voor hun geld krijgen. De winnaars waren Huub Bertens & Ton Bakkeren met Berrie Westra & Simon de Wijs. Een mooie vierde plaats voor STAR 1 met Henk Willemsens en Remco Bruggeman voor de gelegenheid aangevuld met Koeno Brouwer en Merijn Groenenboom. Vijfde werden Richard en Rosalien met als nevenpaar Sjoerd Wartena en Jacco Hop. Verder waren onder meer aanwezig STAR 2 en STAR 5. Uitslag

Oranje

De selectieperikelen rond Oranje hebben heel wat stof doen opwaaien, vooral bij Bridgeweb. De STAR-minipoll was zoals Felix Ophorst terecht constateerde niet erg eerlijk, dat krijg je als je als onderzoeker je kwaad maakt. In totaal werd er bijna 60 keer gestemd. 10 stemmen (18%) waren het met Frank eens. 7% stoorde zich niet aan de column. Niemand was het eens met 'vind ik wel aardig'. De andere stemmen gingen naar oneens (14%), qua toon ongepast (23%) beviel me niet (18%) en onder de gordel (20%). Discussie gesloten! Oranje succes in Malmo.

Howell II-5 Lodewijk en Loek doen goede zaken

De problemen met de uitslag zijn opgelost. In de A-groep goede zaken voor Lodewijk en Ed, zij besloten samen te spelen voor beide punten en scoorden er flink op los. Met nog een wedstrijd te spelen lijkt de strijd om het kampioenschap in A te gaan tussen Remco & Henk en Paul & Toine, drie degradatiekandidaten staan er al klaar. In B staat Johan Strous in zijn eentje bovenaan, maar er zijn nog concurrenten. In C is het nog dringen aan de top. In de D-groep heeft het trio Dick van de Wolf, Maarten van Oord en Peter van Doorn de kampioensvlag al uit de kast gehaald.

Howell II-4 zonder Jan Meijer toch goed verlopen!

Na de bloemetjes voor STAR 10 en de aankondiging van de verplaatsing van de ledenvergadering naar de week voor Nederland Duitsland weer 28 smulspelletjes. Geen grote spelletjes deze keer, 3 Sans Atout was vaak al te hoog.

STAR 10 promoveert naar de Hoofdklasse!

Er was een extra hoofdklasseplaats te vergeven en na een competitie tussen de nummers 2 uit de eerste klasse eindigden Breukelen en STAR 10 gelijk. Het onderlinge resultaat (22-8) gaf de doorslag en daarmee verdienen Chris Hartog, Peter Bosman, Cor Hulspas en invaller Gérard van Soest voor STAR een extra hoofdklasse plaats!

Samenstelling Oranje!

Al enige tijd geleden (namelijk op 9 maart) maakte het bestuur van de stichting topbridge Nederland de samenstelling bekend van het Nederlandse team. Zij deed dit onder het motto: keuze voor ervaring in plaats van voor ontluikend talent. In de afgelopen IMP zoomde Frank Burghout in op met name de keuze voor Jan Jansma en Louk Verhees jr.
Marcel Winkel Oranjefan is de column van Frank in het verkeerde keelgat geschoten en hij reageert naar IMP op onze forumpagina

Hoofdklasse verlies in de halve finale!

ABK was een fractie sterker dan het hoofdklasseteam van STAR. Captain Jan Meijer meldt teleurgesteld dat de vaste viertallen het lieten afweten met scoren. Positief was hij over het derde team: Jan Willem - Harry met Yvonne - Felix.

Howell II derde avond, verbeterde uitslagen!

Gelukkige en ongelukkig slemspelletjes, dat was het thema van dinsdag de 11e mei. Wil je in 6 schoppen zitten (met hartenstart een en met schoppenstart zelfs twee down, of in 6 schoppen met hartenstart 1tje down). Speel je in de hartenkleur van je partner of toch maar in je eigen schoppenkleur? De uitslagen staan er op!

TI-7

De TI-avond van 4 mei werd twee keer onderbroken voor enkele minuten stilte: de eerste keer om 8 uur vanwege de dodenherkenking, de tweede keer ter nagedachtenis aan ons overleden oud-lid A. Mercier.
De uitslag van deze zevende topintegraal is beschikbaar:  Uitslagen (nu ook met tussenstand)

Kaarten bij kaarslicht

Een bijzondere avond -de tweede avond van de Howell- want halverwege de vijfde ronde viel de stroom uit, waardoor er in de speelzaal alleen de noodverlichting overbleef. Tegen twaalf uur was iedereen toch uitgespeeld (bij het licht van waxinelichtjes of na verplaatsing van de tafel naar de gang of beneden) en kon Piet alsnog de uitslag opmaken:  Uitslagen
De uitslagen per lijn, de frequentiestaten met kaartverdeling en een voorlopige (gecorrigeerde) tussenstand zijn beschikbaar.

Howell II gestart

Met leuke parenspelletjes start de tweede Howell-serie. Mooie fits en misfits. Hoge scores voor Svend Germann & Marcel Winkel in de A en voor Marijke Erich en Gerben Kingma in B. Uitslagen
Iedereen kan weer leerzame en vermakelijke spelletjes invoeren: ga daarvoor naar 'inzenden' in het linkerframe! Lees ook de nieuwe bijdragen!

STAR spel gemaakt

Met het schaamrood op de kaken meldde Willem Willemse dat de problemen met het STAR SPEL zijn opgelost. Hij had het bijna niet gevonden zo makkelijk was het! Gelukkig kan iedereen nu weer leuke spelletjes publiceren. Ik heb het spel van Marcel en Svend: balancen tegen een Gerwin 2 ruiten als nieuw spel ingevoerd. Wie volgt?

Butler II-eindstand "Wim en Dirk kampioen in A"

Hoge scores voor de kampioenen in A, Wim van de Fliert en Dirk de Beer, in de B voor Lars Kemper en Cor in 't Veld en in de C voor Jan Bodisco Massink en Mario Dommering. Allen rond de 1 imp gemiddeld per spel! Hele hoge competitiescore voor Pucky Wulffelé en Daniëlle Dix, bijna 2 impen per spel gemiddeld.
De bonusregeling is toegepast. Bij alle keren spelen krijgt men +5, bij 5 wedstrijden +3. De eindstand is opgemaakt. In de D-groep zijn enkele onrechtmatigheden rechtgezet, die te maken hebben met de invalregeling op STAR. De vetgedrukte paren promoveren, de schuingedrukte paren degraderen.
Leuke verdelingen, een 76 komt niet vaak voor. Maar toen Joost Dirkson na een 1 ruiten opening van Zuid 2SA bood voor de overige lage kleuren, meldde Jan Meijer desgevraagd: 100% klv/ha. Hij had helemaal gelijk :-)

Carta Mundi alleen nog 2 persoonskamers beschikbaar

Marcel Winkel is bezig om voor Carta Mundi (Oostende 25 t/m 27 juni) voorbereidingen te treffen. Heb je belangstelling voor deelname, met wel of niet een verblijf in hotel Louisa, stuur dan vlug een mailtje aan Marcel.

GBC Butler

Dennis Kruis en Kees Jan Willemsens winnen de GBC-Butler! Een prachtig resultaat. Uitslag

Zenderstad

Bijna traditioneel winnen Ferdinand Verwijs en Margriet Jansze het Zenderstad toernooi. Deze keer met het overdreven percentage van 72,1%. Ik vrees dat jullie de volgende keer niet meer mee mogen doen!

Hoofdklassebeker naar de halve finale

Captain Jan Meijer meldt trots dat STAR doorgaat naar de halve finale door forse winst op het Leidse CRASH. Uitslag 238-119. STAR was op dreef, alle drie de viertallen eindigden met een plusscore!
Joost Dirkson & Jan Meijer(+35) Wim Teunissen & Ruud Wieleman (+36) 97-31
René van Dijk & Adriaan Vos (+25) Arie Buijs & Louk Herber (+27) 96-44
Friedrich Stein & Hendrik Jan te Winkel (+28)Yvonne Silbernberg & Rick vd Horst (-5) 45-44

Persoonlijk toernooi 6 april

Onder de enthousiaste leiding van Ed Franken speelden 112 STAR spelers om Individuele Kampioenschap 2004 en natuurlijk de F. Zurlage beker! Voor hem onverwachts (maar wij weten wel beter) ging de beker naar Henk Willemsens.
Uitslag.

Frequentieverdeling met kaartverdeling.

Persoonlijke overzichten (zoeken met ctrl/F)

Externe Viertallen 2003/2004

Het viertallenseizoen is voorbij. Een afwisseling van teleurstellingen en successen. Met als netto-opbrengst: een tweede divisie plaats erbij, een team gedegradeerd uit de hoofdklasse:
Meesterklasse: STAR 1 een prachtige plaats in de halve finale!
Tweede divisie: een tweede en een derde plaats voor STAR 2 en 3. Handhaving voor STAR 4. Een mooi resultaat maar STAR 2 toch teleurgesteld, voor het tweede achtereenvolgende jaar net niet gepromoveerd.
Hoofdklasse: STAR 5 kampioen! Handhaving (en dat was de doelstelling) voor STAR 7 en STAR 8. Helaas degradatie voor STAR 6, een team dat vooraf goede kansen had om mee te doen in de strijd om de tweede plaats
Eerste klasse en tweede klasse: Handhaving (zonder promotiekansen) voor STAR 9, 10, 11 en 12.
Vooruitlopend op het seizoen 2004/2005: Gezien de kracht van de club is een plaats in de eerste divisie hard nodig.
Wie gaat die plek voor STAR heroveren? De TC zal een beroep moeten doen op sterke spelers om die plaats te bemachtigen!

Team ENECO

Het dagelijks bestuur van STAR vergaderde er over, het gonsde van geruchten maar Team Eneco blijkt een goed gevonden 1 april grap van Pieter Steinz.

STAR 5 promoveert naar de 2e divisie!

Zoals verwacht promoveren Jan & Joost en Wim & Ruud naar de tweede divisie. De laatste avond scoorden zij 22. De tweede promotiekandidaat was (ook volgens verwachting) Dombo-2 met daarin: Martin Bootsma, Jannes v.'t Oever, René de Waele en Daniël van Dierendonck. STAR 7 en 8 handhaafden zich, maar STAR 6 degradeerde toch nog onverwacht. Op de laatste avond hadden zij aan 10 genoeg gehad, maar het werden er maar 7.

Butler II-5

De hoogste score voor Pucky en Danielle. Veel wisselingen in de wacht. Leuke spelletjes, scherpe slems, mooie fits en misfits. Wel weer een paar paren die niet kwamen opdagen. Worden Pieter Steinz en Dick van der Voort nu team Eneco? Donderdag contractbesprekingen! Wordt vervolgd.

Tweede divisie: weer niet!

De ontknoping in de tweede divisie liep uit op een nieuwe teleurstelling voor het team van Ferdinand & Nils, Jan (voor een keer vervangen door Jan Meijer) en Peter. Vriendenkring haalde met 22 uit tegen het gedesillusioneerde UBC (dat twee keer slem bood met een AH buiten). STAR 2 kreeg dappere tegenstand van DOMBO dat haar laatste strohalm greep om niet te degraderen. De 15-15 was niet genoeg voor STAR 2 en achteraf ook niet voor DOMBO. Zilver en brons was er voor STAR 2 en 3. Net boven de streep handhaafde zich STAR 4. Naast het al gedegradeerde Ingooi, waren de twee andere Vriendenkring teams een maatje te klein voor de tweede divisie.

Team Oranje

Wil je op de hoogte blijven van de verrichtingen van het team Oranje in de aanloop naar het EK in Malmö kijk dan op de site van Team Oranje.

Bondsklasse A en B eerste weekend

Op 27 en 28 maart is het eerste weekend van de bondsklasse A en B. Carla en Bep gaan zoals verwacht aan kop. Agnes (samen met Aukje Schuil) staat na het eerste weekend 10e. Doen er nog meer STAR-leden mee? (Rosalien?) Uitslagen

Butler II-4

Lars en Cor hebben de smaak te pakken en halen uit in de B-groep. Pucky en Danielle doen hetzelfde in de D-groep. Wim en Richard nemen de leiding in de A-groep.

Hoofdklassebeker winst tegen Buitenhof 213-167

Met een gooi en smijtwedstrijd die 4 uur duurde trok STAR uiteindelijk aan het langste eind. Het beste STAR-paar in de Schevingse haven was Yvonne en de extra gebruinde Rick. Jan & Joost -17 Ruud & Wim+5 Rene & A3aan +9 Louk & Arie +13 Yvonne & Rick +43 HendrikJan & Ferdinand +3. Volgende tegenstander wordt Crash. We spelen thuis voor 25 april.

Merijn Groenenboom Jeugdkampioen Paren

Met partner Andor van Munnen heeft Merijn het Jeugdparenkampioenschap van Nederland gewonnen. Een prachtig resultaat. Dat STAR aan het verjongen is blijkt ook wel uit de andere deelnemers: Rosalien werd 4e, Richard 5e, Aarnout 8e en Nira 9e. Wanneer worden de eerste aspiranten lid? Uitslagen

Externe viertallen: en toen waren er nog maar 2, toch weer 3?

Tweede divisie: STAR 3 heeft zich met dikke winst tegen Ingooi als derde kanshebber voor die ene plaats in de eerste divisie gemeld! STAR 2 en Vriendenkring 1 staan gelijk aan kop met nog een avond te spelen! UBC-1 heeft af moeten haken, 25-4 verlies tegen het team van Nils & Ferdinand en Peter & Jan was te veel. Onderin zijn nog 3 degradatieplaatsen te vergeven. Wie voegt zich bij het al gedegradeerde Ingooi? Er melden zich steeds meer kandidaten, vanaf STAR 4 en Weesp (163) via BCO 5 (158) en Dombo (155) tot Vriendenkring 2 (146) en 3 (145).
In de Hoofdklasse is STAR 5 al een tijdje koploper, met nog een wedstrijd te spelen heeft het team van Jan & Joost en Ruud & Wim nog 3 VP's nodig om zeker te zijn van promotie. De andere STAR teams kwamen woensdag veel tekort. Daardoor raken STAR 6 en 8 in de gevarenzone.

Butler II

Een bijgewerkte competitiestand! Wijzigingen in D, een wijziging van twee weken geleden en de strenge TC heeft straffen uitgedeeld wegens wegblijven op een competitieavond zonder afzeggen.

Lotto

Jarenlang kon je bij STAR voor een gulden meespelen met het reserve-getal van de Lottoballetjes. De helft van de inleg ging naar de lustrumcommissie en de andere helft was voor de winnaar. Wil je nu meespelen in de Lotto en STAR 20% van je inzet schenken ga dan naar de Lotto Pagina. Je kan al vanaf 5 euro per maand meedoen. Natuurlijk wel even BC STAR als begunstiger opgeven!

Districtsparen

Hoofdklasse: kampioen Patrick Schenkhuizen met Ben Trijzelaar, tweede plaats voor Lukas Boutens met Jan Stellingwerf. Het trio Marcel Winkel, Louk Herber, Joost Herweijer eindigde teleurstellend (vooral voor Joost) op de derde plaats. De andere STAR-leden (Machteld & Anneloes, Ruud & Wim en Dirk Jan & Ron) eindigden in het peloton. Degradatie was er voor 2 1/2 STAR paren: Reggie & partner, Chris & Peter en voor Els & Nira.

Butler II-3

Huldiging door de voorzitter voor Henk Willemsens en Machteld Dumont en natuurlijk ook voor Rosalien maar die was afwezig dus ze houdt het applaus van de club tegoed. Een mooi groot slem domineerde de avond, in de A-groep maar een keer gemist, in de B 50-50, in de C al wat vaker niet uitgeboden en in de D zelfs een paar dat down is gegaan in 7SA. Niet zulke hoge scores, met 43 behalen Hans Verboom en Anneke Douma de hoogste score. De voorlopige competitiestand is gepubliceerd! Het overzicht is nog even wennen, er zal nog wat aan de leesbaarheid worden gesleuteld.

NK Gemengde Paren Rosalien Kampioene!

Rosalien Barendregt is met haar partner Vincent Kroes met afstand Nederlands Kampioen Gemengde Paren geworden! Hulde! Een mooie tweede plaats voor Machteld en Henk! Andere STAR-finalisten Loek Fresen met Waltraud Vogt (14e), Koeno Brouwer met Elly Schippers (25e) en Yvonne Silbernberg met Nagy Bakir (56e). Uitslagen

Bestuur 2004

Het bestuur heeft in de persoon van Ronald Hagoort een prima kandidaat-voorzitter gevonden! Nu moet de TC weer op zoek!

Butler II-2

Hoge scores voor Remco en Henk in de A, voor Remco en Rudi in de B, maar vooral voor Ad en Rene +63 in de C. De competitiestand staat.

START Butler II: Competitiestand uit Bridge-it

Een beetje rommelig aan het begin. Uit de A bleven zomaar drie paren weg. Ook was het probleem met de kabel tussen de kastjes en de computer nog niet opgelost. Toch was er rond middernacht een uitslag van de eerste Butler avond. Zeer hoge scores voor Wim en Richard in de A en voor Tiny en Mieke in de D.
Na controle veel fouten vooral in de A-groep. Nu ook de competitiestand direct uit de database!

STAR Magazine

Nummer 52 is uit! Een prachtig exemplaar met een portret van Wietske van Zwol en Merijn Groenenboom, met theorie over de Brouwer (non) splinters en een nieuwe wedstrijdvorm: echtparenbridge.
Wil de redactie een pdf'je naar mij sturen voor op de site?

White House Invitatie, STAR in de A-finale!!

Dit weekend wordt het White House invitatie viertallentoernooi voor de eerste keer georganiseerd. Deze keer in Utrecht. Maar liefst 32 nationale en internationale topteams zullen van de partij zijn, waaronder een Italiaans team met Alfredo Versace en natuurlijk STAR 1 met Henk & Remco en Marcel & Svend (Na de voorronde 2e in de B-groep). Uitslagen via teletekst. Lees ook het verhaal over Klv Heer in het bulletin. Live verslag op Bridgebase!

Krokus TI

Toch nog een uitslag op het net van de Krokus TI. De internetverbinding van Jan stokte even. Direct ook de competitiestand van de TI. Ook gepubliceerd een herziene eindstand van de Howell-competitie, helaas is Jan er niet in geslaagd om 1/100 % te vinden.

Tweede Divisie

Stuivertje wisselen aan de kop en aan de staart. Nu heeft Vriendenkring weer de kop overgenomen. STAR 2 volgt op de tweede plaats. Het programma is voor beide teams relatief zwaar. Zo ontmoeten ze allebei nog promotiekandidaat UBC-1. Ook onderin is het spannend. STAR 4 ontloopt weer degradatie. Maar door de winstpartijen van Vriendenkring 2 en 3 staat iedereen dicht opelkaar. Het blijft spannend!

Hoofdklasse

STAR 5 bijna verzekerd van promotie! Met nog drie wedstrijden voor de boeg en 33 VP's voorsprong op de nummer drie lijken Jan & Joost en Wim & Ruud verzekerd van een plaats in de Tweede Divisie!

Slot Howell-competitie

De eindstand is gepubliceerd. Een paar kleine verschillen zijn gevonden maar die zijn niet van invloed op promotie of degradatie. Toine en Paul worden clubkampioen! Elly en Niels winnen de B-groep. De kampioen van de C Cor en Lars, en van de D Boelo en Gerrie! Gefeliciteerd!
De frequentiestaten met kaartverdelingen kunnen toch nog.

Eerdere berichten

Deze pagina is met 1 maart 2004 ververst. De oudere nieuwsitems vind je hier.

 

 
 

© Luitgarde Multi Media 1998-2001
Bridgeweb is te bereiken via: editor@bridgewebnl.com
Star is te bereiken via: bcstar@planet.nl