Laatst gewijzigd 19-3-2004 x

Butler II

Een bijgewerkte competitiestand! Wijzigingen in D, een wijziging van twee weken geleden en de strenge TC heeft straffen uitgedeeld wegens wegblijven op een competitieavond zonder afzeggen. Uitslagen

Lotto

Jarenlang kon je bij STAR voor een gulden meespelen met het reserve-getal van de Lottoballetjes. De helft van de inleg ging naar de lustrumcommissie en de andere helft was voor de winnaar. Wil je nu meespelen in de Lotto en STAR 20% van je inzet schenken ga dan naar de Lotto Pagina. Je kan al vanaf 5 euro per maand meedoen. Natuurlijk wel even BC STAR als begunstiger opgeven!

Externe viertallen: en toen waren er nog maar 2, of?

Tweede divisie: STAR 2 en Vriendenkring 1 staan gelijk aan kop met nog een avond te spelen! De nummer 3 (UBC-1) heeft af moeten haken, 25-4 verlies tegen het team van Nils & Ferdinand en Peter & Jan was te veel. Kan STAR 3 door flink uit te halen tegen Ingooi nog de lachende derde worden? Onderin zijn nog 3 degradatieplaatsen te vergeven. Wie voegt zich bij het bijna gedegradeerde Ingooi? Er melden zich steeds meer kandidaten, vanaf STAR 4 en Weesp (163) via BCO 5 (158) en Dombo (155) tot Vriendenkring 2 (146) en 3 (145).
In de Hoofdklasse is STAR 5 al een tijdje koploper, met nog een wedstrijd te spelen heeft het team van Jan & Joost en Ruud & Wim nog 3 VP's nodig om zeker te zijn van promotie. De andere STAR teams kwamen woensdag veel tekort. Daardoor raken STAR 6 en 8 in de gevarenzone.

Districtsparen

Hoofdklasse: kampioen Patrick Schenkhuizen met Ben Trijzelaar, tweede plaats voor Lukas Boutens met Jan Stellingwerf. Het trio Marcel Winkel, Louk Herber, Joost Herweijer eindigde teleurstellend (vooral voor Joost) op de derde plaats. De andere STAR-leden (Machteld & Anneloes, Ruud & Wim en Dirk Jan & Ron) eindigden in het peloton. Degradatie was er voor 2 1/2 STAR paren: Reggie & partner, Chris & Peter en voor Els & Nira.

Butler II-3

Huldiging door de voorzitter voor Henk Willemsens en Machteld Dumont en natuurlijk ook voor Rosalien maar die was afwezig dus ze houdt het applaus van de club tegoed. Een mooi groot slem domineerde de avond, in de A-groep maar een keer gemist, in de B 50-50, in de C al wat vaker niet uitgeboden en in de D zelfs een paar dat down is gegaan in 7SA. Niet zulke hoge scores, met 43 behalen Hans Verboom en Anneke Douma de hoogste score. De voorlopige competitiestand is gepubliceerd! Het overzicht is nog even wennen, er zal nog wat aan de leesbaarheid worden gesleuteld.

NK Gemengde Paren Rosalien Kampioene!

Rosalien Barendregt is met haar partner Vincent Kroes met afstand Nederlands Kampioen Gemengde Paren geworden! Hulde! Een mooie tweede plaats voor Machteld en Henk! Andere STAR-finalisten Loek Fresen met Waltraud Vogt (14e), Koeno Brouwer met Elly Schippers (25e) en Yvonne Silbernberg met Nagy Bakir (56e). Uitslagen

Bestuur 2004

Het bestuur heeft in de persoon van Ronald Hagoort een prima kandidaat-voorzitter gevonden! Nu moet de TC weer op zoek!

Butler II-2

Hoge scores voor Remco en Henk in de A, voor Remco en Rudi in de B, maar vooral voor Ad en Rene +63 in de C. De competitiestand staat.

START Butler II: Competitiestand uit Bridge-it

Een beetje rommelig aan het begin. Uit de A bleven zomaar drie paren weg. Ook was het probleem met de kabel tussen de kastjes en de computer nog niet opgelost. Toch was er rond middernacht een uitslag van de eerste Butler avond. Zeer hoge scores voor Wim en Richard in de A en voor Tiny en Mieke in de D.
Na controle veel fouten vooral in de A-groep. Nu ook de competitiestand direct uit de database!

STAR Magazine

Nummer 52 is uit! Een prachtig exemplaar met een portret van Wietske van Zwol en Merijn Groenenboom, met theorie over de Brouwer (non) splinters en een nieuwe wedstrijdvorm: echtparenbridge.
Wil de redactie een pdf'je naar mij sturen voor op de site?

White House Invitatie, STAR in de A-finale!!

Dit weekend wordt het White House invitatie viertallentoernooi voor de eerste keer georganiseerd. Deze keer in Utrecht. Maar liefst 32 nationale en internationale topteams zullen van de partij zijn, waaronder een Italiaans team met Alfredo Versace en natuurlijk STAR 1 met Henk & Remco en Marcel & Svend (Na de voorronde 2e in de B-groep). Uitslagen via teletekst. Lees ook het verhaal over Klv Heer in het bulletin. Live verslag op Bridgebase!

Krokus TI

Toch nog een uitslag op het net van de Krokus TI. De internetverbinding van Jan stokte even. Direct ook de competitiestand van de TI. Ook gepubliceerd een herziene eindstand van de Howell-competitie, helaas is Jan er niet in geslaagd om 1/100 % te vinden.

Tweede Divisie

Stuivertje wisselen aan de kop en aan de staart. Nu heeft Vriendenkring weer de kop overgenomen. STAR 2 volgt op de tweede plaats. Het programma is voor beide teams relatief zwaar. Zo ontmoeten ze allebei nog promotiekandidaat UBC-1. Ook onderin is het spannend. STAR 4 ontloopt weer degradatie. Maar door de winstpartijen van Vriendenkring 2 en 3 staat iedereen dicht opelkaar. Het blijft spannend!

Hoofdklasse

STAR 5 bijna verzekerd van promotie! Met nog drie wedstrijden voor de boeg en 33 VP's voorsprong op de nummer drie lijken Jan & Joost en Wim & Ruud verzekerd van een plaats in de Tweede Divisie!

Slot Howell-competitie

De eindstand is gepubliceerd. Een paar kleine verschillen zijn gevonden maar die zijn niet van invloed op promotie of degradatie. Toine en Paul worden clubkampioen! Elly en Niels winnen de B-groep. De kampioen van de C Cor en Lars, en van de D Boelo en Gerrie! Gefeliciteerd!
De frequentiestaten met kaartverdelingen kunnen toch nog.

Patton toernooi bij Ingooi

Al snel namelijk op zaterdag 28 februari is het 3de InGooi Patton Viertallentoernooi
Aanvang: 10.30 uur Plaats: Dorpshuis Fetha 6 Vreeland, Schema: 9 x 4 spellen, Zwitsers
Inschrijving: Jan Peter Pals -> 0294-413164 Inschrijfgeld: € 55,-- per viertal (inc. lunch)
Prijzen: geldprijzen afhankelijk van deelname.

Vijfde Howell avond

Een beetje rommelig maar toch gezellig. De computer bevatte niet de juiste versie van ons rekenprogramma, maar gelukkig kwam Rudi met zijn notebook. Er bleven wat paren weg en ook onze uitgifte van loopbriefjes liep niet perfect. Al met al konden we toch om 8 uur starten. De spellen waren blijkbaar moeilijk want er was veel tijdverlies onderweg. Onze wedstrijdleiding gaat vanaf volgende week de teugels weer wat strakker aantrekken.
Alex en Ronald halen weer uit in de A-groep. Nils en Ferdinand stellen hun promotie veilig in de B. Maar de hoogste score viel in de D-groep waar Boelo en Gerrie het hele veld alle hoeken van de speelzaal liet zien.

Tweede divisie: STAR 2 aan kop

Drie wedstrijden voor het einde neemt STAR 2 (team Verwijs) door grote winst op Ingooi de koppositie in de tweede divisie over van Vriendenkring. Hoera!!
Het wordt nog een spannend slot. Niet voor STAR 3 (team Hagoort) dat geen hoofdrol meer speelt, maar wel voor STAR 4 (team Jansze) dat na flink verlies tegen UBC 2 weer in de gevarenzone verkeert.

Vierde Howell avond

Hoge scores voor Cor en Lars en voor Elly en Niels. De stand is opgemaakt. De link naar de spelverdeling was per ongeluk vergeten maar is er nu wel! Paul en Toine behouden de leiding in de A-groep. Wubbo en Agnes voeren de B aan. In alle groepen is een gemiddelde van 56% maar net genoeg voor een eerste plaats.
Afmelding voor 10 februari aan Albert Reijnen, bij voorkeur per email.

Promotie naar de 1e divisie

Ronald Brantsma en Richard Ritmeijer zijn met een gemiddelde van +1 in de butler met hun club Isala gepromoveerd naar de 1e divisie! Gefeliciteerd!

Indeling clubavond

De TC heeft de indeling van de clubavond gewijzigd. Op advies van de Weko niet een indeling gebaseerd op de competitiestand, maar een indeling op basis van de uitslag van de vorige dinsdag. Zo'n indeling maakt de kans op het ontmoeten van alle paren gedurende de competitie het grootst.

Bekerweek winst op ZIA, verlies van ABK

STAR bekert niet verder voor de NBB. Na de terugtrekking van het tweede verliest het eerste STAR team van ABK met 45 impen. Butlerresultaten: Toine & Paul: -7, Kees Jan & Dennis: +12, Sjoerd & Marcel -44, Ronald & Alex: +6, Ed & Loek -5, Ronald & Rik -9.
Hoofdklassebeker: Vooral dankzij het ook in de competitie uitstekend draaiende STAR 5 wordt de 3e ronde hoofdklassebeker gehaald door te winnen van ZIA met 171-124. Wim & Ruud (+38) met Joost & Jan (+48) winnen met 88-11. Rene & Loek (-41) met Willem-Jan & Harry (-6) verliezen met 28-68. Yvonne & Rick (+12) met Friedrich & Hendrik Jan (+6?) winnen met 62-45.

NBB-beker: het eerste team speelt zaterdag tegen het Amsterdamse BK. Het tweede NBB-team dat ingepland stond tegen HOK moest zich terugtrekken omdat er geen representatief team op de been kon worden gebracht.

TI en Ruiten Boer

Gezellig en luidruchtig deze TI en Ruitenboer, maar net genoeg koffers met spellen voorradig. Kees Jan en Dennis winnen de hoofdprijs met bijna 70%. Bart en Pierre winnen de Boer.

MK-finale Modalfa wordt kampioen!

Crash bleek kansloos tegen een superieur opererend Modalfa. Crash lukte maar weinig: wat denkt u van harten AHV en AHV in achten van klv met 2 singletons, je hoort een aas bij je partner en je biedt 6 klaveren. Blijken de klaveren 410 verdeeld. Modalfa bleef in 5.
24 en 25 januri is de MK finale. Helaas zonder STAR maar wel met Modalfa en Crash. Live verslaggeving op teletekst en op Bridgebase.

Butleren in Hellevoetsluis

Op het gezellige butlertoernooi van de bridgeclub HEV zijn Sjoerd en Alex tweede geworden. Lees het verslag van Sjoerd.

Derde Howell avond

De hoogste score voor Agnes en Wubbo. Leuke slemmetjes bepalen de sfeer op deze avond. Dichte 7 of 8 kaarten zijn niet van de lucht. In de A-groep halen Toine en Paul weer uit. Wie stopt die jongens eens af?

STAR Magazine Special

De nieuwe redactie pakt direct uit met een mooie special over Monte Carlo. Speciale dank aan Toine en Ed. Mooi gedaan! Heb je de special nog niet gekregen dan kun je de pdf hier vinden.

Tweede Howell avond

Hoge scores voor Ronald en Rick in de A, voor JW en Felix in de B en voor Olaf en Rob in C. Drie keer boven de 60 in de D-groep: Boelo en Gerrie, Rik en Joop en voor Anneke en Hans. De stand na 2 avonden staat klaar. Gezien de uitslag op spel 19 (met name in de B) zal de TC een bridgedocent vragen om het principe van azenvragen uit te leggen! Uitslagen

Halve finale meesterklasse: STAR geeft op!

Zondag: de tweede finalist is Crash. Met 162-155 wordt de finale bereikt.
Eerste divisie: geen promotie voor BCO-2, uiteindelijk moet genoegen worden genomen met een achtste plaats. BCO-3 eindigt als als 12e, degradatie terug naar de Utrechtse tweede divisie is er voor het net gepromoveerde APIH-buiten.

Stand na de drie zittingen is dramatisch: Modalfa 224
- STAR 45. STAR geeft op!
In de andere halve finale leidt Crash met 22 imps tegen 't Onstein Uitslagen
Dit weekend speelt STAR-1 thuis de halve finale in de MK. In een strijd om 80 spellen moet STAR zien de achterstand uit de carry-over van 30 impen om te buigen in winst. Zet hem op STAR 1 en kom allemaal kijken, Svend & Marcel, Remco & Henk, Dennis en Kees-Jan kunnen support goed gebruiken!

Paren serie gestart

Ondanks dat de tegenstanders een 6SA op drie snits bieden en een 6 ruiten waarvoor naast een verkeerde uitkomst ook nog een harten schoppendwang nodig is toch 56% voor Toine en Paul. In de B-groep 60% voor Dirk Jan en Gerard. 61% voor Alfred en Cor in C, en gelijk in de D: Martin en Peter en Henk en Johan beide met bijna 60%. Uitslagen

2004!

Iedereen de beste wensen voor 2004, dat het een gezond en sportief jaar mag worden! Van Marcel Winkel kreeg ik deze link naar een geweldige klok.

Bridgerelletjes Meesterklasse

Op de valreep van de MK waren er twee relletjes. Het ene ging over de griep van Oltmans en de gevolgen daarvan voor het partnership Maas-Oltmans, de degradatie van 't Onstein en de boze reactie van Hans Melchers (kijk daarvoor op Bridgeweb, ondergang 't Onstein en Bridgeweb onder vuur), het tweede over verzaking in de degradatiewedstrijd tussen BCO en Viva. Aan dit laatste relletje besteedt na Henk Willemsens in Trouw nu ook Jan van Cleef aandacht op de NRC-site. Zoals het een goed Hagenees betaamt neemt hij het op voor Hans van de Haar. Column.

ONPK en TI 30 December

Op de valreep van 2003 nog een TI in combinatie met een voorronde Open Nederlands Paren Kampioenschap. Een gezellige vertoning met veel leuke handen. Een 8-2 fit was niet van de lucht. Ferdinand en Nils kunnen het best met freaks omgaan. Uitslagen

23 December kerstdrive

Verslag kerstdrive van Marcel Winkel: veel geven, weinig nemen
In een zeer gezellige sfeer verliep de kerstdrive 2003 van STAR. Een prachtige prijzentafel, die was verzorgd door Gerrie en Mariette. Leuke spellen waarop je dan weer eens wel en dan weer eens niet je nek uit moest steken. Maar het hoogtepunt was natuurlijk de muzikale lofzang op STAR-1 door Toine, Arie en hun eetcluppers. Uitgebreide fotoreportage met dank aan Pim en Louk Gouden teksten zoals: ik droom vaak van die Svend Germann, of de meezinger: Winkel wel, Winkel wel. Teksten

Butler serie laatste avond

Ik ben iets te streng geweest. In de B degraderen maar 3 paren dus Jan en Stef degraderen niet, en uit de D promoveren 5 paren dus Maarten, Dick en Peter gaan ook naar de C! Met de groeten van Jan Meijer uit der Sterngucker.
De uitslagen staan klaar. Ook de eindstand na 6 avonden. Kampioen in de A-groep zijn Svend en Marcel, in de B-groep: Remco en Rudi, in de C: Arja en Nico en in D: Alfred en Cor. Promotie en degradatie 5 paren uit de A, verder 4 paren. Er was een wijziging: een manche in de verkeerde lijn in de A-groep.
Dinsdag: Mooie scores door Lodewijk en Ruben, en door Jeroen en Frans.

Eerste Divisie, Tweede Divisie, Hoofdklasse

In de eerste divisie volgen nog maar 5 wedstrijden en het ziet er naar uit dat alle Utrechtse teams BCO-2, BCO-3 en APIH-b in de eerste divisie blijven, BCO-2 heeft zelfs nog hele goede promotiekansen. Dus geen extra degradatie in de tweede divisie en dat zou gunstig kunnen zijn voor het zwak operende STAR 4. In de tweede divisie heeft STAR 2 de belangrijke wedstrijd tegen Vriendenkring 1 verloren en moet daarmee ook de koppositie afstaan. Er blijven echter kansen, maar STAR heeft het nu niet meer in eigen hand. In de hoofdklasse beter nieuws: STAR 5 heeft de koppositie gepakt en gaat die (mark my words) niet meer afgeven!

Meesterklasse: STAR in de play off!!!!

Felicitatieregister geopend!
Zondag: een gewone 13 tegen Buitenhof maar dan een flinke 24 tegen HOK! Een vierde plaats na de dubbele competitie en dat betekent een wedstrijd tegen de nummer 1 Modalfa met als inzet een finaleplaats!
Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat: Remco & Henk, Kees-Jan & Dennis en Svend & Marcel. De play off's zijn op 10 en 11 januari. Lees het verslag van Marcel.
Ook onderin was het spannend uiteindelijk heeft VIVA het gered, ten koste van BCO, Buitenhof en 't Onstein-1.
Zaterdag: groot verlies tegen BCO (6), 16 tegen hekkensluiter VIVA en een nuttige 25 tegen concurrent 't Onstein. Nu een met HOK gedeelde 6e plaats, 295 uit 20. Er zijn drie duidelijke koplopers Modalfa, Crash en 't Onstein 2. Het verschil tussen de nummers 4,5 en 6,7 is maar een VP! Nog twee wedstrijden te gaan! Uitslagen
Dit weekend 13 en 14 december is het laatste weekend van de dubbele competitie in de Meesterklasse. STAR-1 speelt zaterdag 3 en zondag 2 wedstrijden. STAR staat op de zesde plaats (van 12) en treft in dit weekend de nummers 8 t/m 12. De verschillen zijn niet erg groot. Op naar een plaats bij de top 4!
De wedstrijden zijn in de Hommel! Marcel: verslag MK 1e weekend

Butler serie op naar de finish

Een rustige clubavond was de 5e avond van de butlerserie. Wel wat gerommel door het niet komen opdagen van een aantal paren. Gelukkig heeft de wedstrijdleiding alles snel opgelost. Hoge scores vooral voor Els en Nira! De stand voor de laatste butleravond is opgemaakt. Svend en Marcel leiden de A-groep met een score van ruim een imp per spel. Datzelfde geldt voor Alfred en Cor in de D-groep. Wijzigingen in de C-groep wegens foute invoer. Wie wordt er kampioen, wie promoveert er en wie degradeert er? Volgende week de laatste avond van deze competitie. Tenslotte: Houd er rekening mee dat de uitslag met bonus er van uitgaat dat jullie ook de laatste avond van de partij zijn!

Star Magazine nummer 50

Het 50ste nummer van STAR Magazine is van de pers gerold! Een prachtige mijlpaal en natuurlijk ook een prachtig nummer. De oplage was te krap, er zullen nummers worden bijgedrukt om iedereen tevreden te stellen. Intussen is STAR Magazine natuurlijk ook vanaf de site te bekijken.

Sinterklaas drive TI-3

Hoge score voor Peter en Jos, voor Rik en Ronald en voor Toine en Paul.

Butler I-4

Een beetje laat toch de uitslag van de vierde butleravond. Uitslagen Het was een leuke avond voor Alfred en Cor, voor Paul en Friedrich en voor Ron en Dirk Jan. Er werd ook gestemd over de toenadering tussen STAR en UBC, een kleine meerderheid koos er voor om STAR niet verder te laten groeien.

Tweede divisie STAR 2 aan kop.

Door zelf 25 scoren en de concurrentie de punten laten delen (STAR 3 - Vriendenkring 1: 14-16) brengt het team met Ferdinand, Nils, Peter en Jan aan top in de tweede divisie. Over twee weken STAR 2 tegen Vrkr 1. STAR 4 eindelijk van de laatste plaats af door een gooi en smijt partij tegen Vriendenkring 3 die resulteerde in 22-8.

Derde weekend MK: STAR 5e plaats

In het derde weekend (van 4) had STAR een zwaar programma. STAR trof alle topteams uit de Meesterklasse. Met een kleine plus blijkt STAR zich tussen dat geweld goed te kunnen handhaven! Een mooie 5e plaats, enigszins geflatteerd omdat Lombard en 't Onstein nog een wedstrijd tegoed hebben.
Zondag: 17 tegen EGBC en 16 tegen Modalfa, maar dan slechts 7 tegen het tweede van 't Onstein.
Zaterdag: Een 15, een 13, maar daarna een nuttige 23 tegen de Lombard.
Lees het verslag van Marcel over de verrichtingen van onze jongens. Uitslagen

Winst in de Hoofdklassebeker

Woensdag heeft het hoofdklasseteam gewonnen van BC RUIT uit A'dam met 206-126.
team 1: Wim Teunissen & Ruud Wieleman (+33) en Joost & Jan (+44) 97-27
team 2: DirkJan & Ron (-19) en Rene & Adriaan(-9) 34-58
team 3: Gerard & Friedrich (+21) en Rick & Yvonne (+23) 75-41
Felicitaties! Gaat dit team de hoofdklassebeker weer een keertje naar Utrecht brengen?

Butler I-3

Gezellige opkomst bij de derde butleravond. 36 tafels waren vol. Svend en Marcel leiden de A-groep. Niels en Koeno halen de hoogste score. De uitslagen en de frequentiestaten met kaartverdelingen staan klaar. Let op in de uitslag over drie avonden is de bonus alvast meegerekend. De bonus bedraagt 0,11 gemiddelde impen als je een avond niet gespeeld hebt en 0,18 GImp's als je alle avonden speelt.
Dinsdagavond werd ook bekend dat UBC opnieuw toenadering zoekt tot STAR. Er zijn nog maar zo'n 16 paren die actief deelnemen aan de UBC-competitie, en dat is natuurlijk veel te weinig voor een sportieve clubavond. Het bestuur van STAR bereidt een ledenraadpleging voor. Maar je kan nu al je stem uitbrengen op de STAR-site.

Mr Bridgeweb naar Australië

Zondag 16 november nam Willem Willemse met een parentoernooi, een koud buffet en een feest afscheid van zijn Nederlandse vrienden. Willem en familie: veel succes down under!

Monaco 2003:
Bermuda Bowl: VS-1 1, Italie 2, VS-2 3
Venice Cup: VS 1, China 2 Nederland 3

Dag 13: Amerika 1 wint de Bermuda Bowl met 1 imp voorsprong! Het appeal committee heeft de beslissing van de wedstijdleider laten staan. VS1-Italie 304-303.
16 uur: De meest sensationele wedstrijd die ik ooit op vuegraph heb gevolgd. Op het laatste spel ontstaat er nog een meningsverschil over welke kaart gespeeld moet worden in de dummy. De uitspraak van de TD gaat de Bermuda Bowl bepalen. Wint de VS toch nog of wordt het verlengen?
15 uur: In de laatste ronde lijden/leiden de VS. 2 Een gedubbelde 4 schoppen brengt Italie aan de leiding!
12 uur: Slemswings brengen het verschil terug tot 12 impen. De strijd om de Bermuda Bowl leek in te zakken toen de VS in de 7e ronde snel 25 impen uitliep. Italie kwam sterk terug en zette met een 4 harten en een 3SA in het laatste spel de ronde op haar naam. Het gat bedraagt nog 28 impen.
Transnationals: Lavazzo wint! In de voorlaatste zitting werd een ruime voorsprong opgebouwd 56-0.
Uitslagen Volg de finales op Bridgebase.

Dag 12: Venice Cup: Winst voor de VS in de Venice Cup. Eindstand is 229-210. In de vierde ronde nam China de leiding over (+4) De vijfde ronde was weer voor de VS.
Bermuda Bowl: Na 6 zittingen leiden de VS met 37 impen. De vierde, vijfde en zesde zitting waren duidelijk voor de VS. Nog 2 rondes.
Transnationals: Nederland-1 (Jansma c.s.) verliest in de halve finale van Lavazza, (met o.m. Buratti en Lanzarotti) met 45-55. In de andere halve finale walst Zhuang over Brachman (91-40) heen. Jansma krijgt brons vanwege een hogere klassering in de Round Robin! Weer Italie in de finale nu tegen China.

Dag 11: Brons voor de Nederlandse vrouwen. Felicitaties aan het team en de npc Ed Franken! Met 121-80 werden de vrouwen van de VS-2 verslagen. De VS-1 heeft verrassend de leiding overgenomen van China in de strijd om het goud.
Bermuda Bowl: een derde plaats voor de VS-2 ten koste van Noorwegen. In de echte finale een voorsprong van 32 imps voor Italie.
Transnationals: Een viertallentoernooi waaraan ook 3 Nederlandse teams deelnemen. Nederland 1, met Jansma Verhees, de Muller de Wijs speelt op dit moment een van de vier kwartfinales en het gaat niet gemakkelijk.

Dag 10: Nederland heeft het niet gered, morgen spelen de vrouwen om de bronzen medaille tegen VS-2. In de vierde zitting lukte er niets bij Nederland. De 5e zitting ging gelijk op. De laatste zitting was eigenlijk een formaliteit, maar Nederland redde met 41-22 de eer. De finale gaat tussen China en de VS-1. Bij de Bermuda Bowl maakte Noorwegen het nog wel spannend tegen Italie, maar moest ook het onderspit delven. De finale gaat daar tussen Italie en de VS-1. Apart was dat in de laatste spellen tussen Lauria Versace en Helgemo Helness de vuegraph op Bridgebase even stil viel. Versace bleek te hebben verzaakt en dat kon de Vuegraph niet verwerken, de Italiaanse Oost West hadden 4 schoppen geboden en 12 slagen gemaakt. Helgemo en Helness vonden de 4-4 fit harten, maar die bleken 5-0 tegen te zitten. Het contract kon niet down maar de verzaking zorgde wel voor een wash: ook 12 slagen.

Butler I

Lodewijk en Pim zijn op dreef! De uitslag van dinsdag is gepubliceerd. Uitslag over 2 avonden staat klaar. We moeten wel wat doen tegen laatkomers, gisteren was er een nieuwe smoes: "we zaten vast in een lampionnenoptocht".

Venice Cup en Bermuda Bowl

Dag 9: Start halve finales: Geen goede start voor Nederland. Chris Niemeijer is weer terug, maar Wietske en Marijke zijn niet fit. Carla en Bep speelden samen. Zet hem op nog 48 spellen te gaan!
Venice Cup: Tussenstand na 3 rondes (van 6) Nederland China: 82-129, VS-1 VS-2 113,5 - 82
Bermuda Bowl: VS1 en 2 102,5 - 85 en Noorwegen Italie 61,7 - 128.
Transnationals: 74 teams waarvan drie Nederlands: stand na 7 rondes: Jansma (1e), Modalfa (21e) en van Hoof (22e)
Vuegraph met commentaar via bridgebase online.
In ieder geval twee zilveren plakken voor de VS, gevoegd bij goud en brons bij de senioren een duidelijk teken van kracht van de VS.
Dag 8: Halve finale bereikt!. De 6e ronde eindigde in 47-31. De 5e ronde was al voor Nederland 37-31. Dat brengt de eindstand op 232-195! Bij de andere wedstrijden was geen spanning meer.
In de halve finales staan: Nederland, China en de beide VS teams.
Bermuda Bowl: volgens verwachting
: Italie, Noorwegen en de beide VS teams.
Senioren: VS-1 goud, Frankrijk zilver, VS-2 brons.
Dag 7: Kwartfinale tegen de Duitse dames. Na drie van de zes rondes staat het 128-89. De vierde ronde was voor Duitsland. De stand is nu (zondagavond) 148-133. Nog 32 spellen!
Niet echt spannend meer zijn de kwartfinales met China en de VS-2; zij lijken zich al te hebben geplaatst ten koste van Zweden en Canada. Taiwan geeft nog flink tegenstand aan de VS-1, twee mancheswings zijn nodig.
Voor de prestaties werd gevreesd. Coach Chris Niemeijer met een blindedarm in het ziekenhuis, intussen vervangen door Anton Maas. En verder nog een niet helemaal fitte Marijke van der Pas. Maar tot nu toe liggen we voor.
Bermuda Bowl: in de kwartfinales een duidelijke voorsprong voor de favorieten: Italie, VS 1 en 2 en Noorwegen.

Felix wint noordlijn STEP-drive

Met bijna 65% wint onze butleraar Felix Ophorst de STEP-drive. Hij kan het eerste jaar niet meer stuk op STEP-bridge

Butler I

Cor in 't Veld heeft de programmatuur voor de frequentiestaten met spelverdelingen aangepast aan de nieuwe versie van Bridge-it. Uitslagen

Venice Cup en Bermuda Bowl

Dag 6: Niet zo'n goede dag voor onze vrouwen; het begon met een 7 tegen Taipei (of Taiwan), en daarna twee keer licht verlies, 12 tegen Zweden en 13 tegen VS-2. In de wedstrijd tegen Zweden gingen maar liefst 92 imps om. Aan het einde van de Round Robin eindigt Nederland op de vierde plaats.
De kwartfinales van 96 spellen gaan tussen: China – Zweden; VS I – Taiwan; VS II – Canada, en Nederland – Duitsland.
De kwartfinales voor de Bermuda Bowl: Italie – Australie; VS I – Taiwan; Polen – VS II, en Noorwegen – Bulgarije. Uitslagen
Dag 5: Met 16 tegen China, 24 tegen Italie en 15 tegen Zuid Afrika gedeeld tweede op 1 VP achter de VS 2.

Bermuda Bowl: Nog steeds Italie natuurlijk en de VS, maar de rest van Europa is in opmars: de Polen en de Noren bezetten nu de plaatsen 3 en 4. Voor de Canadezen was het een slechte dag.

Hoofdklasse Viertallen

STAR 5 neemt de leiding over in de Hoofdklasse met 97 uit 5. Het team van Jan Meijer deelt die plaats met BCO 7. Ook Dombo 2 (95), STAR 6 (90) en Victoria (88) doen goed mee! Vooral de rangschikking van Victoria valt op, het team dat vorig jaar nipt de beslissingswedstrijd speelde voor promotie, speelt dit jaar niet en is vervangen door spelers uit de 1e klasse.
De 5e wedstrijd was voor de tegenstanders van de drie STAR-teams een zware klap. Tezamen scoorden zij slechts 11 VP's.

Venice Cup en Bermuda Bowl

Dag 5: 16-14 tegen koploper China! Weer twee VP's dichterbij.
Dag 4: Terug naar de tweede plaats met een 18 tegen Duitsland (wat is er aan de hand met de Duitse vrouwen?), een 17 en een 24. Bij de Bermuda Bowl is het nu 1. Italie met Norberto Bocchi, Giorgio Duboin, Lorenzo Lauria and Alfredo Versace aangevuld met de wereldkampioenen Open Paren (Montreal/2002) Claudio Nunes and Fulvio Fantoni (270 uit 14!), 2. VS-1 met Nick Nickell & Dick Freeman, Jeff Meckstroth & Eric Rodwell en Paul Soloway & Bob Hamman, en 3. Canada met een relatief nieuw team bestaande uit Wolpert & Czyzowisc, Fergani & L'Ecuyer en de junioren Gavin Wolpert & Vincent Demuy.
Dag 3: Nederlandse vrouwen zakken naar een vierde plaats met een 14, een 18 en een 14.
Dag 2: Nederland op de tweede plaats achter Taiwan. Bij de Bermuda Bowl was het een Italiaanse dag, 75 uit 3 en een eerste plaats.
Dag 1: De Nederlandse vrouwen zijn met 24 en 19 prima gestart. Uitslagen Bermuda Bowl en Venice Cup, bulletins etc via Worldbridge (wordt vervolgd). Gratis online vugraph via Bridgebase online. Wel even bridgebase online downloaden.

START Butler I

De eerste butlercompetitie van 2003/2004 is van start gegaan! Een nieuwe versie van de software geeft nog wat problemen, de frequentiestaten met kaartverdeling willen nog niet. De hoogste score valt in D groep bij Cor en Alfred. We gaan rekenen met een gemiddelde imp-score. Deze score houdt rekening met stilzittafels. Als voorbeeld in de A-groep, daar scoren Peter en Jos gemiddeld over 24 spellen beter dan Rene en A3aan over 28. Uitslagen

Bekerwedstrijden

Hoofdklassebeker: STAR treft de Amsterdamse BC 'Ruit' uit. Voor de Elffersbeker spelen we thuis tegen het Deftse DBC

NBB-beker STAR treft Amsterdam

STAR 1 (captain Ronald Hagoort) speelt thuis tegen de Amsterdamse BK. STAR 2 (captain Albert Reijnen) moet uit aantreden tegen HOK. De 13 winnaars en de 3 beste verliezers plaatsen zich voor de volgende ronde. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 31 januari 2004.

Tweede Divisie: Vriendenkring aan de leiding, STAR 2 en 3 leiden het peloton

Door weer uit te halen, nu tegen het onder de maat presterende STAR 4 (drager van de rode lantaarn) gaat het eerste van de Vriendenkring aan de leiding in de Tweede Divisie viertallen. STAR 2 en STAR 3 hadden ook een goede avond in Amersfoort met respectievelijk 23 en 18.

Team Willemsens wint A-finale! Team Verver wint de B!

Team Willemsens (Henk/Remco, Marcel/Svend) wint de A. De B-finale werd gewonnen door Wout/Tineke, Jos/Reggie. De butleruitslag staat klaar, maar bevatte veel fouten, voor een enkel paar scheelde dit maar liefst 50 imps.
Toine en Paul winnen de butler. Leuke slems, 2 keer 7 op snit, sneu als je de verkeerde wel en de goede niet biedt. Uitslagen

Spel 19 wie heeft het gedaan? (vervolg)

Marcel neemt voor 75% de schuld op zich (zie forum). De minipoll is wat milder voor Marcel en geeft hem voor 60% de schuld! Wil je ook een vraag voorleggen aan de bezoekers van de STAR-site mail die dan naar de webmaster.

Meesterklasse

Zondag: een gewone 14 tegen EGBC maar daarna een lekkere 24 tegen VIVA. Een 9e plaats. Lees ook het verslag van Marcel over de slems tegen VIVA.
Zaterdag: iets boven het midden, 18 tegen koploper Pegasus, 14 tegen de Lombard en 16 tegen concurrent Crash. Maar toch nog een gedeelde laatste plaats met BCO, 1 punt onder VIVA. Ga zo door en scoor zondag tegen EGBC en VIVA. Eerste divisie: BCO 2 (met Wubbo en Agnes, Niels en Merijn) 5e, APIH-buiten 9e en BCO 3 (met Sjoerd, Marcel, Rob en Loek) 10e. In de gevarenzone HEV met onze oudleden Aris en Nico.
Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober is het vervolg van de Meesterklasse wedstrijden. Zaterdag vanaf 11 uur, zondag vanaf half 11. Voor STAR 1 staan er 5 wedstrijden op het programma. Handhaven is het doel! Komt allen kijken bij deze wedstrijden. Beide dagen in de Hommel. Ook succes voor de STAR-paren in de Eerste Divisie. Uitslagen

Spel 19 wie heeft het gedaan?

Het STAR-spel is stuk, nieuwe spellen invoeren lukt niet, daarom maar even zo: Lees spel 19 en breng daarna je stem uit in de nieuwe minipoll. Wil je je overwegingen ook kwijt ga dan naar het forum!

Wonderlijke TI (vervolg)

Een krappe meerderheid was ervoor om de TI-uitslag te handhaven, 17% vond de sop de kool niet waard en 30% wilde wel van zijn score af. Nu maar eens kijken wat de TC hiervan vindt.

Teams van Hoof/Willemsens in de Finale

De kandidaten voor goud en zilver zijn bekend! In een gezellige sfeer verliep de halve finale van de interne viertallen, de teams van Toine en Henk plaatsten zich voor de finale volgende week. Primeur: biedschermen op de clubavond van STAR; al vroeg waren Marcel, Sjoerd en Alex de biedschermen aan het installeren.
De B-finale gaat tussen de teams Corporaal en Verver. Toine en Paul blijven ondanks de steeds sterkere tegenstand aanvoerders van het Butlerklassement. Uitslagen

STAR Grand Café Toer op Curaçao

De 10e Brugtocht op Curaçao heeft gebruik gemaakt van 28 spellen van de SGCT. Als je wilt zien hoe je score daar zou zijn geweest kijk dan op de site van de bridgeclub en bridgeschool het Signaal.

Wonderlijke TI

De TI van 14 oktober had een wonderlijke indeling. A-paren leken uitsluitend andere A-paren te ontmoeten. De uitslag is gepubliceerd, maar was het ook wel een eerlijke wedstrijd? Jan Meijer mailt vanaf zijn vakantieadres de totaalstand met de opmerking: "Kunnen jullie niet een weekje zonder me?" Uitslagen

BESTE STAR-paren

Je partner en jezelf is het sterkste paar van STAR ;-) De beste drie paren vonden jullie: 1. Marcel en Svend, 2. Henk en Remco, 3. Toine en Paul.

START Meesterklasse

Zondag 12 oktober: dramatisch slot, 9 tegen 't Onstein 1, 16 tegen HOK en 3 tegen Modalfa, voorlopig de rode lantaarn. Zoals zo vaak viel de beslissing in een aantal dure spellen: lees het verslag van Marcel Winkel. Utrechtse viertallen: BCO 1 gedeeld voorlaatste.
Zaterdag 11 oktober: redelijke start, 20 tegen BCO, 10 tegen Buitenhof, 13 tegen 't Onstein -2 levert een middenpositie op!
Eerste divisie, Nederlandse vrouwen met bijna 23 gemiddeld aan kop! Utrechtse viertallen: BCO-2 7e, APIH-buiten 8e en BCO-3 16e (van 26). Uitslagen

Minipoll Beste STAR paar

Welk STAR-paar is het beste? Welk paar is uw Angstgegner? Maak je keuze uit deze topparen!

Minipoll Tweede divisie

Het vertouwen in de promotiekansen van onze tweede divisie viertallen is niet erg hoog. 37% heeft het volle vertrouwen, 20% verwacht het wel, 15% wacht het af, 11% zou zich erover verbazen, 19% weet zeker van niet. We wachten af.

Interne viertallen

De teams van Toine van Hoof, Henk Willemsens en Ed Franken plaatsen zich voor de halve finale. Team Alex van Reenen voegt zich hierbij door in de Swiss als hoogste te eindigen. Hoge butlerscores voor Nicole en Ernst, voor Marcel en Sjoerd en voor Hans Kelder en Erik. Uitslagen

Twente viertallen

Twente ViertallenToernooi Kerstvakantie op 27 en 28 december 2003 weer in de Bastille Je kunt alle informatie vinden op de site van Bob Holl. Wel even 'dit jaar' openklikken. Aanmelden kan daar ook (kosten 70 euro per viertal).

Interne viertallen

De 6 teams die naar de knock-out gaan zijn bekend. Spannend waren de laatste plaatsen waar maar liefst 4 teams gelijk eindigden. Uiteindelijk heeft hun impen-gemiddelde de doorslag moeten geven!
Weer halen Toine en Paul uit, zijn ze niet te stoppen? De butleruitslag en de spelverdelingen met frequentiestaten staan klaar. De sortering gebeurt op gemiddelde imps per spel, vandaar de vreemde +30 van Jan en Peter, zij speelden maar 14 spellen mee voor de butler. En passant verpletterden ze wel STAR 4 met 25-5. Uitslagen
Een kijkje naar een gewone clubavond.

Parencompetitie Wubbo en Bauke winnen MK

Zondag: Wubbo de Boer en Bauke Muller winnen de Meesterklasse Paren. Degradatie voor Niels en Just. In de eerste divisie zakten Toine en Paul naar een 6e plaats door een aantal rondes van rond de 40%. Handhaving voor Dennis Kruis met Jan Timmer en voor Alex en Sjoerd. Tweede divisie: Ronald en Richard kampioen (met 58%)! In de Amsterdamse tweede divisie handhaven zich Jan & Loek (6e), Rob met partner Onno Janssens (11e) en Peter & Jan 16e.Uitslagen
Zaterdag: we liggen op koers Wubbo en Bauke bovenaan in de Meesterklasse, Niels net boven de streep. Toine en Paul aan kop in de eerste divisie, Sjoerd en Alex voorlopig veilig. Richard en Ronald nog steeds bovenaan in de Zuidnederlandse tweede divisie
Dit weekend is het tweede en laatste weekend van de landelijke parencompetities. Veel succes iedereen. We mikken op een landskampioenschap voor Wubbo, promotie voor Paul en Toine, minimaal handhaving voor alle anderen in eerste en tweede divisie, en natuurlijk promotie voor Richard en Ronald.

Solvay Drive

Solvay Drive op 4 oktober 2003 te Weesp. Ik citeer de voorzitter van Weesp: "Dit is één van de leukste drives van de regio waar je gezellig kunt spelen in gemoedelijke sfeer, kantine prijzen (koffie voor een kwartje) in een prachtige ruime hoge zaal. En waar je ook nog een geldprijs kunt winnen, wat wil je nog meer?"
Kosten 29 euro per paar, incl. lunch. Je kunt je opgeven bij: Ivonne Pals 0294-413164 email

START 2e Divisie

De eerste wedstrijden in de tweede divisie leiden tot broedermoord bij STAR, bij BCO en bij Vriendenkring. STAR 3 wint met grote cijfers van het tweede, STAR 4 verliest met 10-20 van Culemborg.

Maximale score voor team Steinz

In de interne viertallen blijft team van Hoof de aanvoerder. Team Kool behoudt ook de leiding in de B, maar worden nu achterna gezeten door team Hartog. Pieter Steinz en zijn team behalen +50. Hoge butlerscores voor Frans Esser en Jeroen Kraan. De butleruitslag is opgemaakt, Toine en Paul blijven ondanks een min-score aan de leiding. Uitslagen

STAR-spel populair

Drie/drie of vier/twee? Hoe gaat 3 schoppen down? De ontknoping van het Lekstad toernooi! Senioren knallen! Allemaal titels uit het STAR spel. Neem er een kijkje, geef je reactie of voeg een spel toe!

Lekstad toernooi

Ferdinand en Peter, Jan Meijer en Pieter Steinz winnen het gezellige Lekstad toernooi. Voor de ontknoping kijk in het STAR spel.

Externe viertallen

De districtsviertallen zijn gestart, de links staan klaar. De hoofdklasse heeft er al 2 wedstrijden opzitten (met team Meijer in de kopgroep). Volgende week start de 2e divisie. Neemt het team met Peter & Jan, Ferdinand & Nils revanche op de teleurstelling van vorig jaar, hoe staat het met de kansen van het consortium aan spelers rond Ronald of de underdogs Margriet & Kees, Herman & Albert? Geef je mening in de minipoll!

Interne viertallen: Team van Hoof leidt de A, team Kool de B

Weer een vlotte avond met 30 tafels interne viertallen en twee tafels STAR 6/STAR 7. Hoge butlerscores voor Rob Bout en Jan Kars, voor Machteld en Henk en voor Ronald en Niels. Veel is er nagesproken over het biedverloop 1 klv - 3 SA - 7 SA, vindt dan maar eens uit dat je partner ruiten Aas vasthoudt. De butleruitslag is gepubliceerd, de frequentiestaten met kaartverdeling staan klaar.
Team van Hoof neemt de leiding over in de A groep. Team Kool in de B. Team Hagoort is met een opmars bezig. Toine en Paul staan ook bovenaan in de butler aan met 2,3 imps per spel gemiddeld. Uitslagen

Pula Kroatie

Koeno Brouwer en Remco Brüggeman zijn terug uit Pula met een tweede plaats in de butler, een 3e plaats in de miniteams en een 28ste plaats in de paren. Het ziet er daar niet slecht uit! Het toernooi kent veel sterke deelnemers uit Oostenrijk, Hongarije en Polen.

2e divisie Paren

In groep 4 (zuid) een 1ste plaats voor Richard en Ronald. In groep 2 middenscores voor Jan Meijer en Louk Verhees en voor Jan Tulp en Peter Hendriks. Uitslagen

MK en 1e divisie Paren

Zondag: Wubbo en Bauke zijn gezakt naar de vijfde plaats in de MK paren, Toine en Paul gestegen naar de derde plaats in de Eerste Divisie Paren.
Zaterdag: Wubbo de Boer staat met partner Bauke Muller bovenaan na de eerste dag van het MK Paren. Just en Niels hadden een minder goede start en staan 21ste (van 24). In de eerste divisie een 16e plaats (van 37) voor Toine en Paul en vlak daaronder vinden we Dennis Kruis met partner Jan Timmer en Sjoerd Wartena met Alex van Reenen. Uitslagen

18 slagen in SA

Een apart spel was spel 15. Er waren maar liefst 9 slagen voor NZ in 3 SA maar ook 9 of zelfs 10 voor OW. Lees het Star Spel.

Start Interne viertallen

Een vlekkeloos verlopen eerste avond van de interne viertallen. Of het moet zijn dat de koffieautomaat was uitgevallen waardoor we allemaal een paar trappen extra moesten lopen. Paren 27 en 28 hadden om tactische redenen van plek gewisseld, waardoor Albert en Herman nu bovenaan staan in de butleruitslag, een plaats die toekomt aan de gelegenheidscombinatie Agnes Wesseling en Margriet Jansze. Ook hoge scores voor Patrick & Paul en Svend & Marcel. Apart is de score van Rob & Loek (die geruild hebben met Ed en Just). Na een +40 tegen Jan & Joost volgt een -39 tegen Annemiek & Gerda.
De teams Reijnen en van Hoof leiden de A-groep, Straster en Kragten de B. De viertallenstand is opgemaakt, de butler-uitslag verbeterd. Uitslagen

Jan Albert Meijer

Er zijn al een paar mensen die mij (Albert) hebben aangesproken of het nieuwe e-mail adres van Jan Meijer: jan-albert.meijer@wanadoo.nl van Jan Meijer en Albert Reijnen is. Maar nee, het is moeilijk om een uniek mailadres te krijgen als je Jan Meijer heet, daarom heeft hij zijn tweede naam (Albert) eraan vastgeplakt.

STAR-hoekje

In het forum meldt Gerard Hilte dat er een STAR hoekje is gemaakt in het Bridge Museum in Leerdam.

STAR 2003/2004

In een gezellige sfeer begon het seizoen 2003/2004 traditiegetrouw met een openings-TI. Prachtige scores voor Jannes & Erik en voor Jan & Joost. Ook Ivo & Koos, die te gast waren lieten het veld achter zich. Uitslagen
Uitreiking van vele potchrysanten voor de vrijwilligers van STAR en de gegraveerde Ans Zijp bokaal voor het best scorende STAR paar op de Grand Cafe Toer (Machteld & Henk) luisterden het geheel op.
Volgende week beginnen de interne viertallen, de voorlopige indeling is als volgt. Klopt er iets niet, ontbreek je in de lijst of sta je er ten onrechte op, meldt het Jan Meijer (jan-albert.meijer@wanadoo.nl).

STAR 20e

Iedereen weet nu inmiddels van de Transfer Race en de NBB-rating. De gegevens 2002/2003 zijn nu verwerkt. STAR is gezakt naar een 20ste plaats. Hoge individuele scores zijn er voor onze leden Wubbo de Boer (42ste met 5580 punten), voor Henk (Trouw) Willemsens (58ste met 4993 punten), Niels vd Gaast en Loek Verhees sr.

STAR SPEL verbeterd!

Op veler verzoek heeft Willem Willemse het STAR spel nu zo gewijzigd dat je de juiste oplossing even geheim kunt houden. Een gewoon spel insturen blijft natuurlijk ook kunnen. Marcel bijt de spits af met een lastige 1Sa voor de verdediging. Reageer eerst en kijk dan naar de oplossing.

COMPUTER niet de schuld

Achteraf bleek dat menselijke fouten de reden waren dat de computer niet wilde. De bridgemates waren ingesteld met een bepaalde indeling. Later is die indeling in de computer gewijzigd. Logisch dat de kastjes een communicatieprobleem kregen met de computer. Op verzoek heb ik de uitslag zoals die is hersteld door Rudi de Mol ook op de site geplaatst. Excuses alvast want in deze uitslag staan soms foute namen bijvoorbeeld niet de echte winnaar Jan Willem van Brakel en in de B-finale alleen onvolledige namen.

ZOMER FINALE uitslag toch gelukt

Een grote computerchaos zorgde voor maar een halve uitslag op de finaleavond van de zomercompetitie. De winnaars Felix Ophorst en Jan Willem Brakel zijn wel gehuldigd, maar de uitslag is nu (donderdag) pas gereed. Rudi de Mol heeft de bestanden gefikst, Jan Meijer gecontroleerd. Uitslag

Beste Lunch

De maximale score is behaald door De Kleine Herberg. Zeer goede lunches werden aangeboden door Casa di David, Het Hemelse Gerecht, DeRat, Passage to India en Delphi. Winkel van Sinkel bleek inderdaad de drager van de rode lantaarn.

SGCT ook in TROUW

Henk Willemsens verzorgt een leuke bridgerubriek in Trouw en kondigt aan dat er over de Grand Cafe Toer in de krant van a.s. zaterdag een stukje verschijnt. Komt er ook iets in het Nieuwsblad van het Noorden, Paul?

Maandag 25 augustus topdag voor STAR-site

Traditioneel is de dag na de SGCT de drukste dag op de STAR-site. Maar deze keer werd het record van 2002 ruim gebroken. Op een topdag trekt de STAR-site zo'n 150 bezoekers. Afgelopen maandag waren dat er 381.

STAR GRAND CAFÉ TOER uitslag 2e zitting

De tweede zitting is gewonnen met het onwaarschijnlijk hoge % van 84. Naar nu blijkt is op onverklaarbare wijze in het scoringsprogramma bij dit paar een zittingscorrectie van +2000 aangebracht. Bijna 7 volle toppen extra dus. Hiervoor zijn een flink aantal handelingen nodig, zo'n correctie kan nooit per ongeluk zijn aangebracht. Voor de top van het klassement heeft het gelukkig geen gevolgen: het paar viel toch nog buiten de prijzen. Wordt vervolgd!
Gewijzigde einduitslag
Gewijzigde stand van de tweede zitting

Gemengde paren 1, 2, 3 en 4 in GRAND CAFÉ TOER

De STAR GCT 2003 is gewonnen door de Brabantse combinatie Bob Prickaertz / Annemarie Swinkels. Het gelegenheidspaar uit Oosterhout (Lombard) en Eindhoven (BC70) stond na de eerste zitting 6e. In de tweede zitting haalden zij uit en werden 3e met meer dan 70%. Ook zilver en brons (Hanna en Koeno) en de Ans Zijp bokaal voor de beste STAR-combi (Machteld en Henk) was voor gemengde paren.
Fotogalerij

Foto's Jan Peter Pals
Einduitslag
Stand van de eerste zitting
Stand van de tweede zitting
Kaartverdeling en frequentiestaten zitting 1
Kaartverdeling en frequentiestaten zitting 2
Er zijn 150 keer 30 spellen gespeeld dus wil je een spel beschrijven, dan kan dat online onder STAR-spel (inzenden).

Er is nog één prijs te vergeven die van de beste lunch. De spannende strijd gaat in ieder geval tussen Delphi aan de Neude en Passage to India aan de Gracht. Het gerucht gaat dat Winkel van Sinkel dit jaar de "kaalste" lunch heeft verzorgd.

STAR GRAND CAFE TOER

24 Augustus is het zover: voor de 11e keer organiseert de BC STAR deze gezellige parenwedstrijd van 10 x 3 spellen in de vorm van een bridgetoer langs café's in de binnenstad van Utrecht. Uitslagen en frequentiestaten en natuurlijk foto's snel beschikbaar op deze site! Neem je digitale camera mee en stuur je leukste foto's naar de webmaster. Wil je een spel beschrijven, dat kan online onder STAR-spel (inzenden).
Nog even wat details: Aanwezig: Uiterlijk 10.30 uur in het Grand Café Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht. tel. 030 – 230 30 30. Aanvang bridgen 11.00 uur Prijsuitreiking ca 18.00 uur. Inlichtingen: Mariëtte Vogelaar, tel. 030 – 606 21 37 Meer informatie

STAR 18e

De NBB is, zoals bekend, begonnen met een rating systeem, gesponsord door Transfer Solutions. De uitleg daarvan is te vinden op de NBB-site. In het kort komt het er op neer dat voor de Transfer Race van het lopende seizoen de vijf beste resultaten volledig meetellen en de volgende vijf resultaten voor de helft. De Transfer Race is de seizoensranglijst. De NBB-rating is de (gewogen) optelsom van de laatste vier eindresultaten van de Transfer Race. Per jaar vermindert de waarde van een seizoen met 25%. Je kunt nu ook je eigen rating opvragen en zien dat in de top 100 van verenigingen STAR op de 18e plaats staat met een gemiddelde rating per lid van 1290.

Eerdere berichten

Deze pagina is met 1 september 2003 ververst. De oudere nieuwsitems vind je hier.

 

 

© Luitgarde Multi Media 1998-2001
Bridgeweb is te bereiken via: editor@bridgewebnl.com
Star is te bereiken via: bcstar@planet.nl