Nieuwe mogelijkheden op StepBridge

Wanneer je de uitslag van de clubavond gisteren op StepBridge bekijkt via de link op onze uitslagenpagina, dan valt je wellicht op dat er wat veranderingen zijn. Neem bijvoorbeeld het eerste spel van de winnaars van gisterenavond:

Stepbridge, 3 november 2020, spel

Zie de twee met geel gemarkeerde links:

Naspelen op BridgeBoost

Hierop klikken opent een pagina op de website bridgeboost.net, waarop je het bied- en speelverloop van het spel stap voor stap kunt naspelen. Alle informatie over bieden en spelen staat ook op de StepBridge-pagina, maar met deze bridgeboost-app is het, met name bij het spelen, wel gemakkelijker te volgen wat er is gebeurd.

Double Dummy Solver

Hiermee open je John Goacher’s Bridge Solver Online, ondergebracht bij BridgeWebs, een bedrijf dat eenvoudig te gebruiken webhosting voor bridgeclubs aanbiedt; zoiets als de NBB Clubsites maar dan in het Verenigd Koninkrijk en commercieel.

Met deze app kun je voor een spel alternatieve speelwijzen onderzoeken. Hij maakt daarvoor gebruik van (enkele mogelijkheden van) Bo Haglund’s welbekende Double Dummy Solver. Een heel korte uitleg voor het gebruik:

  • Op de Bridge Solver Online-pagina zie je in de tabel rechtsonder de maakbare contracten. Kies een leider en een speelsoort.
  • Het te spelen contract verschijnt nu rechts bovenaan.
  • Van de hand die aan slag is, worden de kaarten die je kunt spelen getoond met een groene of gele achtergrond. Het spelen van een groene kaarten leidt tot het beste resultaat; gele kaarten kosten een of meer slagen.
  • Bij elke kaart staat het aantal slagen dat gehaald gaat worden als je die kaart speelt.