Niels van der Gaast is overleden

Niels van de Gaast

Ons bereikte het droevige bericht dat Niels van der Gaast in de vroege ochtend van 14 november is overleden. Hij werd maar 67 jaar.

Niels was bijna 20 jaar lid van BC Star. Hij speelde in de top van onze club, en bereikte ook landelijk het hoogste niveau. Met Just van der Kam handhaafde hij zich meerdere keren in de Meesterklasse Paren en speelde met hem ook enkele malen in de Meester­klasse Viertallen, uitkomend voor BCO. Hij was een gedreven en eigenzinnige speler met een hekel aan passen.

Niels was niet alleen goed in denksport, zo bleek toen hij in 2006 samen met collega-bridgers Joris de Groen, Elly Maaswinkel en Wubbo de Boer naar de top van de Kilimanjaro klom. Daar vestigden ze het record ‘bridgewedstrijd op het hoogste niveau ooit’, een prestatie van formaat.

In 2008 kreeg Niels een hartstilstand. Dat luidde een andere fase van zijn leven in, waarin zijn vroegere bridgeniveau niet meer haalbaar bleek. Zijn liefde voor het bridgespel bleef. Hij bezocht trouw de clubavonden, waar hij o.a. speelde met Carel Faber en Ronald Lokers.

We wisten sinds kort dat Niels ziek was en niet meer beter zou worden. Toch kwam zijn overlijden nog onverwacht. We hadden tot vorige week hoop dat hij de viering van het 16e lustrum van de club zou kunnen bijwonen, maar dat zat er helaas niet meer in.

We wensen Agnes en andere familie en dierbaren heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies. De uitvaart vindt plaats op maandag 21 november. Via deze link kunt u de rouwkaart bekijken.

Vervangt een eerder bericht, gepubliceerd op 14 november.