NBB-ledenlijst en Star-ledenlijst

Er is de laatste tijd een paar keer gevraagd hoe dat nu zit met de NBB-ledenlijst en onze ‘eigen’ Star-ledenlijst met foto’s. Ook vraagt nog wel eens iemand welk wachtwoord je voor het Smoelenboek moet gebruiken. Tijd voor wat uitleg.

De NBB-ledenlijst

De NBB houdt een lijst bij van alle leden van bridgeclubs die bij de bond zijn aangesloten. Via MijnNBB kunt u die lijst bekijken; althans een deel van de informatie:

  • U ziet alleen informatie van de leden van de club(s) waarvan u lid bent
  • Lang niet alle beschikbare informatie wordt getoond; bijvoorbeeld geen adressen

De NBB noemt dit dan ook alleen maar een “ledenoverzicht”.

Om het NBB-ledenoverzicht te bekijken klikt u op de link MijnNBB hierboven (of in het website-menu, onder NBB). Login met uw lidnummer en wachtwoord. Bij problemen met het inloggen, kijk op deze pagina, onder “Problemen en oplossingen”. Wanneer u op de MijnNBB-website bent ingelogd, ziet u rechtboven het volgende:

Klik op de knop “Vereniging” en kies dan eventueel, in het vakje daaronder, welke vereniging. U krijgt dan het ledenoverzicht te zien:

Informatie in de ledenlijst kan worden gewijzigd door daartoe door de vereniging aangewezen personen; bij ons de ledenadministrateur Marlies Stam. Uw eigen informatie kunt u bekijken en wijzigen. Om de informatie te bekijken klikt u in het bovenstaande menu op “Persoon”:

De rode sterretjes zult u niet zien; meer daarover hieronder.

Door onderaan op de knop “Gegevens aanpassen” te klikken, kunt u uw gegevens wijzigen. Wijzigingen kunt u doorgeven aan de ledenadministrateur, bijvoorbeeld met dit formuliertje, maar het wordt zeer op prijs gesteld als u zelf uw eigen gegevens up-to-date houdt!

De Star-ledenlijst

Op de Star-website vindt u in het menu onder Clubinformatie een verwijzing naar de ledenlijst. Deze ledenlijst wordt ook beheerd door de NBB en de getoonde informatie komt van de NBB-ledenlijst. Wijzigingen moeten dan ook in de NBB-ledenlijst worden gemaakt; niet in de Star-ledenlijst. Wijzigingen in de NBB-ledenlijst worden automatisch verwerkt in de Star-ledenlijst, maar met een vertraging: ze zijn pas de volgende dag zichtbaar.

Er is één uitzondering op het bovenstaande: de foto’s in de Star-ledenlijst worden niet via de NBB-ledenlijst opgegeven (de NBB-ledenlijst kent geen foto’s); u moet ze aanleveren bij de Star-webmaster.

De rode sterretjes hierboven geven aan welke informatie uit de NBB-ledenlijst in de Star-ledenlijst wordt getoond. Zoals u ziet, kunt u meerdere telefoonnummers en e-mailadressen opgeven, maar alleen het eerste telefoonnummer en e-mailadres worden in de Star-ledenlijst overgenomen!

Het smoelenboek

Ooit stond er op de Star-website een smoelenboek, toegankelijk via een algemeen wachtwoord (“STAR65” of zoiets). Medio 2012 bood de NBB de mogelijkheid om foto’s op te nemen in de door hen beheerde club-ledenlijsten. Omdat het handiger leek alles in één bestand te hebben, het smoelenboek op dat moment nogal wat achterstallig onderhoud had en er twijfel over bestond of de beveiliging van het smoelenboek nog wel in overeenstemming was met de privacy-wetgeving, is het smoelenboek in maart 2013 opgeheven en zijn de foto’s in de Star-ledenlijst opgenomen.

Een apart smoelenboek op de Star-website bestaat dus niet meer.

Commentaar

Als iets niet duidelijk mocht zijn of als u opmerkingen of suggesties heeft: stuur een bericht aan de webmaster. Ook kunt u, tot 30 dagen na publicatie van dit bericht, hieronder een reactie plaatsen.