Loek Verhees overleden

Loek Verhees
Loek Verhees

Loek Verhees (77) is overleden. Op de clubavond van 21 oktober meldde de voorzitter dit droevige nieuws en sprak Ed Franken het volgende gedenkwoord uit:

Zoals u heeft kunnen lezen op de website van de Nederlandse Bridge Bond en van Star is afgelopen zondagnacht mijn bridgepartner Loek Verhees overleden. Hij heeft het gevecht tegen een slopende ziekte, die zich zo’n twee jaar geleden openbaarde, niet kunnen winnen.

Loek was vanaf 1974 onafgebroken lid van Star. Hij heeft in al die jaren heel wat clubprijzen gewonnen, te veel om op te noemen. Zes keer speelde hij voor Star in de Meesterklasse viertallen afwisselend met Jan Meijer, Henk van Aarst, Tom van Breukelen en Jaap Kokkes. Als notaris heeft Loek het bestuur van Star veel nuttige adviezen gegeven op het gebied van Statuten en Huishoudelijk Reglement.

Zijn hart lag bij het topbridge. Loek was driemaal non-playing captain van het Open team.

In zijn tijd was je met 55 jaar al een seniorbridger. Vanaf het EK in Vilamoura 1995 heeft hij regelmatig in het Nederlands seniorenteam gespeeld met Jaap Kokkes.

De laatste jaren was Chris Niemeijer zijn partner bij de senioren. Vorig jaar speelde hij nog, ondanks zijn ziekte, het WK in Bali. Het was vermoeiend voor hem maar het deed hem veel plezier om dit nog te kunnen spelen.

Samen met Paul Erich was hij captain van het seniorenteam tijdens het WK 2011 in Veldhoven. Tijdens dat WK werd zijn zoon Louk, ook vele jaren lid van Star, wereldkampioen en daar was hij terecht heel trots op.

Wij verliezen een zeer enthousiaste bridger, een vriendelijke en beminnelijke man (ook aan de bridgetafel) met veel verdiensten voor Star en de bridgesport in het algemeen.

Bijna veertig jaar was ik bevriend met Loek. M’n bridgepartner en beste vriend is niet meer.

Ik verzoek u vriendelijk om een moment stilte ter nagedachtenis aan Loek Verhees.

Aanvulling op dit bericht, 23 oktober: Rouwkaart