Kees Haks is overleden

Op 28 oktober ontvingen we het treurige nieuws dat ons oud-lid Kees Haks is overleden. Wij wensen zijn familie en andere dierbaren heel veel sterkte toe. Zijn voormalige bridgepartner Henk van Doren schrijft:

Op maandag 18 oktober is Kees Haks overleden. Hij was aan het eind van zijn Latijn na een slopende ziekte die zich al zo’n tien jaar geleden aandiende, maar waar hij lang tegen kon vechten.

Marja & ik leerden Kees eind jaren ‘90 kennen toen we bij BC Vriendenkring speelden. Eigenzinnig, optimistisch en een hart van goud. Dat optimistische en eigenzinnige had hij ook bij bridge. We hebben bij BC STAR meerdere jaren samen gespeeld. Hij moest niet al te veel hebben van ingewikkelde systeemafspraken en had vaak meer vertrouwen in zijn intuïtie dan in de theoretisch beste kans.  We waren regelmatig in de A-groep te vinden, dus ‘don’t argue with success’.

Onze leukste gezamenlijke prestatie was het winnen van de APIH Café Drive. Toen ik terug verhuisde naar Groningen was het plan om nog een keer weer mee te doen aan APIH; door corona is het daar helaas niet meer van gekomen.

  3 reacties op “Kees Haks is overleden

 1. Wat een schok. Mijn eerste avond bij Star was met Kees. Moge hij rusten in vrede. Veel sterkte voor de nabestaanden.

 2. Wat een tragisch bericht. Veel sterkte voor zijn familie.

  Ik mocht één keer met hem spelen en dat werd een fijne avond.
  Weinig afspraken met een vindingrijke partner.
  Als tegenstander was het genoegen om hem aan tafel te hebben, scherp en oplettend,
  met de wil en kunde om het goed te doen, maar gracieus bij een mindere score.

  Ik zal hem missen. Kees ruste in vrede

 3. Een geweldige kaarter, ik heb met Kees in Amsterdam de speedcard toernooien gespeeld, en ook dan, als er weinig tijd was, waren de analyses scherp en vriendelijk. Een warme herinnering. Rust in vrede

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.