Joke Kool is overleden

Bericht van Anneke Douma:

Joke Kool, foto 2007Via haar zus ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid Joke Kool op vrijdag 27 mei is overleden. Joke was al tientallen jaren lid van onze club. Ze speelde o.a. met Edwin Stoel en Peter Bosman. Sinds een jaar of tien was Chris Hartog haar bridgepartner.

Chris: “Het was voor mij een grote schok te horen dat Joke Kool plotseling overleden is. Jarenlang heb ik met haar samengespeeld en altijd met veel plezier totdat corona een spaak in het wiel stak. Joke, altijd uiterst precies in het toepassen van het biedsysteem en ik soms te flexibel, wat mij dan op haar afkeurende blikken kwam te staan. Wij konden het heel goed met elkaar vinden en waren echt van plan weer aan de bridgetafel bij Star plaats te nemen. Ik zal haar missen.”

In de jaren tachtig was Joke lid van het bestuur. De toenmalige voorzitter Arie Buijs typeert haar als een kritische vragensteller, die zich niet zomaar bij de heersende mening aansloot, maar een duidelijk eigen geluid had.

Joke is 70 jaar geworden. Wij wensen haar familie en andere dierbaren veel sterkte toe.

  2 reacties op “Joke Kool is overleden

  1. Wat triest. Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de familie.

  2. Een van de leden die ik miste op de clubavonden. Triest dan om te horen dat het haar niet meer gegund is om weer fijn een clubavond te spelen. Medeleven voor de nabestaanden.

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.