Jan Tulp is overleden

Ons bereikte het verdrietige bericht dat oud-lid Jan Tulp is overleden. Wij wensen zijn familie en andere dierbaren veel sterkte.

Foto Jan Tulp
(foto december 2010)

Jan Meijer schrijft:

“Op dinsdag 16 april is mijn vroegere, zeer aimabele partner Jan Tulp toch nog vrij onverwachts op 76-jarige leeftijd overleden. Hij heeft door de ziekte van Parkinson moeilijke laatste jaren gekend. Hij verbleef vanaf begin december in een verpleeghuis. Op de rouwkaart staat:  “Erg verdrietig, maar dankbaar voor alles wat hij ons gegeven heeft”.

Jan is 40 jaar lid geweest van BC Star van 1981 tot 2021, waarvan acht jaar als bestuurslid in de periode van 1985 – 1993. Hij was vice-voorzitter en één jaar voorzitter. Hij heeft met diverse mensen binnen BC Star gespeeld o.a. met Peter Hendriks en ondergetekende. Hij was als bridger redelijk succesvol. In 2016 werd hij nog Nederlands kampioen seniorenviertallen.

Jan was een rustige speler met zelden een onvertogen woord aan tafel. Ik kijk dan ook met veel genoegen terug op een partnerschap van 10-12 jaar. De laatste twee jaren daarvan verliepen moeizaam ten gevolge van zijn ziekte. Na het einde van zijn lidmaatschap speelde ik nog een enkele keer op DDS met hem, waar hij tot voor kort een partnerschap had met Arie Kamerbeek.”

De uitvaart vindt plaats in besloten kring. Op dinsdag 23 april is er gelegenheid om afscheid te nemen. Verdere informatie is te vinden in de  rouwkaart.