Jan Hofman is overleden

Bij de Star Grand Café Tour 2016

Via zijn zus ontvingen we het verdrietige bericht dat ons lid Jan Hofman onlangs is overleden. We wensen zijn familie en andere dierbaren heel veel sterkte toe.

Zijn bridgepartner Jan Thesingh schrijft:

Op 12 december ontving ik het nieuws dat Jan Hofman is overleden. De exacte overlijdens­datum is op het moment van dit schrijven onbekend, aangezien zijn familie niet wist dat hij lid was van Star, waardoor we de berichtgeving omtrent zijn overlijden hebben gemist.

Jan en ik speelden al jaren samen op Star, maar ons contact strekte zich niet uit tot in de privé­sfeer. Ondanks dat leer je iemand redelijk kennen en in zijn geval was dat een prettige ervaring. Jan was een echte denksporter, zo was hij als velen van ons (leeftijdgenoten) een regelmatige bezoeker van café het Ledig Erf, waar hij als schaker vaak te vinden was. Later is hij gaan bridgen en is via Wilhelminapark en UBC lid geworden van BC ’80 en Star. Zowel bij BC ’80 als bij Star was hij tot zijn overlijden lid. Bridge was echt zijn lust en zijn leven. Hij wilde geen enkele speelavond missen, speelde de seniorencompetitie, vond toernooitjes leuk en kwam ook vaak op thuis georganiseerde wedstrijdjes. Hij bleef leergierig tot het eind; zo genoot hij erg van de trainingen van Henk Willemsens. Hij en ik probeerden als bridgepaar beter op elkaar ingespeeld te raken en af en toe wat vernieuwingen in het systeem in te bouwen. Als dat wat stroef verliep of sterker nog soms mislukte, bleef Jan de aimabele rustige persoon naar eenieder; gedreven maar niet fanatiek. Deze vriendelijkheid kenmerkte hem aan-, maar ook buiten de bridgetafel om.

  Eén reactie op “Jan Hofman is overleden

  1. Goh, dat is schrikken. Ik ken Jan al sinds 1984, ik heb zijn goede tijden nog mee gemaakt. Zie hem voor me al plukkende aan zijn baardje/kin. Ik zal hem missen.
    Sterkte voor zijn familie.

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.