Herinnering: systeemkaarten verplicht!

Helaas blijkt het gewenst er nogmaals op te wijzen dat systeemkaarten verplicht zijn voor de Star clubavonden. Op de laatste ALV is dit uitgebreid besproken.

De TC heeft de aanbevelingen van de ALV overgenomen. Dat betekent dat bij het ontbreken van een systeemkaart bij uw tegenstanders de arbiter geroepen kan worden.

Bij het ontbreken van de systeemkaart geeft de arbiter een straf van 1 WP (viertallen), een kwart top (Howell) of 3 IMP (Butler). De arbiter verplicht het paar zonder systeemkaart om die ronde Biedermeier blauw te spelen.

De  Biedermeier blauw systeemkaart kunt u hier vinden.

Ter voorkoming van het vergeten van systeemkaarten biedt de TC de mogelijk ze bij Star te bewaren. Er is bij de wedstrijdtafel een kaartenbak aanwezig waarin u twee kopieën van de systeemkaart per paar kunt bewaren. Bij de wedstrijdtafel zijn ook blanco systeemkaarten beschikbaar.

  Eén reactie op “Herinnering: systeemkaarten verplicht!

  1. Fantastisch werk, met dit soort regels wordt het bridgen echt veel leuker! Een kleine 30 jaar geleden speelde ik bij een bridgeclub in de Zaanstreek. Twee norse oude heren waren er ook lid, ze zeiden bijna nooit wat. Behalve als iemand geen systeemkaart bij zich had, dan pakten ze triomfantelijk hun eigen systeemkaarten weer van tafel en zeiden met Fries accent: “Dan hebben wij ook geen systeemkaart”. Ik weet zeker dat ze zich enorm thuis zouden voelen bij Star.

    Gisteren was ik bij BCO en het is daar hartstikke leuk en gezellig maar gek genoeg willen ze niets van dit soort regels weten. Afgelopen zomer sprak ik enkele jeugdspelers die in Utrecht wonen. Ook zij willen niet bij Star spelen vanwege dit soort regels. Onbegrijpelijk want we moeten dit kwaad natuurlijk echt uitroeien en ik denk dat er nog veel meer van dit soort strafregels bedacht kunnen worden. Wij hebben zelf ook altijd netjes een systeemkaart op tafel liggen. Niet dat veel mensen erop kijken, maar toch.

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.