Harrie Claesen is overleden

In de vroege morgen van zondag 7 mei 2023 is Harrie Claesen overleden. Harrie speelde actief bij Star tot een jaartje geleden, toen hij getroffen werd door een hersenbloeding. Zijn broer Pierre haalt herinneringen op:

Harrie heeft vanaf zijn jeugd al de nodige kaartspelletjes gespeeld, waaronder rikken en hoogjassen (een variant van klaverjassen). Daarnaast leerde hij ook andere denksporten, zoals schaken en dammen en vooral voor dat laatste had hij wel wat aanleg, al is hij hier na zijn middelbare schoolperiode niet meer mee doorgegaan.

Maar zijn grote liefde werd toch wel het bridgespelletje! Hij begon aan het begin van zijn studieperiode te bridgen bij VBG (de voorloper van het huidige Dombo). Naast partnerships met Marja Cottaar, Hannie van Drie en Johan heeft hij toch vooral heel lang met Reggie Schouten gespeeld bij diverse clubs: VBG, BVO, Star en BCO.

Ook ik heb na een korte, intensieve opstartcursus van mijn broer Johan en Marja Cottaar het spelletje geleerd en ging na een tijdje met Harrie bij BVO spelen. Hij heeft me vooral veel van het afspelen geleerd. Verder was het in die periode vooral veel no-nonsense bieden en tegenspelen. Van het gebruik van veel conventies is Harrie altijd wars gebleven.

Ook hebben wij in onze periode samen nog een paar bridgesuccesjes geboekt:

Samenspelend met broer Johan en Edwin Stoel hebben we het eerste “mixed” 4-tallentoernooi van BCO gewonnen. Destijds mocht je als Hoofdklassespelers nog meedingen voor de prijzen – ook al was je niet een gemengd viertal. Daarnaast hebben we de Tilburgse terrassendrive in 1990 op onze naam geschreven.

Gedurende de laatste jaren heeft Harrie natuurlijk ook nog samen met Mark Dekkers gespeeld bij Star, met wie hij ook in een viertal voor BCO in een team speelde samen met onder meer Reggie Schouten.

Harrie was aan tafel een rustig en aimabel speler. Verder had Harrie een grote passie voor cryptogrammen en sudoku’s.

Zijn grote liefde was natuurlijk Clemence Leermakers, die alweer 9 jaar geleden plots uit z’n leven werd gerukt. Dit heeft hij niet echt kunnen verwerken, maar bridge heeft het leed wat voor hem verzacht.

 

Bijgaand ook de link naar de Rouwkaart.

  Eén reactie op “Harrie Claesen is overleden

  1. Harrie heeft een tijdje op Achter Clarenburg gewoond en ik woon in de Mariahoek, er recht tegenover. Mijn kinderen gingen daar altijd spelen en zo heb ik Harrie en zijn broers leren kennen. Ik zal hem missen aan de bridgetafel, hij was een rustpunt.
    Misschien zit hij op een wolkje en kijkt hoe iedereen het spel speelt.
    Henc@

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.