Finale Interne Viertallen, 22 juni

Bericht van Marieke en Frans Lejeune:

Aanstaande dinsdag spelen we alweer de laatste avond van de interne viertallen op StepBridge, en dus de finale.

In de finale wordt je ingedeeld op basis van de stand na vijf avonden. De nrs. 1 t/m 4 spelen onderling tegen elkaar, zo ook de nrs. 5 t/m 8, nrs. 9 t/m 12, en nrs. 13 t/m 18. (Die laatste groep bevat zes teams. In die groep speel je uiteraard tegen drie van de vijf andere teams).

Bij het berekenen van de eindstand worden de scores behaald op de vijf voorafgaande avonden meegeteld; de resultaten van alle 18 wedstrijden tellen even zwaar.

Wel is, in overleg met de TC, bepaald dat een team in de eindstand niet een team in een hoger geplaatste groep voorbij kan gaan. D.w.z. dat de teams die nu op plaats 1 t/m 4 staan onderling gaan strijden om die vier plaatsen; één van die teams wordt de uiteindelijke winnaar van de interne viertallencompetitie. De teams die op plaats 5 t/m 8 staan, strijden om de plaatsen 5 t/m 8, en zo verder. Wanneer het nodig blijkt om een carry-over te geven om dat in de eindstand zichtbaar te maken, doen we dat achteraf.

Gezien de opzet van de competitie speelt vrijwel elk team a.s. dinsdag tegen drie teams die het al eerder heeft ontmoet, terwijl je sommige teams helemaal niet tegenkomt. Voor de variatie zorgen we er wel voor dat bij zo’n dubbele ontmoeting, je nu het andere paar als tegenstander krijgt.  

Meld ons uiterlijk twee uur voor aanvang van de wedstrijd als dat niet klopt, de indeling kan nog aangepast worden.

Heb je een invaller nodig of nog vragen? Laat het ons weten.

Heel veel succes en plezier dinsdag. Het zou wel eens de laatste clubavond op StepBridge kunnen zijn. Tot snel, weer gewoon in de zaal!

Indeling finale Interne Viertallen, 22 juni

Marieke heeft de deelnemers aan de viertallen­competitie dit bericht ook per e-mail toegestuurd en daarbij een pdf-bijlage met lijsten welke teams en paren tegen elkaar spelen.

  4 reacties op “Finale Interne Viertallen, 22 juni

 1. Het is me niet helemaal duidelijk wat de “carry-over achteraf” inhoudt. Begint elk team in zijn poule gewoon op 0 of laat je (het verschil met) de voorronden nog mee tellen? Lijkt me wenselijk om dit van tevoren duidelijk bekend te maken, anders krijg je misschien later ongewenste discussies.

  1. Dag Henk,

   Het is inderdaad niet helemaal duidelijk. Afgesproken is dat de scores van alle 18 wedstrijden in de eindstand even zwaar meetellen, maar dat dat niet tot gevolg mag hebben dat een team op een plaats boven of onder zijn eigen finale-poule eindigt. Het laatste werd in het bericht wel vermeld, maar het eerste niet.

   Ik heb de tekst aangepast.

   Groet,
   Henk Barreveld

  2. Lijkt me duidelijk Henk de nummers 1 tot en met 4 spelen om de plaatsen 1 en 4, als nummer 1 nu drie scores haalt van 0 impen, krijgen ze zoveel Carry over dat ze minimaal als 4e eindigen in de eindscore. Het kan niet zo zijn dat nu de nummer 5 als nog kampioen kan worden, dit team kan maximaal nr 5 worden.

 2. Dank voor je reactie, Henk. Het gaat mij meer om wat er bedoeld wordt met carry-over (achteraf bepalen leidt tot willekeur). Als je het over een carry-over hebt, krijg je op voorhand al een aantal VP of imps. Wat je bijv. zou kunnen doen is: Team 1 zet je op je op 22,08 VP (206,19-184,11), Team 2 op 5,84 (189,95-184,11), Team 3 op 0,63 VP (184,74-184,11) en Team 4 op 0. Je kan natuurlijk ook hiervan een percentage bepalen. In MK/1e divisie wordt meestal iets dergelijks bedoeld met carry-over. Het idee erachter is dat je de resultaten uit de voorronden (enigszins) mee laat wegen in de finaleronde. Maar goed, misschien is dit meer iets voor de wedstrijdleiding/TC.

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.