Externe Viertallen: Star 1 en 2 handhaven zich — en een totaaloverzicht

Een ‘tocht langs de velden’ door René van Dijk (TC):

Op 10 en 11 december was het vierde weekend voor de Meesterklasse en de Eerste Divisie. De top van de Meesterklasse speelt begin volgend jaar nog finale-wedstrijden, voor de overige deelnemers staat de uitslag vast. Zo ook voor onze beide teams:

Star 1 heeft in de Meesterklasse een bijzonder knappe prestatie geleverd door in dit weekend zich met een 9e plek net boven de rode streep te nestelen. In deze zeer sterke competitie een geweldig resultaat waar onze vereniging erg trots op mag zijn. Het laatste weekend was heel spannend voor onze mannen; lees het verslag De Houdini-act van STAR 1 door Kees Jan Willemsens.
Ook stadsgenoot BCO, waarin diverse Starleden en oud Starleden spelen, wist zich met een 7e plek in de MK te handhaven.

Star 2 voldeed ruimschoots aan de verwachting door in de Eerste Divisie in een veld van 24 teams een eervolle 6e plek te behalen.

Voor de in de Tweede Divisie uitkomende Star-teams, geldt dat er voor een aantal van hen reële kansen zijn om promotie naar de Eerste Divisie te bewerkstelligen.

In de groep Holland Noord staat met nog 5 wedstrijden te gaan Star 3 (team van Reenen) op een 1e plek. Star 5 (team Keijzers) staat net boven de rode streep en moet dus nog even aan de bak.

In de groep Midden staat Star 7 (team Lejeune) op een 1e plek. Hier zijn nog 6 wedstrijden te spelen. Star 4 (team Herber) staat op een 5e plek, Star 8 ( team Van der Zwet)  op een 9e plaats en Star 6 (team Mook) op een 13e plek. In deze poule degraderen de nummers 11 t/m 14.

In de groep Zuid-West doet Star 9 (team Verwijs) het erg goed; ze zijn met nog 4 wedstrijden te spelen op een 2e plek nog volop in de race voor die ene promotieplaats.

Voor details van de bovengenoemde standen en de gespeelde spellen, zie de bondspagina’s van de NBB-UitslagenService.

Op districtsniveau doen in de Hoofdklasse 2 Star-teams mee. Star 10 (team Douma) staat hier bovenaan en in de andere poule bivakkeert Star 11 (team Bijnsdorp) in de middenmoot.

Detail-informatie over de standen en gespeelde spellen voor Star 10 en 11 vind je op de district Utrecht-pagina’s van de NBB-UitslagenService.

  2 reacties op “Externe Viertallen: Star 1 en 2 handhaven zich — en een totaaloverzicht

  1. Allereerst mooi gehandhaafd Star 1!! En een prachtig weekend voor KJ-Martin. Blij dat wij niet tegen jullie hoefden dit weekend! 😉

    Het spel waar Ricco 4 opende (met overigens een 1-7-3-2 en niet een 1-8-3-2): die -13 kregen wij ook om onze oren. Nowosadski (Lombard-ZwitsersePool of PoolseZwitser) opende ook 4 . Ik bood geen 4 maar doubleerde met A97xx AH AB9 Hxx. Ricardo bood echter 4 op HVxx-1-4-4, 1 down; net als 4 x dat zou zijn gegaan. Maar dat scheelde maar 1 imp in de wedstrijd tov -600 (nu -12, anders -11).

    1. Over “met overigens een 1-7-3-2 en niet een 1-8-3-2”: klopt, zie de NBB-UitslagenService, zitting 18 spel 5. Ik heb het vijfde ‘x’-je weggehaald.

  Dit bericht is inmiddels gesloten voor verdere reacties.