Districtsviertallen 2014-2015

Bericht van Stef Leeuwenburgh:

Het seizoen is weer afgelopen voor onze vijf teams in het district. Op 1 april werden de laatste wedstrijden gespeeld. Helaas geen promoties, maar wel een degradant.

Hoe hebben de teams het gedaan?

In de hoofdklasse deed Star 10 (team Ad Dieben) tot en met de tiende wedstrijd goed mee (12,8 VIPS gemiddeld), maar de laatste vier wedstrijden leverden maar 21 VIPS op. De eerste plaats had er waarschijnlijk toch niet ingezeten, maar nu werd het niet meer dan een vierde plaats.

Star 11 (team Joost van de Braak) had, in tegenstelling tot mijn vorige bericht, wel degelijk iets om voor de strijden: met een 19-1 overwinning waren ze kampioen geworden en met 20-0 nederlaag hadden ze nog kunnen degraderen (gedeelde zevende plaats), het stond namelijk heel dicht bij elkaar. Het werd uiteindelijk een 18-2 nederlaag  en de derde plaats.

Voor Star 12 (team Jan Thesingh) viel het doek al snel: in de tweede wedstrijd kwam er een paar niet opdagen (10 VIPS straf) en vervolgens werden er 4 grote nederlagen geleden. Men heeft nog wel twee overwinningen (16-4 en 14-6) tegen mededegradant Vianen 1 behaald, maar dat was het dan wel. Volgend seizoen proberen terug te komen.

In de eerste klasse een zeer wisselvallig seizoen voor Star 13 (team Peter Bosman): grote overwinningen (waaronder driemaal 20-0) werden afgewisseld met een aantal grote nederlagen. Ze eindigden op een derde plaats met toch een mooi gemiddelde van 11,3 VIPS. Breukelen 2 was in deze poule onbereikbaar; ze hadden op het eind een voorsprong van 47 VIPS.

Star 14 (team Titia Santema) had een beetje hetzelfde euvel als Star 13: wisselvallig maar dan iets minder uitschieters. Ze eindigden tenslotte op een vijfde plaats. Er is nog wel een vervelend akkefietje geweest bij Breukelen 1: na een zeer rommelige avond was Star in protest gegaan en na diverse tegenprotesten en een hoorzitting was de uiteindelijke uitkomst dat de wedstrijd moest worden overgespeeld.

Hierbij het verhaal van Titia over dit gebeuren, ik citeer:

“De wedstrijd tussen Breukelen 1 en Star 14  was niet georganiseerd volgens de regels van de NBB. Na protest van Star 14, moest de wedstrijd overgespeeld worden, ondanks de bezwaren van Breukelen. Dit is niet meer gelukt en Star 14 heeft een vervangende score gekregen. Breukelen wilde de laatste ronde niet meer spelen en is gedegradeerd. 

Star 14 wilde een sportieve herkansing en  betreurt de hele gang van zaken.”