Districtsviertallen 2013-2014

Van onze Viertallenleider District, Stef Leeuwenburgh:

Het seizoen 2014-2015 zit er weer op. Star heeft qua resultaten een gemiddeld jaar: een promotie, een degradatie en 3 teams die zich handhaven.

Star 11 (team Janus Ruighaver) heeft het niet gered in de Hoofdklasse: ondanks een bemoedigend begin (na 4 wedstrijden  stonden ze bovenaan), volgden er vele grote nederlagen.  De goede 16-4 overwinning in de laatste wedstrijd tegen Haddik 1 kon hen ook niet meer redden.

Star 12 (team Joost van de Braak) is op een keurige vierde plaats geëindigd, 2 VIPS achter op nummer twee. Na het smetje in de negende wedstrijd (1-19) volgden 5 mooie overwinningen (totaal 73 VIPS).

Ook in de Eerste Klasse hadden we twee teams. Star 13 werd kampioen, hulde aan Jan Thesingh, Jan Hofman, Hans Habben Jansen, Peter Mayer, Hendrik Jan te Winkel en Bart Schweitzer. Na de derde wedstrijd kwam zij echt op stoom en werd er nog maar één keer verloren. Ze werden daarmee verdiend eerste met een voorsprong van 11 VIPS op nummer 2, HWH 1.

Het andere team in de Eerste Klasse, Star 14 (team Titia Santema), eindigde in de middenmoot. Ze begonnen goed en stonden halverwege het seizoen op een gedeelde eerste plaats, echter door een dip (de wedstrijden 8 t/m 11) zat meer dan een vierde plaats er niet in.

Tenslotte in de Tweede Klasse heeft Star 15 (team Nelleke Mulder) zich heel goed hersteld na een dramatisch begin: 24 VIPS uit 5 wedstrijden. Ze eindigden zelfs in de middenmoot met een mooie reeks van 5 overwinningen: 75 VIPS, een gemiddelde dus van 15. Ik zou zo zeggen: volgend seizoen gelijk zo beginnen.