Districtsviertallen

Bericht van Stef Leeuwenburgh:

Aanstaande woensdag is het alweer de laatste wedstrijd viertallen in het district.

In de Hoofdklasse staat Star 8 (team Ferdinand Verwijs) eerste en kan niet niet meer worden ingehaald. Ze hebben de hooggespannen verwachtingen waargemaakt. Ze worden wel kampioen, maar voor promotie naar de 2e divisie moet er beslissingswedstrijden worden gespeeld tegen de nummer 1 van de andere hoofdklasse en dat is hoogstwaarschijnlijk BCO 5 met o.a. Agnes Wesseling en Hans Verveer. BCO 5 heeft een voorsprong van 17 VIPS op de Star 9 (team Jaap Hazewinkel) en Star 10 (team Ad Dieben).

Star 9 begon het seizoen goed, echter de tweede helft van de competitie leverde tot nu toe maar 55 VIPS uit 6 op.  

Star 10 had naast een paar grote overwinningen, ook enkele negatieve uitschieters. Ze kunnen nog voor een verassing zorgen door BCO 5 in de laatste wedstrijd met 19-1 te verslaan.

Tenslotte moet Star 11 (team Joost  van de Braak) nog aan de bak in de laatste wedstrijd. Met een gemiddelde van 9.62 VIPS zijn ze nog niet veilig. Ze staan 7 VIPS boven de degradatiestreep.

In de eerste klasse doet Star 12 (team Jan Thesingh) goed mee, maar een derde plaats lijkt het maximaal haalbare.

Goed nieuws is er voor Star 13 (team Wout Bijkerk). Ze hebben een voorsprong van 12 VIPS op nummer twee BCO 10, en dat is uitgerekend de tegenstander in de laatste wedstrijd. Nummer drie Vianen 2 ligt ook nog op de loer met 13 VIPS achterstand. Dus als ze minimaal 8 VIPS halen dat is het kampioenschap en de promotie een feit.

Met Star 14 (team Peter Hasperhoven) is het wat problematischer: ze begonnen het seizoen slecht met 9 VIPS uit de eerste 3 wedstrijden, echter de tweede helft van de competitie hebben ze zich goed hersteld getuige ook de laatste wedstrijd: 20-0. Ze staan onder de streep met een achterstand van 5 VIPS op nummer 6 op de ranglijst. Hopelijk weten ze in de laatste wedstrijd de degradatie nog te vermijden, dat zou dan nog achteraf een goede prestatie zijn.