Dick van der Voort is overleden

In memoriam Dick Julius van der Voort 1-9-1932 28-04-2020

Na een moeilijke periode (slokdarmkanker) is Dick in de vroege ochtend van dinsdag 28-04-2020 van ons heengegaan. Hij laat een vrouw en vijf dochters in verslagenheid achter.

Hij had drie dochters van zijn eerste vrouw Barbara die rond 1970 ten gevolge van borstkanker is overleden. Hij hertrouwde een paar jaar later met Jeanne met wie hij nog twee dochters kreeg.

Zelf kende ik Dick al sinds mijn studietijd in Utrecht vanaf september 1956. Hij heeft mij de beginselen van bridge bijgebracht in het novitiaat van Unitas in 1956. Dat deed hij zo goed dat mijn partner (Leo de Kraker!) en ik Academiaal Kampioen werden in november 1956 voor de gedoodverfde kampioenen van vorige jaren de Heren Hans Fresen & Dick vd Voort.

Na onze studententijd werden we beiden in Mei 1962 door toedoen van de toenmalige voorzitter wijlen Jan Hofman lid van BC STAR. Dick heeft dus bijna 58 jaar de kleuren van Star verdedigd.

Hij heeft ook enige tijd voor het Buitenhof met o.a. Vino Bisht gespeeld, met wie hij zijn grootste triomfen heeft behaald. Hij was landskampioen met hem van de Meesterklasse Paren.

In 1976 plaatste hij zich samen met wijlen Bart Jessurun en Henk v Aarst en ondergetekende voor de finale van de selectiewedstrijden voor het EK in Brighton, waar hij helaas vanwege de op handen zijnde geboorte van zijn jongste dochter niet aan kon deelnemen.

Naast de voortreffelijke kwaliteiten op bridgegebied was hij vooral een aimabel mens wat ten grondslag lag aan de bijna 64-jarige vriendschap die we met elkaar hadden.

Jan Meijer

Rouwkaart