Cursussen District Utrecht

Bericht van Ciska Zuur, DKL:

Het komende seizoen heeft het district Utrecht weer enige cursussen gepland.

NBBRekenprogramma versie 3.0

  • Module I – gegeven in 2 dagdelen, zaterdagmorgen 3 september 9:30-12:30 en maandagavond 5 september 19:30- 22:30. Deze module is bedoeld voor hen die een stickje van iemand anders krijgen met de mededeling: “de zitting van vanavond staat er op, doe jij vanavond de computer”
  • Module II+III – 1 dagdeel, zaterdagmorgen 17 september – 9:30-12:30: Het zelf opzetten van een zitting met alle ins and outs en allerlei valkuilen. Voor deze module II+III moet module I absoluut geen geheimen meer bevatten.

Voor beide modules hebben de cursisten ieder een laptop nodig, de nodige kennis van zaken met betrekking tot het bedienen van een computer (dus niet alleen een e-mail kunnen openen of wat kunnen Skypen) en de NBBR-licentie van de club. De benodigde files worden tevoren toegezonden.

Opgave via de website van het district, deze pagina, inloggen en klikken op 3 september “NBBR Module I”

CLA, CLB en CLA+CLB cursus

De CLA-cursus is voor een groot deel ontdaan van – sinds het NBBR overbodige – ‘rekenwerk’, alhoewel begrip van de achtergrond van berekende scores nog wel vereist is.

Sinds 2 jaar wordt met name bij de CLB-cursus ook aandacht besteed aan het begrip van de screens die tijdens een speelavond/middag bij het NBBrekenprogramma te zien zijn.

De spelregels en daarmee arbitrages zijn, zoals in élke sport, een wezenlijk onderdeel van het bridgen. Voorkom geklaag achteraf aan de bar: “hij/zij deed dit en dat, wat een onsportief of zelfs vals spel”. Regelmatig blijkt deze “valsspeler” volkomen volgens de regels gehandeld te hebben, maar er werd helaas geen arbiter bijgehaald of deze was niet beschikbaar.

Ook ‘gezelligheidsclubs’ houden het juist gezellig als er volgens de spelregels gespeeld wordt.

Zie voor allerlei gegevens en de wijze van inschrijven voor CLA, CLB of CLA+CLB deze pagina op de website van het district.

Wij hopen veel cursisten te kunnen begroeten.